Τρίτη, 08 Δεκεμβρίου 2015 10:08

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Ο δικτάτορας της Αιγύπτου Αλ Σίσι είναι ανεπιθύμητος!

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

 

Ο δικτάτορας της Αιγύπτου Αλ Σίσι είναι ανεπιθύμητος!

Να διαλυθεί ο αντιδραστικός άξονας Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ – Αιγύπτου!

 

Η επίσκεψη του δικτάτορα στρατηγού Σίσι στην Αθήνα την Τριτη 8/12, είναι μια τεράστια πρόκληση για τον κόσμο του αντιπολεμικού κινήματος, για τους εργαζόμενους και τη νεολαία, τους υπερασπιστές των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Ο Σίσι είναι ο σφαγέας της επανάστασης στην Αίγυπτο η οποία ανέτρεψε το 2011 τον προηγούμενο δικτάτορα-χασάπη Μουμπάρακ. Από τη στιγμή που ανέβηκε στην εξουσία το καλοκαίρι του 2013 προχώρησε σε πογκρόμ επιθέσεων εναντίον διαδηλωτών και αγωνιστών, έστησε σωρεία από χαλκευμένες δίκες κατά των πολιτικών του αντιπάλων και οδήγησε στις φυλακές δεκάδες χιλιάδες αντικαθεστωτικούς, μέλη των Αδελφών Μουσουλμάνων αλλά και της αριστεράς, όπως η ακτιβίστρια δικηγόρος Μαχιενούρ αλ Μάσρι που καταδικάστηκε για στάση κατά της αρχής για «αδικήματα» κατά τη διάρκεια της επανάστασης.

Είναι ντροπή για μια κυβέρνηση που μιλάει στο όνομα της αριστεράς να συνεργάζεται με δικτάτορες σαν τον Σϊσι και δολοφόνους σιωνιστές σαν τον Νετανιάχου. Να ενισχύει, αντί να ξηλώσει, τον αντιδραστικό άξονα Ελλάδα – Κύπρος – Ισραήλ – Αίγυπτος με στόχο τη συνεργασία σε οικονομικό και στρατιωτικό επίπεδο κλιμακώνοντας την εμπλοκή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη Συρία και την ευρύτερη περιοχή. Τέτοιες συνεργασίες αποτελούν προδοσία για τους Παλαιστίνιους, για τους Αιγύπτιους, για τους Άραβες εργάτες και αγρότες που ξεσηκώθηκαν με την “Αραβική Άνοιξη”.

Με αυτούς είμαστε αλληλέγγυοι και όχι με τους σφαγείς τους.

 

Όλες και όλοι στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας Τρίτη 8 Δεκέμβρη 5μμ Σύνταγμα.

 

ΑΝΤΑΡΣΥΑ, 7/12/2015

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2020 15:42

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.