Σχόλιο της Νίνας Γεωργιάδου . Όλη η χώρα έχει μήκος σαν από την Αθήνα ως την Πάτρα και πλάτος σαν απ’ τον Πειραιά ως την Κηφισιά. Μια μικρή χώρα, με μεγάλη ιστορία και μεγάλη καρδιά. Λουμπνάν! Το σταυροδρόμι της ανθρωπιάς, το λιμάνι των μεγάλων τριήρεων, το κονταροχτύπημα των κατακτητών, απ’ τον καιρό των Φοινίκων. Με 6 περίπου εκατομμύρια κατοίκους, φιλοξενεί 1,5 εκατομμύριο πρόσφυγες. Το ένα τέταρτο του πληθυσμού της. Αν κρατούσαμε μια τέτοια αναλογία, τη μεγάλη καρδιά που όριζε κάποτε η ξένια ιστορία μας, θα φιλοξενούσαμε 2,5 εκατομμύρια πρόσφυγες.
Πιστή ακόλουθος των πρακτικών Τράμπ, η ελληνική κυβέρνηση χρησιμοποιεί ανορθόδοξες μεθόδους με μυστικούς πράκτορες (με βάσιμες πληροφορίες ότι δεν είναι μόνο Έλληνες), που σε συνεργασία με τις επίσημες αρχές (επίσης μασκοφορεμένων αστυνομικών και λιμενικών) απαγάγουν πρόσφυγες και μετανάστες και παράνομα επαναπροωθούν (“push back”) στην Τουρκία. Το φαινόμενο έχει ήδη καταγγελθεί από διεθνείς οργανώσεις και αναφορά σε αυτό έγινε και στην γαλλική εφημερίδα Liberation στις 22.06.2020 (στο άρθρο της της Maria Malagardis που αναδημοσιεύουμε μεταφρασμένο), ενώ η χθεσινή καταγγελία που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών αποδεικνύει ότι το φαινόμενο αυτό δεν αφορά πλέον μεμονωμένα περιστατικά.
Tην Τρίτη 21/7 περίπου στις 12 το βράδυ, περίμενα φιλικό μου πρόσωπο καθήμενος σε ένα πεζούλι στη συμβολή των οδών Αραχόβης και Θεμιστοκλέους. Σε κοντινή απόσταση βρισκόντουσαν, επίσης, καθήμενοι τρεις-τέσσερις μετανάστες τους οποίους δεν γνώριζα. Ξαφνικά εμφανίστηκαν μπάτσοι της ομάδας “Δράση” και μας περικύκλωσαν χωρίς καμία αφορμή. Μέχρι εκείνη την στιγμή δυστυχώς δεν εξεπλάγην, καθώς όντας κάτοικος Εξαρχείων, έχω πολύ καθαρή εικόνα σχετικά με την τραμπουκική και φασιστική συμπεριφορά των ταγμάτων εφόδου της ΕΛ.ΑΣ, ειδικά στη συγκεκριμένη γειτονιά. Παρόλα αυτά μπορώ να πω πως τα γεγονότα που ακολούθησαν ήταν πρωτόγνωρα.
Το σκίτσο είναι του Πάνου Ζαχάρη και δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "Το Ποντίκι". Κρούσματα που αυξάνονται συνεχώς σε μικρές και μεγάλες πόλεις -σύνολο 924 όλο τον Ιούλιο χωρίς τα σημερινά και αυριανά προφανώς-. Ένα "σχέδιο" της κυβέρνησης που περιορίζεται στο βάλτε μάσκα. Η μάσκα είναι άραγε ο δικός μας σωτήρας; Αυτό είναι το κεντρικό σχέδιο της κυβέρνησης τη στιγμή που και λόγω καλοκαιριού τουρίστες και ντόπιοι μετακινούνται σε όλη την Ελλάδα;
Πρώτα στοχοποίησε τη δημοσιογράφο Ελευθερία Κουμάντου για τη δημοσιοποίηση (κατόπιν αιτήματος της δικηγόρου, των οικογενειών και των συντρόφων των συλληφθέντων πρόσφατα κοντά στην πλατεία Βικτωρίας, Αλέξανδρου Τίτκοβ και Θωμά Λάλου) του εύγλωττου βίντεο από την αναίτια επίθεση της αστυνομίας στο μπλοκ διαδηλωτών που αποχωρούσε συντεταγμένα. Ο Μπογδάνος, έμμεσα ζήτησε την απόλυσή της! Στη συνέχεια, εκτοξεύει απειλές εναντίον όσων εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στη δημοσιογράφο. Απειλεί τον Νίκο Μπογιόπουλο και τον Πάνο Παπανικολάου καθώς και στη δημοσιογράφο Μαρία Δεναξά! 
Δήλωση των δύο συλληφθέντων στην αντιφασιστική συγκέντρωση της Τετάρτης στην πλ. Βικτωρίας και μέλών της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε, Θωμά Λάλοου και Αλέξανδρου Τιτκώβ, μετά την απελευθέρωσή τους  με τον όρο να μην συμμετέχουν σε συναθροίσεις διαμαρτυρίας» και να μην πηγαίνουν στα Εξάρχεια. Ανακοίνωση της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε και της Κλαδικής Ένωσης Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών της Α.Π. Ροσινάντε
Σελίδα 1 από 13