Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020 13:17

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.: Μεγαλειώδες συλλαλητήριο - Όργιο κρατικής βίας και καταστολής

ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΕΣ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ / ΟΡΓΙΟ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ 

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει τη μεγαλειώδη διαδήλωση ενάντια στην ψήφιση του νομοσχεδίου για τον περιορισμό του δικαιώματος στη διαδήλωση. 

Eciz hJWsAA UtC

Καταγγέλλει την απρόκλητη, δολοφονική αστυνομική βία και τρομοκρατία που εξαπέλυσε η κυβέρνηση της ΝΔ κατά του μαζικότατου συλλαλητηρίου που πλημμύρισε τους δρόμους της Αθήνας. Πνίγοντας στα χημικά τους χιλιάδες διαδηλωτές στο Σύνταγμα, ξυλοκοπώντας και τραυματίζοντας δεκάδες,  με τις μηχανές της ομάδας ΔΡΑΣΗ να επιτίθενται σε μπλοκ που αποχωρούσαν από την συγκέντρωση, με δεκάδες προσαγωγές και συλλήψεις  μεταξύ των οποίων και μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η κυβέρνηση έδειξε τι ακριβώς επιδιώκει με το νομοσχέδιο και πώς αντιλαμβάνεται την "προστασία του δικαιώματος του συνέρχεσθαι" που επικαλέστηκε ο πρωθυπουργός στη Βουλή. Ας προσπαθεί να δείξει η κυβέρνηση Μητσοτάκη "δυνατή". Ο νόμος που ψήφισε και η χτεσινή βία απέναντι στην διαδήλωση δείχνει μόνο τον φόβο της μπροστά στην λαική οργή που αναπόφευκτα θα ξεσπάει, ενάντια στην φτώχια, την ανεργία, την ελαστική και μαύρη εργασία, το χτύπημα των δημόσιων αγαθών, τον αυταρχισμό.  

Είναι γελασμένοι, αν πιστεύουν ότι χρησιμοποιώντας τη βαρβαρότητα και τη δολοφονική μανία των δυνάμεων καταστολής θα ξεμπερδέψουν με τις εργατικές και νεολαιίστικες αντιστάσεις. Το δικαίωμα στη διαδήλωση δεν εκχωρείται και δεν καταργείται από καμία κυβέρνηση και κανένα νόμο. Κατοχυρώνεται στο δρόμο του αγώνα και περιφρουρείται από το εργατικό και λαϊκό κίνημα. Γι' αυτό και αυτός ο χουντικός νόμος θα μείνει στα χαρτιά. 

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σήμερα Παρασκευή στις 11:00 π.μ. στα δικαστήρια της Ευελπίδων σε συγκέντρωση για την αθώωση και απελευθέρωση των συλληφθέντων στο συλλαλητήριο.

 

ANT.AΡ.ΣΥ.Α.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020 13:24

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.