Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021 16:20

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Να καταδικαστούν οι δολοφόνοι της/του Zackie-Oh/Ζακ και το σύστημα που γεννάει εκμετάλλευση κι σεξισμό

Να καταδικαστούν οι δολοφόνοι της/του Zackie-Oh/Ζακ και το σύστημα που γεννάει εκμετάλλευση κι σεξισμό

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί στη συγκέντρωση στο Εφετείο, την Τετάρτη 20 Οκτώβρη στις 9 πμ, την ημέρα που ξεκινά η δίκη των δολοφόνων του Ζακ Κωστόπουλου, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, τρία (!) χρόνια από την άγρια δολοφονίας του. Κατηγορούμενοι είναι δυο επιχειρηματίες και τέσσερις αστυνομικοί.

Η "ανεξάρτητη" Δικαιοσύνη και το κράτος συνεχίζουν να προστατεύουν όσους συμμετείχαν στην κακοποίηση και δολοφονία του Ζακ. Στην κακοποίηση του Ζακ συμμετείχαν ακόμα τέσσερις αστυνομικοί, που έχουν κληθεί ως μάρτυρες υπεράσπισης (!). Η οικογένεια του Ζακ έχει υποβάλει μήνυση σε βάρος των υπόλοιπων τεσσάρων αστυνομικών, καθώς και σε βάρος του διασώστη ΕΚΑΒ που δεν πραγματοποίησε ανάνηψη. Η μήνυση απορρίφθηκε και η οικογένεια προσέφυγε κατά της απορριπτικής απόφασης. Ενώ η προσφυγή έγινε δεκτή και η Εισαγγελέας Εφετών διέταξε την παραπομπή όλων και περαιτέρω ανάκριση, η ανάκριση ανατέθηκε στον ίδιο ανακριτή που είχε αποφασίσει να μην τους παραπέμψει (!).

Η μάχη που ανοίγει για τη δικαίωση του Ζακ θα είναι μεγάλη. Οι συνθήκες στις οποίες ξεκινάει η δίκη χαρακτηρίζονται και από τις προσπάθειες της κυβέρνησης και των θεσμών να πέσουν οι δράστες στα μαλακά, η υπουργοποίηση του Πλεύρη που ήταν δικηγόρος των αστυνομικών και η χθεσινή απόφαση για την αποφυλάκιση του ναζί Πατέλη είναι χαρακτηριστικές, αλλά και από τη μαχητική διάθεση του κόσμου που απαιτεί να μπουν στη φυλακή οι δολοφόνοι του Ζακ.

Η οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου ήταν στη πρώτη γραμμή στη διαδήλωση για τα 8 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι στις 18 Σεπτέμβρη. Η ετοιμότητα του κινήματος να απαντάει στις φασιστικές προκλήσεις, όπως έγινε τη βδομάδα της επετείου της καταδίκης της Χρυσής Αυγής δίνει δύναμη στον αγώνα για τη δικαίωση του Ζακ. Η εργατική τάξη και η νεολαία μισεί αυτή την κυβέρνηση και όσα εκπροσωπεί. Κι αυτά που εκπροσωπεί είναι αυτά που οδήγησαν στη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021 16:24

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.