Οργή και θλίψη προκαλούν οι καταγγελίες παιδιών που διέμεναν στην Κιβωτό του Κόσμου, αλλά προκαλούν και μνήμες. Μνήμες για την τύχη των καταγγελιών από καταβολής κόσμου, ας πούμε, αφού κάθε καταγγελία που γίνεται σε παρόμοια «προστατευμένα» περιβάλλοντα, πηγαίνει από καθυστέρηση σε καθυστέρηση, μέχρι να εξεταστεί ή εκδικαστεί πολλά χρόνια μετά, ή να μην εξεταστεί ή εκδικαστεί ποτέ. Βέβαια, αυτά τα παιδιά είναι στον πάτο του κοινωνικού βαρελιού, κανείς δεν δίνει σημασία στα λόγια τους, αλλά και υπάρχει η αίσθηση σε πολλούς κύκλους, ότι πρέπει να νιώθουν ευγνωμοσύνη για τις δομές που τα στηρίζουν, και τα πολλά λόγια περιττεύουν.
Την Τετάρτη, 30.11.2022 και ώρα 17:00 θα εκδικαστεί τελικά από το 8ο Πειθαρχικό Τμήμα του Δ.Σ.Α. η Αναφορά της Νομικής Συμβούλου του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης, Προσανατολισμού και Επαγγελματικών Προσόντων (Ε.Ο.Π.Π. Ε.Π.) εναντίον της δικηγόρου Αντωνίας Λεγάκη…η πειθαρχική δίωξη της αγωνίστριας δικηγόρου Αντωνίας Λεγάκη ορθά αντιμετωπίζεται από την κοινωνία ως μια απειλή ενάντια στην υπερασπιστική δικηγορία, τα δικαιώματα και τις ελευθερίες που αυτή εκφράζει και θέτει σε όλους μας, δικηγόρους και μη, επιτακτικά το καθήκον υπεράσπισης της.
Η ελάχιστη συνεισφορά μας σήμερα με μία κονκάρδα αλληλεγγύης αποτελεί μία μικρή οικονομική στήριξη από εμάς - ένα έμπρακτο μήνυμα αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους μας στην Ουκρανία. Με τη γνώση πως καμία δράση δεν φτάνει από μόνη της για να αναπληρώσει τα ανεπανόρθωτα τραύματα των επιζώντων του πολέμου και πως καμία βοήθεια δεν θα είναι ποτέ αρκετή πέρα από την άμεση παύση της ρώσικης εισβολής. Ενάντια σε κάθε μορφής ιμπεριαλισμό, ρατσισμό και εθνικισμό, να αντισταθούμε στα μαύρα σκοτάδια του πολέμου με Αυτοοργάνωση, Αλληλεγγύη και Αξιοπρέπεια!
Ειρηνική διαμαρτυρία με αφορμή την επέτειο του πολέμου την Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2022, ώρα 7μμ στα σκαλιά της πλατείας Συντάγματος, Αθήνα. Συνδιοργάνωση: Σύνδεσμος Αντιρρησιών Συνείδησης, Κίνηση Εθελοντών SCI-Hellas, FemArtAct. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ! ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΕ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΟΥΚΡΑΝΙΑ! Ενώνουμε τις φωνές μας με εκατομμύρια πολίτες σε όλο τον κόσμο και απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση και τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να υποδεχθούν και να διευκολύνουν δίνοντας άσυλο σε όλους τους αρνητές στράτευσης που καταφέρνουν να περάσουν τα σύνορα.
Ο ελευθεριακός ιστότοπος & εκδόσεις Αυτολεξεί σας προσκαλεί στη δημόσια εκδήλωση-συζήτηση: «Χειραφέτηση, δημοκρατία & αποικιοκρατούμενοι λαοί: η συνάντηση του CLR James με τον Καστοριάδη» ΤΡΙΤΗ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ στην ταράτσα του TRISE (ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 31, ΣΥΝΤΑΓΜΑ) στις 20:00 ΜΙΛΟΥΝ: Matthew Quest (αγγλικά με μετάφραση), Αλέξανδρος Σχισμένος, Γιάβορ Ταρίνσκι. Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με το κοινό.
Ένας ολόκληρος αιώνας χώρεσε στις 388 σελίδες του βιβλίου! Πυκνός, πολυτάραχος, συγκλονιστικός, ελπιδοφόρος. Οι κορυφαίες του στιγμές διασχίζουν το βιβλίο συνοπτικά, εύληπτα και κινηματογραφικά. Οι πρώτες ανολοκλήρωτες, φλογερές σοσιαλιστικές ιδέες, τα πρώτα δειλά φεμινιστικά σκιρτήματα. Η Μικρασιατική εκστρατεία και το φρικτό της τέλος (έξοχες και συγκινητικές οι γραμμές από την καταστροφή της Σμύρνης), το δράμα της προσφυγιάς. Η οικονομική ανάπτυξη και κρίση οι θυελλώδεις πολιτικές εξελίξεις, ο διχασμός, η οικονομική ανάπτυξη και κρίση, η δικτατορία του Μεταξά. Ο πόλεμος και το μεγαλείο της αντίστασης, ο εμφύλιος, οι διωγμοί, οι εξορίες, οι δολοφονίες, οι θυσίες χιλιάδων αγωνιστών.
Σελίδα 1 από 24