Βασικές αφετηρίες για την οπτική με την οποία προσεγγίζεται το ζήτημα αυτό από μεριάς του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, αποτελούν: • η υπεράσπιση των συμφερόντων των λαών σε Ελλάδα, Τουρκία και στη Μεσόγειο γενικότερα, σε μια προοπτική διεθνιστικής συνεργασίας. Οι λαοί μπορούν από κοινού να αποφασίσουν αν και ποιους πόρους θα εκμεταλλευτούν, τη σκοπιμότητα και τους όρους της πιθανής εκμετάλλευσης. • η μάχη ενάντια στην κλιμάκωση των πολεμικών δαπανών και στη γενικότερη πολεμική ετοιμότητα και προετοιμασία, η αποτροπή των πολεμικών τυχοδιωκτισμών και του πολέμου στην περιοχή, ο αγώνας ενάντια στους τυχοδιωκτικούς σχεδιασμούς των μεγάλων και μικρών (υπερτοπικών και τοπικών)…
Νίκος Λούντος. Όσο και να θέλουν να κρυφτούν, οι εξελίξεις αποκαλύπτουν μια αλήθεια που από την πλευρά της αντικαπιταλιστικής αριστεράς προειδοποιούσαμε από την αρχή. Οι μοιρασιές των ΑΟΖ στη Μεσόγειο είναι γέφυρα με την οποία φτάνουν μέχρι την Κύπρο και την Ελλάδα οι ανταγωνισμοί, οι πόλεμοι και ο θάνατος από τη Συρία, το Ιράκ και τη Λιβύη.
Φύλλια Πολίτη: Ο συγκοινωνιακός αποκλεισμός της Σαμοθράκης, η σύμβαση με τη SAOS FERRIES του Φ. Μανούση και οι διαχρονικές ευθύνες της Πολιτείας.
Η κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη που συγκέντρωσε το 39,85% των έγκυρων ψήφων και 158 έδρες είναι η πρώτη αυτοδύναμη κυβέρνηση στην Ελλάδα μετά το Νοέμβριο του 2011. Το ΠΑΣΟΚ κέρδισε τις εκλογές του 2009 με ποσοστό 43,92% και 160 έδρες στη Βουλή, αλλά αντεξε μόλις δύο χρόνια.