Σάββατο, 06 Μαρτίου 2021 17:28

Τ.Ε. ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Φλώρινας: Να συναντηθούν οι επιμέρους αντιστάσεις – Να στηρίξουμε μαζικά την πρωτοβουλία της Ανοιχτής Συνέλευσης Πολιτών

Αν κοιτάξει κανείς προσεκτικά την ειδησεογραφία των τελευταίων ημερών θα μπορούσε να σκεφτεί «κι όμως κινείται»! Από το δικηγορικό σύλλογο μέχρι τα αγροτικά μπλόκα, και από τις δράσεις των φοιτητών μέχρι και «αυθόρμητες» κινήσεις νεολαίας απέναντι στο απαράδεκτο Lock Down η αγανάκτηση του κόσμου φαίνεται να παίρνει σχήμα και μορφή, να υπάρχουν διαθέσεις μαζικής διαμαρτυρίας απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης.

Την Κυριακή 28/02 υπήρξε μια ανοιχτή συνάντηση πολιτών στο νέο πάρκο της πόλης.Η κίνηση θυμίζει κάτι από το πνεύμα των πλατειών του 2010-12, από τη δράση των «αγανακτισμένων» απέναντι στα Μνημόνια. Είναι ζήτημα αποφασιστικής σημασίας να βρεθείκοινός τόπος συνάντησηςκαι δράσης όλων των φορέων που προβάλλουν τα ιδιαίτερά τους αιτήματα στις μέρες του Covid-19. Από την Ομάδα προβληματισμού για τις Ανεμογεννήτριες μέχρι τις γυναικείες οργανώσεις που έβγαλαν ανακοινώσεις με αφορμή τις καταγγελίες για κακοποίηση, από τους φοιτητικούς συλλόγους μέχρι τα νεανικά συγκροτήματα που διαδήλωσαν απέναντι στην προσπάθεια ελέγχου και λογοκρισίας της τέχνης από το κράτος.

Η οργάνωσή μας όλο αυτό το διάστημα με δημόσιες παρεμβάσεις και τη δράση μας αναδεικνύει την προσφορά των πλέον εκμεταλλευόμενων στρωμάτων στο κοινωνικό σύνολο, αναδεικνύουμε την προσφορά του καθημαγμένου ΕΣΥ στην υγεία του λαού, τα δίκαια και απαραίτητα μέτρα προστασίας του κόσμου της εργασίας.

Με αυτές τις παρακαταθήκες, με αυτή τη θέαση της πραγματικότηταςστηρίζουμε οποιαδήποτε κίνηση συμβάλει στην οργάνωση και διεκδίκηση του αυτονόητου. Είναι η δική μας εισφορά στους απαραίτητους κοινωνικούς πειραματισμούς για την ανάπτυξη των διεκδικητικών απαιτήσεων, των κοινωνικών αγώνων, όσο και των σύγχρονων οχημάτων επιβολής και νίκης από την πλευρά του λαού.

  

Τοπική Επιτροπή ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Φλώρινας  

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 06 Μαρτίου 2021 17:32

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.