Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2015 09:03

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Ειδομένη Φαρμακονήσι οι δυο όψεις του νομίσματος της βάρβαρης κυβερνητικής πολιτικής

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

 

Ειδομένη Φαρμακονήσι οι δυο όψεις του νομίσματος της βάρβαρης κυβερνητικής πολιτικής

 

ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ- ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΜΒΑΣΕΙΣ Ε.Ε.-ΝΑΤΟ

ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ.

 

Απαράδεκτη είναι η στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απέναντι στους πρόσφυγες και τους μεταναστες, ενώ έχει κλιμακώσει την επίθεσή της τις τελευταίες μέρες. Την Τετάρτη το πρωί πολυάριθμες δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν στους μετανάστες και τους πρόσφυγες στην Ειδομένη, με στόχο να τους οδηγήσουν σε βίαιη και αναγκαστική μεταφορά με πούλμαν στην Αθήνα. Η επιχείρηση συνοδεύτηκε με ξύλο, χημικά και βίαιη μεταχείριση όλων όσων βρίσκονται στην Ειδομένη, ενώ είχε προηγηθεί η απομάκρυνση όλων των δημοσιογράφων, φωτογράφων, ρεπόρτερ, καθώς και των αλληλέγγυων που βρίσκονται στην περιοχή, ώστε να διασφαλιστεί ότι η επιχείρηση θα γίνει εν κρυπτώ και χωρίς μαρτυρίες. Προκλητικός ήταν ο αρμόδιος υπουργός Γ. Μουζάλας, μιλώντας για “καθαρισμό της περιοχής” ώστε να διασφαλιστεί η ελεύθερη κυκλοφορία εμπορευμάτων και η λειτουργία της αγοράς! Ο δε αρμόδιος γραμματέας μεταναστευτικής πολιτικής Β. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στη βούληση της κυβέρνησης να εφαρμόσει περιοριστικά μέτρα και να δράσει ενεργητικά για να αποτρέψει τη μετακίνηση μεταναστών προς την Ευρώπη. Μίλησε για ανώτατο 30ήμερο διάστημα παραμονής στην Ελλάδα, κατόπιν του οποίου θα αναλαμβάνει η αστυνομία, ενώ συμπεριέλαβε την εφαρμογή αναγκαστικών απελάσεων και τη λειτουργία κέντρων κράτησης – στρατοπέδων συγκέντρωσης.

Η επιχείρηση ήρθε την ίδια μέρα που άλλο ένα πολύνεκρο ναυάγιο στο Αιγαίο είχε ως αποτέλεσμα πολλούς νεκρούς και αγνοούμενους, μεταξύ των οποίων και παιδιά. Παράλληλα, αμέσως πριν ένας μετανάστης έπεφτε νεκρός στην Ειδομένη, καθώς χτυπήθηκε από ηλεκτροφόρα καλώδια.

Ξεσηκωμό έχει προκαλέσει η εκδίωξη των δημοσιογράφων, καθώς η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας- Θράκης και η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας κατήγγειλαν την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να λογοκρίνει και να φιμώσει τον τύπο και την ελεύθερη διακίνηση πληροφορίας.

Την καταγραφή και των έλεγχο των συνόρων στην Ειδομένη ανέλαβαν οι δυνάμεις της FRONTEX. Συνολικά μεταφέρθηκαν στην Αθήνα 2300 μετανάστες και πρόσφυγες με 45 πούλμαν. Οι άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο γήπεδο Ταεκβοντό του Φαλήρου, ενώ είναι γνωστό ότι οι συνθήκες διαμονής τόσο στο Φάληρο όσο και στο Ελληνικό είναι εντελώς ακατάλληλες. Και οι δύο χώροι έχουν γεμίσει, ενώ δεν υπάρχει καμία κρατική μέριμνα για την αξιοπρεπή διαμονή δεκάδων χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών που οδηγούνται εκεί.

Η εγκληματική απόφαση της κυβέρνησης έχει δυο στοιχεία: αφενός στόχευε στη διευκόλυνση του εμπορίου και της καπιταλιστικής ελεύθερης αγοράς και διακίνησης των προϊόντων αλλά αφετέρου δίνει μήνυμα ενεργητικής συνεισφοράς στο σχέδιο της ΕΕ για κλείσιμο των συνόρων και απέλασης των μεταναστών και προσφύγων στις χώρες εισόδου. Έρχεται σε μια περίοδο ευρύτερης αυταρχικής θωράκισης και εφαρμογής των καθεστώτων έκτακτης ανάγκης σε όλη την ΕΕ. Η κυβέρνηση υπακούει και συνηγορεί ενεργά στα εν λόγω σχέδια. Παράλληλα, προωθείται μια παράλληλη λογική άγριας εκμετάλλευσης των μεταναστών ως φτηνό εργατικό δυναμικό, με τα σχέδια για  άδειες περιορισμένου δικαιώματος εργασίας σε όσους είναι υπό υποχρεωτική απομάκρυνσή τους με αναβολή 6μηνου και εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία.

Ταυτόχρονα, οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και οι πολεμικές επιχειρήσεις από ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ κλιμακώνονται, με πρώτη τη Γαλλία που αφενός πρωτοστατεί στους βομβαρδισμούς και αφετέρου έχει εγκαταστήσει ένα καθεστώς έκτακτης ανάγκης και στρατιωτικοποίησης στο εσωτερικό. Τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα προωθούνται σε βάρος των λαών της περιοχής, οι οποίοι βιώνουν θάνατο, πείνα, εξαθλίωση, ξεριζωμό και προσφυγιά.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ευθυγραμμίζεται με την πολιτική των ΗΠΑ – Ε.Ε., υπόσχεται νέες βάσεις, συμμετέχει σε στρατιωτικές αποστολές στο εξωτερικό και αναβαθμίζει τον αντιδραστικό άξονα Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου. Κάνει δηλώσεις υποταγής στην πολιτική της Ε.Ε. για πρόσφυγες – μετανάστες, διατηρώντας τον φράκτη στον Έβρο, καταδικάζοντας σε θάνατο από πνιγμό απελπισμένους ανθρώπους που παλεύουν για την επιβίωσή τους, διεξάγοντας αστυνομικές επιχειρήσεις εναντίον των προσφύγων και των μεταναστών , και αποδεχόμενη την άρνηση των άλλων κρατών της Ε.Ε. να δεχθούν μετανάστες και πρόσφυγες γεγονός που οδηγεί στο να γίνει η Ελλάδα ένα μεγάλο στρατόπεδο συγκέντρωσης για πρόσφυγες.

Απέναντι σε αυτά τα σχέδια, προτάσσουμε την αντιπολεμική – αντιιμπεριαλιστική πάλη των λαών, την πάλη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων προσφύγων – μεταναστών ενάντια στην ισλαμοφοβία και το ρατσισμό, τον ανυποχώρητο αγώνα για την υπεράσπιση και διεύρυνση των λαϊκών ελευθεριών, την αντίσταση στην τρομοκρατική εκστρατεία του κεφαλαίου.

 

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ – ΗΤΤΑ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ. ΕΞΩ ΑΠΟ Ε.Ε. - ΝΑΤΟ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΛΑΪΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΤΟΥΣ. ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ.

ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ – ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ. ΕΞΩ Η FRONTEX. ΝΑ ΠΕΣΕΙ Ο ΦΡΑΧΤΗΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ. ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΥΝΟΡΑ. ΑΣΦΑΛΗΣ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΕΠΙΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥΣ. ΑΣΥΛΟ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ-ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. ΟΧΙ ΣΤΑ HOT SPOTS ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ. ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΚΑΙ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ.

ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΤΙΡΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΔΙΑΜΟΝΗ, ΣΙΤΙΣΗ, ΣΤΕΓΑΣΗ, ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ.

 

Όλοι-όλες την Παρασκευή 18 Δεκέμβρη στις 6.00 μ.μ. στην Ομόνοια.

 

Όλοι – όλες στην Πανελλαδική κινητοποίηση 23-24 Γενάρη στην Αλεξανδρούπολη και τον Έβρο.

 

ΑΝΤΑΡΣΥΑ 13/12/2015

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2020 15:45

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.