Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020 21:51

Όλοι οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι!

Όλοι οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι!

Και οι εννιά συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι αλλά συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες αφού απολογήθηκαν στο δικαστήριο της Ευελπίδων.

Ο περιοριστικός όρος που επιβλήθηκε σε αρκετούς κατηγορούμενους είναι η παρουσία τους στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας τους μία φορά τον μήνα έως ότου πραγματοποιηθεί η δίκη. Από το μέτρο εξαιρείται ένας εκ των συλληφθέντων που κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελβετία, στον οποίο θα επιτραπεί να ταξιδέψει στο εξωτερικό.

Οι έξι διώκονται για τρία κακουργήματα (κατοχή εκρηκτικών υλών, έκρηξη κατ’ εξακολούθηση και απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης κατά συρροή) και πλημμελήματα, ενώ τρεις διώκονται μόνο για πλημμελήματα. Δεν προστέθηκε ούτε αφαιρέθηκε κάτι από το κατηγορητήριο.

Η κατηγορία για κακούργημά μετατράπηκε σε πλημμέλημα για το μέλος της νΚΑ Κώστα Καλαμπόκα.

Εκατοντάδες φοιτητές και μέλη αριστερών οργανώσεων παρέμειναν επί ώρες έξω από τα δικαστήρια ζητώντας την απόσυρση όλων των άδικων κατηγοριών και την άμεση απελευθέρωση όλων . Συγκινητικές στιγμές στο τέλος της διαδικασίας αφού οι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από τέσσερις μέρες κράτησης στα κρατητήρια

Όλο και περισσότερα στοιχεία και βίντεο έρχονται που αποδεικνύουν ότι οι κατηγορίες απέναντι στους συλληφθέντες είναι πλήρως ανυπόστατες και κατασκευασμένες.

Όπως τόνιζαν οι συγκεντρωθέντες αφού αφέθηκαν όλοι οι κατηγορούμενοι ελεύθεροι: Συνεχίζουμε μέχρι την πλήρη αθώωση όλων των κατηγορουμένων!

‘Όλα συνηγορούν πως όχι μόνο οι κατηγορίες είναι πέτσινες αλλά οι συλληφθέντες είναι διπλά θύματα της αστυνομικής θηριωδίας καθώς πέρα από την άδικη σύλληψη, οι αστυνομικοί προχώρησαν στον ξυλοδαρμό τους.

Όπως σημείωσε στο Πριν, ο Χρήστος Καλαμπόκας, πατέρας του Κώστα όταν οι γονείς είδαν το παιδί τους τα ξημερώματα της Παρασκευής στη ΓΑΔΑ και διαπίστωσαν το χτύπημα από κλομπ στο κεφάλι απαίτησαν από τον αξιωματικό υπηρεσίας να μεταφερθεί άμεσα στο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε αξονική εξέταση, κάτι που πραγματοποιήθηκε, ευτυχώς χωρίς να διαπιστωθούν σοβαρότερα προβλήματα.

Ο Κώστας μιλώντας στο press project λίγο μετά τη σύλληψή του δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Η αλληλεγγύη είναι μεγάλο πράγμα, κι ο κόσμος ξέρει ότι θα είμαστε ακόμα πιο δυναμικά στον δρόμο από αύριο»

 

https://www.facebook.com/watch/?t=10&v=987054648402422

 

prin.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020 12:00

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.