Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2015 15:10

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πειραιά: Λιμάνι στα χέρια των εργατών, καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες.Εκδήλωση 23/10 (18:30), πλ. Κοραή.

ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΟΜΙΛΗΤΕΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΤΑΣΟΣ,Συντονισμός ενάντια σε κλεισίματα και διαθέσιμότητες

ΔΙΑΒΟΛΑΚΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ, ΚΣΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ,οικονομολογος

ΝΤΑΛΑΚΟΓΕΩΡΓΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ, Πρόεδρος ΠΕΝΕΝ

ΒΟΓΙΑΤΖΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, Εργατική Λέσχη Κερατσινίου-Δραπετσώνας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23/10 (18:30), ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΡΑΗ

Αγώνας για την ήττα και την ανατροπή της πολιτικης του μαυρου μετωπου κεφαλαιου - ΕΕ - ΔΝΤ και κυβερνησης

Το ξεπούλημα του λιμανιού και όλης της παραλίας του Πειραιά στο μεγάλο κεφάλαιο δεν θα περάσει!

Με τους αγώνες μας μπορούμε να αποτρέψουμε την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ. Εργατικός συντονισμός για παμπειραϊκή πανεργατική απεργία, τώρα!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ προχωράει με γρήγορους ρυθμούς στο ξεπούλημα των δημόσιων υποδομών (αεροδρόμια, τραίνα, λιμάνια), υπακούοντας πιστά στις προσταγές του μεγάλου κεφαλαίου, των δανειστών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ.

Η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ αφορά το λιμάνι και όλη την παράκτια ζώνη από τη σχολή Ναυτικών Δοκίμων έως και το πορθμείο του Περάματος και την Κυνοσούρα της Σαλαμίνας και μάλιστα σε μεγάλο βάθος απ’ την ακτή. Ξεπουλάνε από σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους και κτίρια σπουδαίας πολιτιστικής κληρονομιάς, έως την πρώην βιομηχανική ζώνη των Λιπασμάτων (που προορίζονταν για ανάπλαση) και χώρους που προορίζονταν για Κέντρα Υγείας.

Πρόκειται για μια ανυπολόγιστη καταστροφή που θα υποθηκεύσει το μέλλον πολλών γενιών, ακόμα κι αν τελικά εξαιρεθούν από την πώληση κάποιες "χοντρές" περιπτώσεις όπως οι αρχαιολογικοί χώροι ή τα Λιπάσματα.

Η πώληση του ΟΛΠ θα σημάνει την παράδοση μιας σημαντικής υποδομής και του ελέγχου του εισαγωγικού-εξαγωγικού εμπορίου στις πολυεθνικές. Θα μετατρέψει το λιμάνι και όλη την παράκτια περιοχή του Πειραιά σε «ειδική οικονομική ζώνη» σκληρής εκμετάλλευσης των εργαζομένων, σε ζώνη εργασιακού μεσαίωνα με εργασιακές σχέσεις Κίνας, όπως αυτές που επικρατούν στην προβλήτα 2 που χαρίστηκε στην COSCO. Θα διαλύσει ότι έχει απομείνει από τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος. Θα αποκλείσει κάθε πρόσβαση των κατοίκων στη θάλασσα. Θα μετατρέψει τους ταξιδιώτες και τους νησιώτες σε ομήρους των επιχειρηματικών συμφερόντων. Θα αυξήσει τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, μέσω της ανεξέλεγκτης αύξησης των λιμενικών τελών. Τα κέρδη από το λιμάνι θα είναι για το κεφάλαιο. Στην εργαζόμενη πλειοψηφία θα μείνουν η φτώχεια, η ανεργία, η ταλαιπωρία, η επιβάρυνση και το κόστος.

Δεν αγωνιζόμαστε για "εξαιρέσεις" από το ξεπούλημα, ούτε για "καλύτερες μορφές ιδιωτικοποίησης". Απαιτούμε:

ΛΙΜΑΝΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕ ΕΡΓΑΤΙΚΟ-ΛΑΪΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.

ΤΑ "ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ" ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ, ΧΩΡΟΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.

Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΛΙΜΑΝΙ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ - ΕΞΩ Η FRONTEX. Δεν θέλουμε το κέντρο διαλογής, ούτε το στρατόπεδο συγκέντρωσης (hot spot) που ετοιμάζουν στον Πειραιά η κυβέρνηση και τα γεράκια της ΕΕ. Θέλουμε χώρο υποδοχής και φιλοξενίας των προσφύγων και μεταναστών που φτάνουν εδώ διωγμένοι από τους πολέμους των ιμπεριαλιστών που σκορπίζουν φτώχεια, ερήμωση και θάνατο. Ξέρουμε από προσφυγιά στον Πειραιά, οι γειτονιές του από πρόσφυγες χτίστηκαν. Ανοιχτά σύνορα για τους πρόσφυγες, όχι φράχτη στον Έβρο, για να μην πνίγονται άνθρωποι, μανάδες και παιδιά στα νερά του Αιγαίου.

Η μάχη για να μην ξεπουληθεί το λιμάνι συνδέεται με τον αγώνα για να ξεφορτωθούμε το μαύρο μέτωπο κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ και την κυβέρνησή τους. Για αυτό απαιτείται ένα μεγάλο αγωνιστικό μέτωπο εργατικής αντιπολίτευσης, ρήξης και ανατροπής της μαύρης αυτής αντιλαϊκής πολιτικής. Μπορούμε να καταργήσουμε τα μνημόνια, να διαγράψουμε το ληστρικό χρέος, να φύγουμε από τη φυλακή ευρωζώνης/ΕΕ, να γλυτώσουμε από την καταστροφή. Για να ανοίξει ο δρόμος για μια κοινωνία που ο πλούτος και η εξουσία θα ανήκει σε αυτούς που τον παράγουν, στους εργαζόμενους.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΤΕ Α΄ Πειραιά

 

antarsya.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2020 15:01