Ευτυχώς που αναπνέουμε στις πλατείες και στις απεργίες, ευτυχώς που ο κόσμος καταλαβαίνει ότι "δεν ήταν ατύχημα ούτε κακιά στιγμή, είναι το κέρδος πάνω από τη ζωή". Την ίδια ώρα που όλες μα όλες οι κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα γίνονται ακριβώς για να μην αποδοθεί η ευθύνη μόνο στον Σταθμάρχη και στον επόπτη του….…νομίζοντας ότι έβγαλαν "κομματικό λαυράκι", καταπίνουν αμάσητη την προπαγάνδα Μητσοτάκη για το "αναξιοκρατικό κράτος", για να μη μιλήσουν για την ιδιωτικοποίηση και για τα εκατομμύρια που πήγαν στην ΑΚΤΩΡ και την ALSTOM αντί να πάνε τα μισά από αυτά στο να λειτουργούν τα συμβατικά φανάρια και…
Εδώ και πολλούς μήνες η Μεγάλη Βρετανία βρίσκεται σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση... Μια νέα εργατική τάξη αρχίζει να κινητοποιείται μαζικά και να διαμορφώνει τις δυνατότητες μιας ουσιαστικής μετατόπισης του ταξικού συσχετισμού δύναμης, αυτή τη φορά υπέρ των συμφερόντων της εργατικής τάξης και ολόκληρης της κοινωνίας.
Επί μέρες τώρα σε ολόκληρη τη χώρα κυριαρχεί η αίσθηση της ανυπόφορης αηδίας, από τους τηλεμαραθώνιους όλων των ΜΜΕ σχετικά με το θάνατο του έκπτωτου μονάρχη και το χλιδάτο σόου της κηδείας του. Με σαδιστική επιμονή και επί πολλές ώρες τα κανάλια μας βομβαρδίζουν με τις εικόνες από τα εστεμμένα παράσιτα που κουβαλήθηκαν στην κηδεία, από το σόι της μισητής οικογένειας των κρετίνων Γλύξμπουργκ, από τους βουλευτές και τους πολιτευτές της δεξιάς, που ποτέ άλλωστε δεν έκρυψαν την αγάπη τους για κάθε τι ακροδεξιό και αντιλαϊκό και τις συγγενικές σχέσεις της δεξιάς με το θεσμό της βασιλείας.
Μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Αυτολεξεί. Χειραφέτηση, δημοκρατία & αποαποικιοποίηση – Δύο συζητήσεις για το έργο του CLR James με τον Matthew Quest, Στις συζητήσεις συμμετέχουν: Matthew Quest, Yavor Tarinski, Αλέξανδρος Σχισμένος | Μετάφραση: Αλέξανδρος Σχισμένος | Επιμέλεια: Ιωάννα-Μαρία Μαραβελίδη | Σελιδοποίηση: Απόλλωνας Πετρόπουλος | Εξώφυλλο: Τόνια Λέντζου. «Αυτολεξεί» – ελευθεριακός ιστότοπος & εκδόσεις, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | www.aftoleksi.grΗ συντακτική ομάδα του Αυτολεξεί συνομιλεί με τον Matthew Quest για την κοινωνική χειραφέτηση και τον επαναστατικό αντι-αποικιοκρατικό λόγο, μέσα από το έργο του CLR James. Ο Quest συγκαταλέγεται στους κορυφαίους μελετητές της κληρονομιάς του Αφρο-Καραϊβικού επαναστάτη και στοχαστή CLR James.
Οργή και θλίψη προκαλούν οι καταγγελίες παιδιών που διέμεναν στην Κιβωτό του Κόσμου, αλλά προκαλούν και μνήμες. Μνήμες για την τύχη των καταγγελιών από καταβολής κόσμου, ας πούμε, αφού κάθε καταγγελία που γίνεται σε παρόμοια «προστατευμένα» περιβάλλοντα, πηγαίνει από καθυστέρηση σε καθυστέρηση, μέχρι να εξεταστεί ή εκδικαστεί πολλά χρόνια μετά, ή να μην εξεταστεί ή εκδικαστεί ποτέ. Βέβαια, αυτά τα παιδιά είναι στον πάτο του κοινωνικού βαρελιού, κανείς δεν δίνει σημασία στα λόγια τους, αλλά και υπάρχει η αίσθηση σε πολλούς κύκλους, ότι πρέπει να νιώθουν ευγνωμοσύνη για τις δομές που τα στηρίζουν, και τα πολλά λόγια περιττεύουν.
Την Τετάρτη, 30.11.2022 και ώρα 17:00 θα εκδικαστεί τελικά από το 8ο Πειθαρχικό Τμήμα του Δ.Σ.Α. η Αναφορά της Νομικής Συμβούλου του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης, Προσανατολισμού και Επαγγελματικών Προσόντων (Ε.Ο.Π.Π. Ε.Π.) εναντίον της δικηγόρου Αντωνίας Λεγάκη…η πειθαρχική δίωξη της αγωνίστριας δικηγόρου Αντωνίας Λεγάκη ορθά αντιμετωπίζεται από την κοινωνία ως μια απειλή ενάντια στην υπερασπιστική δικηγορία, τα δικαιώματα και τις ελευθερίες που αυτή εκφράζει και θέτει σε όλους μας, δικηγόρους και μη, επιτακτικά το καθήκον υπεράσπισης της.
Σελίδα 1 από 24