Σάββατο, 09 Μαϊος 2020 14:30

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.: Να αποσυρθεί το ρατσιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το άσυλο - Άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες!

Να αποσυρθεί το ρατσιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το άσυλο - Άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες!

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει μετατρέψει την κρίση της πανδημίας σε ευκαιρία για να περάσει από τη Βουλή όλα τα αντιδραστικά νομοσχέδια της. Μετά το αντιεκπαιδευτικό και αντιπεριβαλλοντικό νομοσχέδιο, σειρά έχει το νέο ρατσιστικό νομοσχέδιο για το άσυλο με τον προκλητικό τίτλο "Βελτίωση Μεταναστευτικής Νομοθεσίας” που εισάγεται προς ψήφιση στη Βουλή στις 8 Μαΐου.

Για την κυβέρνηση Μητσοτάκη ο όρος “βελτίωση” στη (αντι)μεταναστευτική νομοθεσία της σημαίνει επιτάχυνση και η αύξηση του ποσοστού απορρίψεων ασύλου, αύξηση των απελάσεων και το μάντρωμα των προσφύγων σε κλειστά στρατόπεδα φυλακές. Είναι ένα νομοσχέδιο που δεν σέβεται ούτε καιν και αυτή τη Συνθήκη της Γενεύης στη διαδικασία εξέτασης αιτημάτων ασύλου και αντιμετωπίζει τους πρόσφυγες ως "απειλή για τη πατρίδα" .

Τη στιγμή που η κυβέρνηση δεν χρηματοδοτεί το ΕΣΥ για να αντιμετωπιστεί η πανδημία, δίνει με το σταγονόμετρο το φιλοδώρημα των 800 € σε όσους εργαζόμενους είναι σε αναστολή, καταδικάζει τους εργαζόμενους στο πολιτισμό στη πείνα, γεμίζει με στρατιές ανέργων την κοινωνία, είναι καραμπινάτη πρόκληση η δυνατότητα που δίνει το νομοσχέδιο στον υπουργό της διαχείρισης ενός ακαθόριστου ύψους μυστικών κονδυλίων. Κονδύλια που θα χρησιμοποιηθούν για την χρηματοδότηση ΜΜΕ για να ξερνάνε ρατσιστικό δηλητήριο και σε παραστρατιωτικές ομάδες στα σύνορα για παράνομες επαναπροωθήσεις προσφύγων. Την ίδια στιγμή, απολύει 17 συμβασιούχους εργαζόμενους/ες στην Υπηρεσία Ασύλου που δούλευαν εκεί τα τελευταία 6 χρόνια. Ρατσισμός και απολύσεις πάνε χέρι - χέρι.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε αντιρατσιστικό ξεσηκωμό για να μην περάσει το ρατσιστικό νομοσχέδιο. Να κλείσουν τώρα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, άσυλο και σπίτια στις πόλεις για όλους τους πρόφυγες. Ταυτόχρονα, στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων στην Υπηρεσία Ασύλου που συνεχίζουν την απεργία τους για την επαναπρόσληψη των συμβασιούχων και απαιτεί μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και προσλήψεις προσωπικού.

Στηρίζει τη συγκέντρωση των Συλλόγου Εργαζομένων Συμβασιούχων στην Υπηρεσία Ασύλου τηνΠαρασκευή 8 Μαΐου, στις 6.00 μμ έξω από τη Βουλή, την ώρα που συζητείται το νομοσχέδιο.

  

ANT.AΡ.ΣΥ.Α.

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 09 Μαϊος 2020 14:33

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.