Ένα ακόμα παιδάκι πλήρωσε με τη ζωή του τις άθλιες συνθήκες διαμονής των προσφύγων. Τη  νύκτα της Τρίτης 23/2/2021 γύρω στις 9.30 μμ ξέσπασε φωτιά στον καταυλισμό προσφύγων στο Χαραϊντίνι Θήβας. Το 6χρονο παιδάκι 7μελούς οικογένειας από το Ιράν ζούσε σε κοντέινερ και εκεί έχασε τη ζωή του. Η πυροσβεστική όταν έφτασε ήταν ήδη αργά και μάλιστα οι πρόσφυγες ήταν εξαγριωμένοι με την καθυστέρηση να φτάσει η βοήθεια, γιατί ήδη είχαν ανασύρει το παιδάκι χωρίς τις αισθήσεις του.  Οι συνθήκες που ξέσπασε η πυρκαγιά δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί. 
Σήμερα Τρίτη 16/02 ο απεργός πείνας Δ. Κουφοντίνας, ο οποίος διανύει την 40η μέρα απεργία πείνας, μετά από επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.) του νοσοκομείου Λαμίας. Σε έκδοση κοινής αφίσας προχώρησαν Αριστερές Οργανώσεις
Με επιστολή που έστειλε στην Παντιέρα ο 60χρονος Θ.Γ. που συνελήφθη την Τετάρτη 10 Φλεβάρη, ημέρα του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου στην Αθήνα, καταθέτει τη μαρτυρία του τόσο για τις συνθήκες της αναίτιας σύλληψής του όσο και για τις συνθήκες κράτησης και μεταγωγής του στα Δικαστήρια της Ευελπίδων. 
Με την ιδιότητα της συνηγόρου και ορισμένης ως νόμιμου εκπροσώπου του, επισκέφθηκα για τρίτη φορά, εκτάκτως, τον Δημ. Κουφοντίνα στο Νοσοκομείο της Λαμίας, εχθές, Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου (37η ημέρα απεργίας πείνας)…Όπως είπαν οι γιατροί, η κατάσταση του ήταν επικίνδυνη, καθώς, εκτός από όλα τα υπόλοιπα, μεγάλη απώλεια μυϊκής μάζας, σοβαρή απίσχναση, παρατεταμένη ακινησία με κίνδυνο κατακλίσεων, προβλήματα όρασης (διπλωπίας), αιμορραγία ούλων, αρχόμενη περιφερική νευροπάθεια, έχουν παρουσιαστεί προβλήματα και από την λειτουργία της χολής σε βάρος του στομάχου, αδυναμία πρόσληψης νερού και κίνδυνος αφυδάτωσης και μπορεί απότομα να προκληθούν πολλαπλοί κίνδυνοι για την ζωή του.
Να γίνουν σεβαστά τα δικαιώματα του κρατούμενου απεργού πείνας Δ. Κουφοντίνα και να σωθεί η ζωή του ζήτησαν δικηγόροι, γιατροί, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων και αυτοδιοικητικών παρατάξεων, εκπαιδευτικοί και άνθρωποι του πολιτισμού κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου της Πρωτοβουλίας που έχει δημιουργηθεί στην Θεσσαλονίκη για την υποστήριξη του αιτήματός του. Ο Δημήτρης Κουφοντίνας διατρέχει πολύ σοβαρό κίνδυνο, καθώς βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 8 Ιανουαρίου ζητώντας να εφαρμοστεί ο νόμος, που προβλέπει την μεταγωγή του από τις φυλακές Κασσαβέτειας Βόλου στον Κορυδαλλό και όχι στον Δομοκό όπου μεταφέρθηκε στις αρχές Ιανουαρίου.
Το πρωί του Σαββάτου 6 Φλεβάρη, πραγματοποιήθηκε πανελλαδική μέρα δράσης ενάντια στην αντιδραστική κυβερνητική πολιτική των απαγορεύσεων και των προστίμων, δίνοντας μια πρώτη απάντηση στις νέες ακόμα πιο ασφυκτικές απαγορεύσεις κυκλοφορίας, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση χθες κλιμακώνοντας την αποτυχημένη πολιτική της για τη διαχείριση της πανδημίας. Εκτός από την επιτυχημένη συγκέντρωση στην Αθήνα (δείτε εδώ) συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Ηράκλειο, Χανιά, Τρίκαλα, Ηγουμενίτσα και αλλού.
Σελίδα 1 από 17