Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021 21:45

Χανιά: Τώρα η αστυνομία εισβάλλει και στα σπίτια αγωνιστών φοιτητών!

Χανιά: Τώρα η αστυνομία εισβάλλει και στα σπίτια αγωνιστών φοιτητών!

Ανακοίνωση καταγγελίας ΝΑΡ και νΚΑ για την τρομοκρατία, τη μία σύλληψη και τις πέντε προσαγωγές

Ξεπερνά κάθε όριο πια το τρομοκρατικό κρεσέντο της κυβέρνησης της ΝΔ. Το Σάββατο το πρωί αστυνομικοί με πολιτικά εισέβαλλαν στο σπίτι αγωνιστών φοιτητών, μελών της ΕΑΑΚ, στα Χανιά κι ενώ εκείνοι κοιμούνταν. Η παρουσία εισαγγελέα δεν καλύπτει την πράξη, απλά δείχνει τη συνέργεια του συνόλου του κρατικού μηχανισμού στο ανατριχιαστικό έργο της καταστολής. Τι έψαχναν οι “μπουκαδόροι” της ασφάλειας; Συνέδεσαν την εισβολή τους με την αναζήτηση όσων έγραψαν συνθήματα υπέρ της απεργίας πείνας του Δ. Κουφοντίνα σε “ευαίσθητα” σημεία στα Χανιά. Αφού έψαξαν τα πάντα προσήγαγαν τους δύο νέους, στη συνέχεια προσήγαγαν άλλους δύο που πέρναγαν στο δρόμο κι αρκετά αργότερα άλλον έναν! Σε πολλές περιπτώσεις παρεμπόδισαν την επικοινωνία των αγωνιστών νέων με τους δικηγόρους τους, ενώ προσπάθησαν ανεπιτυχώς να τους τρομοκρατήσουν. Τελικά, για να δικαιολογήσουν κάπως τις πράξεις τους προχώρησαν σε μία σύλληψη από τις πέντε συνολικά προσαγωγές.

«Αυτό το αντιδημοκρατικό όργιο, αυτή η άθλια μεταχείριση του αστικού κράτους απέναντι σε αγωνιστές, είναι η απάντηση της κυβέρνησης στην νεολαία που σηκώνει κεφάλι, που στέκεται ως ανάχωμα στις αντιλαϊκές πολιτικές κυβερνήσεων και ΕΕ που τσακίζουν εργαζόμενους, που ρημάζουν την ζωή και το μέλλον μας. Ενώ τα αντανακλαστικά τους σε συλλήψεις και έρευνες σπιτιών φαίνεται να είναι ανύπαρκτα όταν πρόκειται για φασίστες και παιδοβιαστές, στην περίπτωση των φοιτητών είναι εύκολο κι ας μην υπάρχει η παραμικρή αιτία. Η κυβέρνηση, ο υπουργός των ΜΑΤ Χρυσοχοΐδης και τα φερέφωνά τους είναι γελασμένοι αν πιστεύουν ότι θα τρομοκρατήσουν τη νεολαία που αγωνίζεται για τα δικαιώματα, τις ανάγκες της και τα όνειρά της», τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι οργανώσεις του ΝΑΡ και της νΚΑ στα Χανιά.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΝΑΡ και της νΚΑ Χανίων έχει ως εξής:

Η προσπάθεια τρομοκράτησης της μαχόμενης νεολαίας δεν θα περάσει!

Καταγγελία των οργανώσεων Χανίων του ΝΑΡ και της νεολαίας Κομμουνιστικής Απελευθέρωσης (συμμετέχουν στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ) για την έφοδο αστυνομίας σε σπίτι φοιτητών, τις προσαγωγές και τη σύλληψη με ανυπόστατες κατηγορίες.

Οι οργανώσεις Χανίων του ΝΑΡ και της νΚΑ καταγγέλλουμε την «απαγωγή» από την ασφάλεια Χανίων πέντε νέων, εκ των οποίων φοιτητών φοιτητών, μελών του Ενιαίου Φοιτητικού Συλλόγου Πολυτεχνείου Κρήτης και της ΕΑΑΚ και την φόρτωση ανυπόστατων κατηγοριών εις βάρος τους. Συγκεκριμένα, ενώ οι δύο φοιτητές βρίσκονταν στο σπίτι τους το πρωί της 27 Φλεβάρη 2021, αστυνομικοί με πολιτικά εισέβαλαν ξαφνικά στο σπίτι των φοιτητών με παρουσία εισαγγελέα, μαγειρεύοντας στοιχεία στοχοποίησής τους για επίθεση με μπογιές και στη συνέχεια τους «άρπαξαν» χωρίς να τους εξηγήσουν τίποτα. Την ίδια στιγμή, αστυνομικοί με πολιτικά προσήγαγαν αναίτια άλλους δύο φοιτητές που περνούσαν από το δρόμο, χωρίς καν να επιδείξουν τις αστυνομικές τους ταυτότητες ή να εξηγήσουν την αιτία προσαγωγής, όπως τους ζητήθηκε. Κατά την διάρκεια της κράτησής τους, τους απαγορεύτηκε η επικοινωνία με τον δικηγόρο τους η οποία επετεύχθη μετά από αρκετή ώρα και παρέμβαση του δικηγορικού συλλόγου. Κατέληξαν να μετατρέψουν σε σύλληψη τη μία από τις προσαγωγές, με ό,τι ανυπόστατη κατηγορία μπόρεσαν να κατασκευάσουν για να δικαιολογήσουν τις πράξεις τους. Ακολούθησε αιφνιδιαστική στοχοποίηση ακόμη ενός μέλους του Συλλόγου Φοιτητών, ο οποίος προσήχθη αργότερα έξω από το σπίτι του επιβάλλοντας του να απαντήσει χωρίς δικηγόρο σε ερωτήσεις όπως «γιατί κατεβαίνεις σε πορείες;», «τι γνωρίζεις για τον συλληφθέντα;».

Σε συνέχεια των γεγονότων της Θεσσαλονίκης με την εισβολή των ΜΑΤ στην πρυτανεία του ΑΠΘ, η κυβέρνηση συνεχίζει το αυταρχικό όργιο καταστολής και στοχοποίησης της αγωνιζόμενης νεολαίας και του φοιτητικού κινήματος, το οποίο κατακλύζει τους δρόμους σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας αψηφώντας τις απαγορεύσεις εδώ και βδομάδες. Καθόλου τυχαία δεν ήταν ούτε η μέρα, ούτε η ώρα του συμβάντος, αφού συνέβη μόλις μισή ώρα πριν τη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα, όπου καλούσαν φοιτητικοί σύλλογοι, οργανώσεις της μαχόμενης αριστεράς και συλλογικότητες του κινήματος της πόλης.

Όπως σε όλη την Ελλάδα, έτσι και στα Χανιά, εδώ και πολλές βδομάδες το πανεκπαιδευτικό κίνημα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα και αυτό φαίνεται πως ενοχλεί! Μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί, αποτελούν ένα συνεχές αγκάθι στα κυβερνητικά σχέδια, όταν βλέπει να αναπτύσσεται όλο και περισσότερο η πάλη για υγεία-παιδεία-ελευθερίες! Αυτό το αντιδημοκρατικό όργιο, αυτή η άθλια μεταχείριση του αστικού κράτους απέναντι σε αγωνιστές, είναι η απάντηση της κυβέρνησης στην νεολαία που σηκώνει κεφάλι, που στέκεται ως ανάχωμα στις αντιλαϊκές πολιτικές κυβερνήσεων και ΕΕ που τσακίζουν εργαζόμενους, που ρημάζουν την ζωή και το μέλλον μας. Ενώ τα αντανακλαστικά τους σε συλλήψεις και έρευνες σπιτιών φαίνεται να είναι ανύπαρκτα όταν πρόκειται για φασίστες και παιδοβιαστές, στην περίπτωση των φοιτητών είναι εύκολο κι ας μην υπάρχει η παραμικρή αιτία. Η κυβέρνηση, ο υπουργός των ΜΑΤ Χρυσοχοΐδης και τα φερέφωνά τους είναι γελασμένοι αν πιστεύουν ότι θα τρομοκρατήσουν τη νεολαία που αγωνίζεται για τα δικαιώματα, τις ανάγκες της και τα όνειρά της.

Αλήθεια, η δήθεν «προοδευτική» δημαρχία των Χανίων γιατί βρίσκεται για ακόμη μια φορά απούσα; Σε μια αλληλουχία περιστατικών αστυνομικής βίας στην πόλη θέση επίσημη δεν υπάρχει. Αυτό αποδεικνύει για ακόμη μια φορά το ρόλο του τοπικού κράτους, αλλά και τις κούφιες υποσχέσεις «αριστερών» και «προοδευτικών» διαχειριστών του που κάθε άλλο παρά λειτουργούν υπέρ των λαϊκών συμφερόντων.

Δεν ξεχνάμε τις ευθύνες της πρυτανείας του Πολυτεχνείου Κρήτης που είναι πολλές και οφείλει να πάρει ξεκάθαρη θέση! Με ανακοινώσεις-μισόλογα, στις οποίες δε διαχωρίζεται από το νέο νομοσχέδιο, δεν λέει κουβέντα για τους χιλιάδες μαθητές που θα αποκλειστούν από την τριτοβάθμια, για την υποχρηματοδότηση που τσακίζει τόσα χρόνια τις σχολές μας και την μέριμνα, για τις κλειστές σχολές που εδώ και ένα χρόνο δεν δόθηκε ούτε ευρώ για το ασφαλές άνοιγμά τους. Κάνει όμως λόγο για την ανάγκη φύλαξης των πανεπιστημίων, χωρίς να καταδικάζει την απόφαση της κυβέρνησης για την ίδρυση σώματος πανεπιστημιακής αστυνομίας, κλείνοντας το μάτι στην όποια επέμβαση ενάντια σε φοιτητές που θα κριθούν «απείθαρχοι». Είναι και αυτοί υπόλογοι που η κρατική τρομοκρατία προσπαθεί να γονατίσει τους φοιτητές! Είναι υπόλογοι που στρώνουν το κόκκινο χαλί σε κυβέρνηση και ΕΕ να κάνουν τα πανεπιστήμια μας φυλακές, χωρίς αγωνιζόμενες φωνές! Ας πουν λοιπόν, ποια είναι η γνώμη τους για την έφοδο της αστυνομίας σε σπίτια φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης;

Η νεολαία που αγωνίζεται δεν είναι μόνη. Καλούμε κάθε εργαζόμενο, κάθε μαχόμενη δύναμη της κοινωνίας, τα εργατικά σωματεία, τον κόσμο της παιδείας να απλώσει ασπίδα αλληλεγγύης στη νέα γενιά. Καμία σκευωρία, καμία ανυπόστατη κατηγορία, δεν θα τρομοκρατήσει λαό και νεολαία!

Οι αγώνες για παιδεία, υγεία, εργασία και ελευθερίες θα δυναμώσουν, θα δώσουν ελπίδα στον λαό και τη νεολαία.

  • Να αθωωθεί ο συλληφθέντας φοιτητής και όλοι οι διωκόμενοι που στοχοποιούνται!
  • Να αποσυρθούν άμεσα οι ανυπόστατες κατηγορίες!

https://prin.gr/

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021 21:52

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.