Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022 21:51

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Η τρομοκρατία των φασιστών δεν θα περάσει!

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Η τρομοκρατία των φασιστών δεν θα περάσει!

Η έκρηξη, την Κυριακή 23.01, σε λατρευτικό χώρο μουσοσυλμάνων στα Πατήσια, είναι μία ακόμη τρομοκρατική, ρατσιστική και ισλαμοφοβική επίθεση με στόχο ανθρώπινες ζωές.

Ο συγκεκριμένος εκρηκτικός μηχανισμός, που συνοδεύτηκε από πρόκες, βίδες και μεταλλικά αντικείμενα, είναι ίδιας τεχνογνωσίας με αυτούς που χρησιμοποιούν ναζιστικές οργανώσεις που έδρασαν στη Γερμανία, όπως το NSU που στοχοποίησε τζαμιά και δολοφόνησε μετανάστες, ανάμεσά τους και τον Έλληνα μετανάστη Θεόδωρο Βουλγαρίδη.

Η στοχοποίηση μουσουλμανικών λατρευτικών χώρων αποτελούσε πρακτική της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης "Χρυσή Αυγή", όπως προέκυψε από αποδεικτικό υλικό στη δίκη - καταδίκη της.

Οι πρόσφατες αποφυλακίσεις ηγετικών στελεχών της, όπως του Μίχου και Πατέλη, δίνει το σύνθημα για ένα νέο γύρο φασιστικών επιθέσεων σε πρόσφυγες, μετανάστες, αντιφασίστες. Η χθεσινή ηλεκτρονική επίθεση στη σύσκεψη της ΚΕΕΡΦΑ, για την διοργάνωση της παγκόσμιας αντιρατσιστικής μέρας δράσης στις 19 Μάρτη, είναι κομμάτι αυτών των επιθέσεων.

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει την απόλυτη ευθύνη. Με την αντιδραστική και ανιστόρητη "θεωρία των δύο άκρων" και την ρατιστική πολιτική που πνίγει πρόσφυγες στο Αιγαίο, χαϊδεύει τους φασίστες και τους χρησιμοποιεί για να σπάσει την απομόνωση της από το εργατικό και νεολαϊστικό κίνημα. Αρνείται να δώσει άδειες για δημιουργία χώρων θρησκευτικής λατρείας στους μουσουλμάνους και ταυτόχρονα μιλάει για "παράνομα τζαμιά". Η στοχοποίηση του οποιουδήποτε λατρευτικού χώρου, ανεξαρτήτως θρησκείας και ανεξαρτήτως "νομιμότητας" του χώρου, είναι αποτροπιαστική.

Απαιτούμε την σύλληψη και καταδίκη των δραστών της επίθεσης. Δυναμώνουμε τη αντιφασιστική δράση για να μην μην αφήσουμε τους φασίστες να ξανασηκώσουν κεφάλι. Παλεύουμε στο πλευρό των προσφύγων και μεταναστών ενάντια στη ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ - Φρούριο.

http://antarsya.gr/

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022 21:54

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.