Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 18 Ιουλίου 2020 20:13

Θωμάς Λάλος, Αλέξανδρος Τιτκώβ: Θα συνεχίσουμε να δείχνουμε την αλληλεγγύη μας με κάθε τρόπο!

Γράφτηκε από

Θωμάς Λάλος, Αλέξανδρος Τιτκώβ: Θα συνεχίσουμε να δείχνουμε την αλληλεγγύη μας με κάθε τρόπο!

Οι δύο συλληφθέντες της αντιφασιστικής συγκέντρωσης της Τετάρτης στην πλ. Βικτωρίας και μέλη της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε, Θωμάς Λάλος και Αλέξανδρος Τιτκώβ, έκαναν την ακόλουθη δήλωση μετά την απελευθέρωσή τους υπό τον όρο να μην συμμετέχουν σε συναθροίσεις διαμαρτυρίας» και να μην πηγαίνουν στα Εξάρχεια:

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ποινικοποιεί τον αντιφασισμό και τις διαδηλώσεις στην πράξη. Μας θέλει σπίτι, να φοβόμαστε, να μην αγωνιζόμαστε ενάντια στη νέα χούντα. Δεν θέλει οι ντόποι/-ες να είμαστε ένα με τους πρόσφυγες. Θέλει το φασισταριό να αλωνίζει ελεύθερο, να κάνει τα ρατσιστικά προγκρόμ του, κι εμάς να κοιτάμε από το σπίτι την καταστροφή του κόσμου (αν δείξουν και τίποτα τα ΜΜΕ).

Μην διαμαρτύρεσαι. Μην δείχνεις αλληλεγγύη στους πρόσφυγες πολέμου. Μην βοηθάς έναν άνθρωπο όταν το κράτος τον έχει βάλει κάτω και τον σαπίζει στο ξύλο. Κάτσε σπίτι σου. Μην πηγαίνεις Εξάρχεια. Άμα δε σου αρέσει η Ελλάδα, να πας αλλού. Αλλά έχεις κι απαγόρευση εξόδου από την χώρα. Οπότε κάτσε εδώ να βλέπεις τους φασίστες να λιντσάρουν οικογένειες προσφύγων, να ζεις μια νέα οικονομική κρίση, και να μην μπορείς να διαμαρτυρηθείς για καμία αδικία.

Εμείς δεν λυγίσαμε όταν ψηφίστηκε ο νόμος ενάντια στις διαδηλώσεις. Βγήκαμε στην πλατεία Βικτωρίας να βοηθήσουμε τους κατατρεγμένους αυτού του κόσμου και να κόψουμε τον τσαμπουκά των φασιστών.

Δεν μας φόβισε το ξύλο των μπάτσων. Ο ένας μπήκε στην μέση για να πράξει το ανθρωπίνως αυτονόητο και να βοηθήσει τον άλλον, τον σύντροφό του.

Δεν είναι εμπόδιο ένα γελοίο κατηγορητήριο, που καταρρέει αμέσως μέσα από μερικά βίντεο.

Όσες απαγορεύσεις κι αν πέσουν, δεν θα σταματήσουμε να δείχνουμε την αλληλεγγύη μας με κάθε τρόπο! Σε πρόσφυγες και μετανάστες/-ριες, σε συντρόφους και συντρόφισσες, σε όλη την εργατική τάξη! Έχουμε κι άλλους τρόπους και κυρίως έχουμε τόσο κόσμο με το μέρος μας.

Ευχαριστούμε όλο τον κόσμο για την αμέριστη αλληλεγγύη που έδειξε. Παραμένουμε στον αγώνα ενάντια στον φασισμό, για έναν κόσμο χωρίς σύνορα και ρατσισμό. Ενάντια στο νέο ολοκληρωτισμό, θα υψώσουμε τις γροθιές μας και τις φωνές μας. Θα διαμαρτυρόμαστε συνέχεια. Δε θα γλιτώσει κανένα κράτος και κανένα κεφάλαιο. Η αλληλεγγύη θα νικήσει!

Οι συλληφθέντες της Τετάρτης 15/7

Θωμάς Λάλος
Αλέξανδρος Τιτκώβ»

https://alterthess.gr/

Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε: Καμία δίωξη για τους συντρόφους μας

 Καμιά ποινικοποίηση στον αγώνα για ζωή

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στις 17/7 στις 13.30 στο κτίριο 9 της Σχολής Ευελπίδων

Επιμένουν με μανία οι βασανιστές και οι δολοφόνοι του αστυνομικού κράτους, που έχει στήσει η κυβέρνηση για να ποινικοποιήσει κάθε φωνή αλληλεγγύης, κάθε φωνή αντίθετη με την απάνθρωπη κρατική πολιτική της που στηρίζει ανοιχτά φασιστοσυνάξεις, στις μηνύσεις κακουργηματικού χαρακτήρα στους τρεις συλληφθέντες της αντιφασιστικής συγκέντρωσης της 15/7, ανάμεσά τους και οι σύντροφοί μας Αλέξανδρος Τιτκώβ και Θωμάς Λάλος.

Η «δικαιοσύνη» εκείνων που αφήνουν στον δρόμο τους πρόσφυγες, εκείνων που βιάζουν οικονομικά την κοινωνία, που αφήνουν στο έλεος της πανδημίας τις ευπαθείς ομάδες, που έχουν λύσει τα χέρια των ταγών του μίσους να προκαλούν πόνο σε κάθε άνθρωπο που υπερασπίζεται την ζωή και όχι το μίσος και τον θάνατο, θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της να χρεώσει ανυπόστατες κατηγορίες στους συντρόφους μας.

Η σημερινή απόφαση του εισαγγελέα να στείλει την υπόθεση απευθείας σε ανακριτή με πρόσχημα τον κορωνοϊό, απλά αναδεικνύει την απροθυμία των δικαστικών αρχών να αναμετρηθούν με τις αντιφάσεις και των ψέματα των αστυνομικών καταθέσεων.

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε καλεί σε νέα συγκέντρωση αλληλεγγύης την Παρασκευή 17/7 στις 13.30 στο κτίριο 9 της Σχολής Ευελπίδων, όπου καλούνται να απολογηθούν οι τρεις συλληφθέντες στον ανακριτή. Ο κόσμος του αγώνα υπέρ της ελευθερίας και της αλληλεγγύης έδειξε μαζικά σήμερα πως δεν πρόκειται να κάνει ούτε χιλιοστό βήμα πίσω, δηλώνοντας την απόλυτη άρνησή του στο σκοτάδι των κανιβάλων.

-Καμία δίωξη για τους συντρόφους μας Αλέξανδρο Τιτκώβ και Θωμά Λάλο και οποιονδήποτε άλλο συλληφθέντα της αντιφασιστικής συγκέντρωσης της πλ. Βικτωρίας την Τετάρτη 15/7

-Να παυθούν οι διώξεις όλων των συλληφθέντων κατά τη διάρκεια των ναζιστικού τύπου αστυνομικών εφορμήσεων της τελευταίας εβδομάδας, στη Βικτώρια και στο Σύνταγμα

-Οργάνωση και αγώνας, στον δρόμο και στους κοινωνικούς χώρους για να τσακισθεί το αστυνομικό κράτος της κυβέρνησης

-Έξω οι ένστολοι δολοφόνοι από τους δρόμους και τις πλατείες

-Μηδενική ανοχή στην κρατική τρομοκρατία

http://rocinante.gr/

 

Κλαδική Ένωση Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών της Α.Π. Ροσινάντε

Η Κλαδική Ένωση Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών της Α.Π. Ροσινάντε, καταγγέλλει τη σύλληψη και τον ξυλοδαρμό του συντρόφου μας Θωμά Λάλου, ενεργού συνδικαλιστή στο τηλεφωνικό κέντρο της εταιρείας Telephonet και μέλους του ΣΕΤΗΠ, λόγω της συμμετοχής του σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες που διέμεναν στην πλατεία Βικτωρίας.

Την ίδια στιγμή που 15 εθνικιστές μαζί με τον Μπογδάνο και τον Κασιδιάρη, υπό την προστασία της ελληνικής αστυνομίας έχυναν το ρατσιστικό τους δηλητήριο, κρυμμένοι στα στενά της περιοχής, μακριά από την κοινωνία.

Η κυβέρνηση και το Κράτος κατέστειλαν βίαια μια συγκέντρωση του κινήματος ενάντια στην ρατσιστική πολιτική κι αυτό ελάχιστες μέρες μετά την ψήφιση του νόμου που καταπατά το δικαίωμα της διαδήλωσης, αμφισβητεί μια σειρά από κατοχυρωμένα δικαιώματα και φιλοδοξεί να περιορίσει την δράση του εργατικού κινήματος.

Οι εργαζόμενοι/ες δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα και όπως τόσα χρόνια θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και να διαδηλώνουμε για τα εργασιακά μας δικαιώματα, και να ανοίγουμε τα ζητήματα που μας απασχολούν είτε μέσα στους χώρους εργασίας, είτε σε οποιονδήποτε δημόσιο χώρο με τη μορφή που επιλέγουμε εμείς ως συνδικαλιστικές ενώσεις.

Απαιτούμε την απόσυρση των ανυπόστατων κατηγορητηρίων και την άμεση απελευθέρωση του μέλους μας Θωμά Λάλου και όλων των συλληφθέντων.

 http://pandiera.gr/

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 18 Ιουλίου 2020 20:44