Δελτίο τύπου της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδος: Σας ανακοινώνουμε μετά λύπης πως λάβαμε ειδοποίηση από την αστυνομία για οριστικό κλείσιμο ενός από τους παλαιότερους χώρους προσευχής στην πρωτεύουσα, κατ’ εντολή του υπουργείου παιδείας και θρησκευμάτων…Ο χώρος που ονομάζεται Αλ Αντάλους (Ανδαλουσία) βρίσκεται στο λιμάνι του Πειραιά από το 1989 και φιλοξενεί κατοίκους, επισκέπτες και τουρίστες του λιμανιού. Δεν υπήρξε ποτέ αυτές τις δεκαετίες κανένα παράπονο ή πρόβλημα, και πολλά ντοκιμαντέρ και συνεντεύξεις έγιναν εκεί. Τώρα οι πιστοί καλούνται να προσευχηθούν μαζικά εκτός Πειραιά.
Εκδήλωση-παρουσίαση του νέου βιβλίου «Μέση Ανατολή: από το διαρκή πόλεμο στη διαρκή επανάσταση» οργανώνει το Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο την Τρίτη 16 Ιούνη στις 9.30μμ, στον κήπο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων στο Θησείο (Ερμού 134 στον πεζόδρομο). Ο συγγραφέας του βιβλίου Νίκος Λούντος θα μιλήσει για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, αλλά και της αντίστασης των ‘από κάτω’, των κινημάτων και των επαναστάσεων που τη συγκλόνισαν και θα τη συγκλονίσουν το επόμενο διάστημα.
Ο στρατευμένος Χιλιανός συγγραφέας Λουίς Σεπούλβεδα, ο οποίος είχε εξορισθεί από τη δικτατορία του Αουγκούστο Πινοτσέτ, πέθανε σε ηλικία 70 ετών στην Ισπανία από την Covid-19, ανακοίνωσε σήμερα ο εκδοτικός οίκος του. Ιδρυτικό μέλος της Unidad Popular και μέλος της προσωπικής φρουράς του Σαλβαδόρ Αλιέντε, το 1979 εντάσσεται στους Σαντινίστας της Νικαράγουα και μάλιστα, στην Διεθνή Ταξιαρχία Σιμόν Μπολίβαρ και μπαίνει νικηφόρος στην πρωτεύουσα Μανάγουα. Το 1980 εγκαταστάθηκε στην Ευρώπη...
Είναι σημείο των καιρών ο πλήρης καταγέλαστος εξευτελισμός διάφορων θλιβερών μικροαστούληδων παπαγάλων που μέχρι πρότινος πρόβαλλαν εαυτούς αφ’ υψηλού πως δήθεν είναι «μετωπολογικάριοι», «φιλελεύθεροι», «ανεξάρτητοι», «σκεπτόμενοι» κλπ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο κ. Πάσχος Μανδραβέλης της «Καθημερινής». Εκτελώντας διατεταγμένη αποστολή να υπερασπίσει συγκεκριμένες επιλογές όχι μόνο της κυβέρνησης γενικά αλλά και συγκεκριμένων κυβερνητικών παραγόντων επί μέρους, επιλέγει συνειδητά να καταγραφεί οριστικά στο κοπάδι των ψεκασμένων γραφικών fake newers – amusers.
Δευτέρα, 13 Απριλίου 2020 00:00

11/4/20 - Αντίο Περικλή

Μαρία Στύλλου, Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα: Με τον Περικλή Κοροβέση που χάσαμε σήμερα το πρωί, είχαμε μια μακρόχρονη κοινή πορεία ξεκινώντας από τα νεανικά μας χρόνια. Νεολαίοι μαζί στην ΕΔΑ ζήσαμε τις μάχες με τους ΕΚΟΦίτες και όλους τους αγώνες της περιόδου που σημαδεύτηκε από την ανάδειξη της ΕΔΑ σε αξιωματική αντιπολίτευση στις εκλογές του 1958, τα Ιουλιανά του 65 μέχρι το πραξικόπημα της 21 Απρίλη 1967... Εκείνες οι εμπειρίες μας οδήγησαν να περάσουμε στην επαναστατική αριστερά και να βρεθούμε μαζί στις προσπάθειες για τη συγκρότησή της.
Νίκος Ξηρουδάκης. Έφυγε από τη ζωή, τα χαράματα της Καθαράς Δευτέρας, ο Γραμματέας της οργάνωσης Β’ Πανελλαδική Γιώργος Πιτουρόπουλος. Αγαπητός σε όλους, απλός, προσιτός, πάντα με το χαμόγελο, δεν επιδίωξε ποτέ να εξαργυρώσει τη συμμετοχή του στον αντιδικτατορικό αγώνα, στους αγώνες της μεταπολίτευσης ή τη θέση του στην οργάνωσή μας. Τον θυμάμαι στην πρώτη αλυσίδα της διαδήλωσης που σπάει τον κλοιό των “καπελάκηδων”, στα γραφεία με το χαμόγελο της “ήρεμης δύναμης”, σε κρίσιμες πορείες να δίνει οδηγίες...
Σελίδα 1 από 11