Σάββατο, 15 Ιανουαρίου 2022 14:19

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Όχι στο κλείσιμο του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Όχι στο κλείσιμο του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης

Να σταματήσουμε την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης για τη δημόσια υγεία

Η απόφαση του Υπουργείου Υγείας να μετατρέψει τη λειτουργία του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης αποκλειστικά σε εμβολιαστικό κέντρο παιδιών, ενώ πραγματοποιεί ήδη εμβολιασμούς, σημαίνει το ουσιαστικό κλείσιμο του Νοσοκομείου.

Η εγκληματική κυβέρνηση της ΝΔ κλείνει το ένα από τα τρία Νοσοκομεία Παίδων της Αττικής, και το μοναδικό που εξυπηρετεί περιστατικά από τη Βόρεια Αττική μέχρι την Εύβοια και τη Βοιωτία. Και αυτό, εν μέσω της χειρότερης έξαρσης της πανδημίας κι ενώ άνοιξαν τα σχολεία με 30.000 κρούσματα την πρώτη βδομάδα. Ταυτόχρονα, είναι ακόμα ένα δώρο στην ιδιωτική υγεία αφού αναγκάζει τους γονείς να πάνε τα παιδιά τους σε ιδιωτικά νοσοκομεία και ιδιώτες γιατρούς.

Αυτή η απόφαση δείχνει και την ανικανότητα της κυβέρνησης να υλοποιήσει το πολυδιαφημισμένο πρόγραμμα εμβολιασμού χωρίς να καταργήσει τις υπηρεσίες δευτεροβάθμιας περίθαλψης και τις εφημερίες των νοσοκομείων.

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου έχουν ξεσηκωθεί με καθημερινές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και με απεργία την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου, την οποία ο Πλέυρης έτρεψε να την βγάλει παράνομη.

Είμαστε στο πλευρό των εργαζόμενων στο Παίδων Πεντέλης που αγωνίζονται για να πάρει πίσω η κυβέρνηση αυτή την απόφαση.

Στηρίζουμε το κάλεσμα του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης
Κυριακή 16 Γενάρη, 12μ στην πύλη του Νοσοκομείου

http://antarsya.gr/

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 16 Ιανουαρίου 2022 14:23

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.