Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2021 15:01

Ανακοίνωση της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. για τα χθεσινά πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια

Το αντιδραστικό νομοσχέδιο Χρυσοχοίδη Κεραμέως δεν θα περάσει. Έξω οι μπάτσοι από τις σχολές.

Όχι στο πανεπιστήμιο για "λίγους κι εκλεκτούς" και στην ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης.

Λεφτά για την Υγεία και την Παιδεία και όχι για πολεμικούς εξοπλισμούς και την αστυνομία.

Ανοιχτά πανεπιστήμια και σχολεία με μέτρα προστασίας της υγείας φοιτητών, μαθητών, εκπαιδευτικών και εργαζόμενων σ' αυτά.

Στο δρόμο σπάνε οι απαγορεύσεις των δημοκρατικών δικαιωμάτων. Μόνο ο λαός σώζει το λαό.

Χαιρετίζουμε τις μεγάλες συγκεντρώσεις χιλιάδων φοιτητών, μαθητών, νεολαίας, μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας και εκπαιδευτικών σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.

Τα μαζικά πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια και οι πορείες ενάντια στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για τα Πανεπιστήμια και την εκπαίδευση έδωσαν απάντηση με τα μαζικά μπλοκ που με παλμό και δυναμικότητα βροντοφώναξαν την αντίθεση της πλατιάς πλειοψηφίας της εκπαιδευτικής κοινότητας και της κοινωνίας στο αντιδραστικό νομοσχέδιο Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη. Τα σχέδια να πετάξουν έξω από την εκπαίδευση δεκάδες χιλιαδες μαθητές, να διαγράψουν φοιτητές και να κλείσουν σχολές, να γεμίσουν τα πανεπιστήμια μπάτσους και να τα παραδώσουν στην "αγορά", εξαφανίζοντας την δημόσια χρηματοδότηση και πριμοδοτώντας ιδιωτικά συμφέροντα δεν θα περάσουν.

Η κυβέρνηση της ΝΔ προτιμά να σπαταλά 30 εκατ. € για ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας, ποσό μεγαλύτερο από την αθροιστική ετήσια χρηματοδότηση των 7 μεγαλύτερων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της χώρας, αντί να δώσει αυτά τα χρήματα για να ενισχύσει την πανεπιστημιακή εκπαίδευση και να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας για να ανοίξουν και πάλι οι Σχολές. Προτιμά να βάζει ταξικούς φραγμούς στην είσοδο των παιδιών της εργατικής τάξης στα πανεπιστήμια και να διαγράφει εργαζόμενους φοιτητές και την ίδια στιγμή να πριμοδοτεί τα ιδιωτικά κολέγια που μοιράζουν πτυχία "επί πληρωμή".

Χθες, από τις πύλες των νοσοκομείων μέχρι τα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια, οι εργαζόμενοι, ο λαός και η νεολαία με τις μαζικές τους κινητοποιήσεις έσπασαν στην πράξη τις χουντικής έμπνευσης αντιδημοκρατικές απαγορεύσεις για το δικαίωμα στη συνάθροιση, τη διαδήλωση και την έκφραση της λαϊκής βούλησης. Οι κυβερνητικές προσπάθειες να φιμώσουν (με απαογορεύσεις και δικογραφίες) κάθε προσπάθεια οργανωμένης αντίδρασης του μαζικού και εργατικού κινήματος, με την πρόφαση της πανδημίας, βρίσκουν την απάντηση που τους αρμόζει.

Η επίκληση των ιδιαίτερων συνθηκών της πανδημίας από την κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της στα κυβερνητικά ΜΜΕ που έβλεπαν με θλίψη το νεολαιίστικο ποτάμι να διαδηλώνει αποτελεί την απόλυτη υποκρισία.

Η κυβέρνηση δεν θέλει και δεν μπορεί να διασφαλίσει την προστασία του λαού από την πανδημία γιατί εξυπηρετεί τα μεγάλα συμφέροντα. Εδώ και μήνες το μόνο που κάνει είναι να εργαλειοποιεί την πανδημία και την βλέπει σαν ευκαιρία για την επιβολή μιας καταιγίδας αντιδραστικών νομοθετημάτων σύνθλιψης εκπαιδευτικών, λαϊκών και εργατικών δικαιωμάτων.

Αυτοί που τίποτα ουσιαστικό δεν έκαναν για την προάσπιση της υγείας του λαού, αυτοί που βρίσκονται δέσμιοι του κέρδους των φαρμακοβιομηχανιών για τα εμβόλια, έχουν το θράσος να μας κουνάνε το δάκτυλο για "ανεύθυνες κινητοποιήσεις" και να χρησιμοποιούν την ίδια αυτή θανατηφόρα πανδημία για να υποβαθμίσουν τις ζωές μας, να αυξήσουν την ανεργία, να ρίξουν τους μισθούς και τις συντάξεις, να φουσκώσουν τα πανιά του εθνικισμού και ρατσισμού, να μας πάρουν πίσω τις πολιτικές και δημοκρατικές ελευθερίες.

Αυτή η πολιτική βρίσκει απέναντι της την εργατική τάξη και τη νεολαία και ξεσηκώνει αντιδράσεις.

    

Μπορούμε να τους σταματήσουμε!

Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης έχει απορριφθεί από τους φοιτητές, τους εργαζόμενους στο πανεπιστήμιο, εκατοντάδες πανεπιστημιακούς, ακόμα και από τις συγκλήτους. Να το πάρει πίσω η κυβέρνηση εδώ και τώρα.

Να μην φέρει τα νομοσχέδια που ιδιωτικοποιούν την ασφάλιση και καταργούν τα εργατικά δικαιώματα.

Να παρθούν τώρα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, εκπαίδευσης και στα ΜΜΜ. Μαζικά δωρεάν τεστ ιχνηλάτησης παντού.

Η υγεία και ο εμβολιασμός στα χέρια των εργατών και όχι των πολυεθνικών και των κυβερνήσεων.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει και καλεί σε συντονισμό και κλιμάκωση της δράσης! Όλες και όλοι στις νέες πανεκπαιδευτικές κινητοποιήσεις και συλλαλητήρια την Πέμπτη 04.02. στα Κέντρα Υγείας την Τετάρτη 03.02 και σε κοινή μέρα απεργιακής δράσης και κινητοποιήσεων στις 16.02 όταν απεργούν οι εργαζόμενοι στην Υγεία.

Όταν ο γίγαντας λαός αρχίζει να υψώνει το ανάστημά του τότε πραγματικά όσοι μηχανεύονται την υποδούλωσή του θα πρέπει να ανησυχούν. Και θα κάνουμε ότι μπορούμε για αυτό!!

  

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2021 15:06

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.