Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2020 20:50

Διευρύνεται ο κύκλος της στοχοποίησης και των απειλών που εκτοξεύει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κ. Μπογδάνος

Διευρύνεται ο κύκλος της στοχοποίησης και των απειλών που εκτοξεύει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κ. Μπογδάνος.

Πρώτα στοχοποίησε τη δημοσιογράφο Ελευθερία Κουμάντου για τη δημοσιοποίηση (κατόπιν αιτήματος της δικηγόρου, των οικογενειών και των συντρόφων των συλληφθέντων πρόσφατα κοντά στην πλατεία Βικτωρίας, Αλέξανδρου Τίτκοβ και Θωμά Λάλου) του εύγλωττου βίντεο από την αναίτια επίθεση της αστυνομίας στο μπλοκ διαδηλωτών που αποχωρούσε συντεταγμένα. Ο Μπογδάνος, έμμεσα ζήτησε την απόλυσή της!

Στη συνέχεια, εκτοξεύει απειλές εναντίον όσων εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στη δημοσιογράφο. Απειλεί τον Νίκο Μπογιόπουλο και τον Πάνο Παπανικολάου καθώς και τις δημοσιογράφους Μαρία Δεναξά και Έλενα Ακρίτα! 

 

Η ΕΣΗΕΑ κατήγγειλε τις απειλές

 

ESHEA

 

 

Οι απειλητικές αναρτήσεις του Μπογδάνου: 

 

 

bogdan Koumantou min

 

BogdanosMpogiopoulos

 

BogdanosPapanikolaou

BogdanosDenaxa

 

 BogdanosDenaxa 2 min

 

Την Ελευθερία Κουμάντου, στήριξαν με ανακοινώσεις τους οι: 

 

Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα

Τους ενοχλεί η αλήθεια!

Σχετικά με την επίθεση Μπογδάνου στην Ε. Κουμάντου

Έως εδώ, κύριε Μπογδάνο και οι όμοιοι του. Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας που χαριεντιζόταν με τους νεοναζί του Κασιδιάρη στην πλατεία Βικτωρίας, τα βάζει με τη δημοσιογράφο του «Αθήνα 9,84», Ελευθερία Κουμάντου. Τη στοχοποιεί, ζητά ουσιαστικά την αποπομπή της από τον δημοτικό σταθμό, επειδή πολύ απλά αποκάλυψε γεγονότα και αλήθειες.

Αλήθεια πρώτη: Το ρεπορτάζ της δημοσιογράφου κατέδειξε πως η συγκέντρωση των υποτιθέμενων «ακομμάτιστων αγανακτισμένων κατοίκων» υπό τη σκέπη του νεοναζί Κασιδιάρη με την παρουσία του βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνο Μπογδάνο, μετριούνταν στα δάχτυλα και δεν συγκρινόταν ούτε κατ’ ελάχιστο με τη συγκέντρωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.

Αλήθεια δεύτερη: Τα βίντεο της δημοσιογράφου αποκάλυψαν πως οι δυνάμεις καταστολής επιτέθηκαν, κυνήγησαν, κακοποίησαν βάναυσα, συνέλαβαν νεολαίους χωρίς καμία απολύτως αφορμή και προσπάθησαν να στήσουν κατηγορητήρια κακουργημάτων.

Αλήθεια Τρίτη: Η δημοσιογράφος του δημοτικού σταθμού της Αθήνας έκανε άριστα τη δουλειά της.

Αυτές ακριβώς οι τεκμηριωμένες αλήθειες τρόμαξαν τον Μπογδάνο και τους ομοίους τους. Για αυτό βγήκε μπροστά ο βουλευτής να απαιτήσει (!) το κεφάλι της δημοσιογράφου.

Απαιτούμε από το δήμο Αθήνας και τη δημοτική επιχείρηση ΔΕΡΑ του σταθμού «Αθήνα 9,84» να απαντήσουν άμεσα στον βουλευτή Κ. Μπογδάνο καταγγέλλοντας την ωμή, απροκάλυπτη παρέμβαση κατά της δημοσιογράφου του σταθμού.

Η δημοσιογραφική εργασία δεν έχει εργοδότη τον κάθε πολιτευτή που αγκαλιάζεται δημόσια με φασίστες κι ενοχλείται από τις αποκαλύψεις. Σε αντίθεση με όσα ίσως έχει μάθει στην επαγγελματική του καριέρα ο Μπογδάνος και κάθε Μπογδάνος, η χρηματοδότηση των δημοτικών Μέσων Ενημέρωσης από τους δημότες είναι σημαντική αν και όχι επαρκής προϋπόθεση για να μπορούν οι δημοσιογράφοι να είναι αμερόληπτοι, αποκαλυπτικοί και έγκυροι. Ως Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα δηλώνουμε την αμέριστη υποστήριξη μας στην Ελευθερία Κουμάντου. Επόμενη στάση στο δημοτικό συμβούλιο. Υπερασπίζουμε τους πρόσφυγες και όλους τους αντιφασίστες αγωνιστές, φράζοντας το δρόμο σε κάθε φασίστα

 

ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Αήθης προσπάθεια λογοκρισίας της δημοσιογράφου Ελευθερίας Κουμάντου από τον Μπογδάνο

Ο βουλευτής της ΝΔ Μπογδάνος αφού επιχείρησε να εμφανιστεί πρωτοστάτης στο πλευρό των ελάχιστων γνωστών ακροδεξιών ρατσιστών της περιοχής Πλ.Βικτωρίας και Αμερικής στην αποτυχημένη φασιστοσύναξη την Τετάρτη 15 Ιούλη, αφού μάλιστα οι οπαδοί του υπόδικου Κασιδιάρη τον έλουσαν δεόντως και παρίστανε ότι έβρεχε, αποφάσισε να στοχοποιήσει την δημοσιογράφο του Αθήνα 9.84 Ελευθερία Κουμάντου!
Ο ακροδεξιός κατήφορος Μπογδάνου δεν έχει όριο πάρα μόνο τις μεθόδους Γκέμπελς. Είναι μια χυδαία προσπάθεια πλήρους χειραγώγησης των μέσων ενημέρωσης και λογοκρισίας των δημοσιογράφων.
Σε αυτή την κακοστημένη ρατσιστική σύναξη , οι φασίστες είχαν την στήριξη της Αστυνομίας και προσπάθησαν αποτυχημένα να επιβάλουν με την βία των ΜΑΤ στο δημοκρατικό κόσμο της γειτονιάς. Το βίντεο της δημοσιογράφου Ελευθερίας Κουμάντου που καταγράφει την αστυνομική βία κατά των συλληφθέντων δείχνει την αφοσίωση της στην αλήθεια.
Αυτά ενοχλούν τον Μπογδάνο που μετά την εκλογή του στη Βουλή έχει αναλάβει εργολαβικά την ανασύνταξη των ρατσιστικών “επιτροπών κατοίκων” στην Αθήνα.
Το ερώτημα είναι κατά πόσον ο Δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης, μετά το φιάσκο της απόπειρας κλεισίματος του σχολείου της Πακιστανικής Κοινότητας, θα κουβαλήσει τώρα στην πλάτη του και τους διοργανωτές φασιστοσυνάξεων μίσους στις γειτονιές.
Σε κάθε περίπτωση, η ΕΣΗΕΑ και οι δημοτικές κινήσεις πρέπει να στείλουν ηχηρό μήνυμα καταδίκης της προσπάθειας Μπογδάνου να φιμώσει και να χειραγωγήσει την δημοσιογράφο Ελευθερία Κουμάντου.
Το κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες θα σταθεί στο πλευρό των διωκόμενων αντιφασιστών και θα συνεχίσει τον αγώνα ώστε οι γειτονιές μας να είναι γέφυρες αλληλεγγύης, κοινών αγώνων για άσυλο, στέγη, δουλειά για όλους και όχι ορμητήρια μίσους σαν και αυτά που προωθούν οι ρατσιστικές “επιτροπές κατοίκων” των φασιστοειδών.

Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας και συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ

 

Κώστας Ράπτης
Εκπρόσωπος εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΔΕΡΑ

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Μπογδάνος ανέγραψε:

“Παρακαλείται ο δημοτικός σταθμός της Αθήνας, @A984Official να διευκρινίσει κατά πόσον υιοθετεί το απολύτως ΨΕΥΔΕΣ και απαράδεκτα μεροληπτικό ρεπορτάζ της Ελευθερίας Κουμάντου, που, όπως ο ίδιος ο σταθμός πληρώνεται από τους Αθηναίους δημότες. Επόμενη στάση: δημοτικό συμβούλιο”.

Αφορμή αποτέλεσε η δημοσιοποίηση από τη συνάδελφο (κατόπιν αιτήματος της δικηγόρου, των οικογενειών και των συντρόφων των συλληφθέντων πρόσφατα κοντά στην πλατεία Βικτωρίας, Αλέξανδρου Τίτκοβ και Θωμά Λάλου) του εύγλωττου βίντεο από την αναίτια επίθεση της αστυνομίας στο μπλοκ διαδηλωτών που αποχωρούσε συντεταγμένα.

Ως εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ της ΔΕΡΑ, δηλ. του “Αθήνα 9,84”, οφείλω να διευκρινίσω τα εξής:

- Τα ρεπορτάζ τα υπερασπίζονται οι δημοσιογράφοι με την ποιότητα της δουλειάς τους και την τήρηση του Κώδικα Δεοντολογίας – δεν τα υποβάλλουν προς “υιοθέτηση” στον εργοδότη ή τον πολιτικό προϊστάμενο, αντίθετα ίσως από ό,τι έχει μάθει ο κ. Μπογδάνος.

- Η χρηματοδότηση των δημοτικών μέσων ενημέρωσης από δημόσιους πόρους είναι ακριβώς η εγγύηση ότι αυτά μπορούν να λειτουργούν με δημοσιογραφική ανεξαρτησία για τις ανάγκες της έγκυρης ενημέρωσης των δημοτών – όχι ως μοχλός υποταγής στο “αφεντικό” και τις πολιτικές του απόψεις, αντίθετα από ό,τι δείχνει να πιστεύει ο κ. Μπογδάνος.

-Η απασχόληση σε ένα δημόσιο μέσο δεν αναιρεί την ελευθερία του δημοσιογράφου να ξεδιπλώνει την δημόσια παρουσία του με όποιον τρόπο νομίζει, εφόσον αυτός είναι σύμφωνος με τη δεοντολογία.

- Τα πραγματικά και αποτυπωμένα σε βίντεο δεδομένα ενός από τα (ολοένα και περισσότερα το τελευταίο διάστημα) κρούσματα αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας, δεν είναι δυνατόν να αποσιωπηθούν ή να διαστρεβλωθούν. Οι δημοσιογράφοι δεν εκφοβίζονται από γραφικούς λεονταρισμούς.

-Τα πολιτικά ερωτήματα που είναι λογικό να προκύπτουν από την παρουσία του Κωνσταντίνου Μπογδάνου πλάι σε διαβόητους ακροδεξιούς στην πλατεία Βικτωρίας δεν απαντώνται ούτε με την συκοφάντηση των αντιφασιστών διαδηλωτών ούτε με την στοχοποίηση των δημοσιογράφων που αποτύπωσαν τα γεγονότα.

- Ο όρος "στοχοποίηση" δεν αποτελεί εν προκειμένω τετριμμένη ρητορική έξαρση. Η Ελευθερία Κουμάντου καλύπτει εδώ και δέκα χρόνια, με ανάθεση από τον "Αθήνα 9,84", την δράση και τη δίκη της Χρυσής Αυγής - με όλα τα ρίσκα που αυτό συνεπάγεται και τα οποία προφανώς συνυπολογίζει ο κ. Μπογδάνος.

Σε κάθε περίπτωση, οι άνθρωποι του “Αθήνα 9,84” είμαστε περήφανοι για την ποιότητα του ενημερωτικού προϊόντος που προσφέρουμε και τα αποκλειστικά δημοσιογραφικά κριτήρια τα οποία τηρούμε.

Καλείται το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ να υπερασπιστεί χωρίς αμφισημίες τη συνάδελφο Ελευθερία Κουμάντου και συνολικά την ανεξαρτησία και επαγγελματική ακεραιότητα των εργαζομένων στο δημοτικό ραδιόφωνο της Αθήνας, το δε Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ να εξετάσει αν εγείρονται ζητήματα της αρμοδιότητάς του.

Καλείται το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΡΑ και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων να αρθρώσουν φωνή καταδίκης της απαράδεκτης παρέμβασης του Κωνσταντίνου Μπογδάνου και να επαναβεβαιώσουν ότι ο “Αθήνα 9.84” λειτουργεί αχειραγώγητος, με μοναδικό γνώμονα τη δημοσιογραφική δεοντολογία και με σεβασμό στο προσωπικό του.

Καλείται κάθε δημοκρατικός πολίτης να σταθεί εμπόδιο στην επιδιωκόμενη από κάποιους εργαλειοποίηση και φίμωση των δημοτικών μέσων ενημέρωσης. Άλλωστε τα συμφραζόμενα της συγκεκριμένης υπόθεσης δεν αφήνουν αμφιβολία ότι αποτελεί και αυτή μια πτυχή των βαλλόμενων στις μέρες μας δημοκρατικών ελευθεριών.

Κώστας Ράπτης
Εκπρόσωπος εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΔΕΡΑ

 

Πρωτοβουλία για την Ανατροπή

(σχήμα δημοσιογράφων στην ΕΣΗΕΑ)

Η επίθεση στην Ελευθερία Κουμάντου μάς αφορά όλους

Ας μαζέψουν τα χέρια τους από τους δημοσιογράφους που δεν συμμορφώνονται με τις υποδείξεις. Η δημοσιογραφική δεοντολογία και αποκάλυψη δεν υπόκεινται στον έλεγχο της κυβέρνησης και του κάθε πολιτευτή που χαριεντίζεται δημόσια με τους νεοναζί του Κασιδιάρη.

Η δημοσιογράφος του «Αθήνα 9,84» Ελευθερία Κουμάντου στοχοποιήθηκε θρασύτατα από τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, πρώην υπάλληλο του ΣΚΑΙ Κωνσταντίνο Μπογδάνο.

Στοχοποιήθηκε επειδή το ρεπορτάζ της κατέδειξε και τεκμηρίωσε πέρα από κάθε αμφιβολία:

Πρώτον πως η συγκέντρωση των αντιφασιστών στην πλατεία Βικτωρίας ήταν πολύ μεγαλύτερη από τους δήθεν ακομμάτιστους κατοίκους που αγκαλιάζονταν με τον βουλευτή της ΝΔ και αυτός με τον Ηλία Κασιδιάρη.

Δεύτερον πως οι δυνάμεις καταστολής επιτέθηκαν, κακοποίησαν και συνέλαβαν πολίτες χωρίς καμία αφορμή.

Ο βουλευτής της ΝΔ, τον οποίο κάλυψε η κυβέρνηση δια στόματος κυβερνητικού εκπροσώπου Στ. Πέτσα, είναι αυτός που οφείλει να δώσει εξηγήσεις για τους σφικτούς δεσμούς τους με νεοφασιστικά μορφώματα. Όχι η δημοσιογράφος η οποία έκανε πολύ καλά τη δουλειά της.

Να θυμίσουμε στον Κ. Μπογδάνο κάτι που ίσως δεν έμαθε ποτέ. Η δημοσιογραφία ασκείται με γνώμονα την ανεξαρτησία και τη δημοσιογραφική δεοντολογία. Ο δημοτικός σταθμός της Αθήνας επιδοτείται με χρήματα των πολιτών.

Καλούμε την Ένωση Συντακτών να υπερασπιστεί τη δημοσιογράφο Ελευθερία Κουμάντου και να καταδικάσει την απροκάλυπτη παρέμβαση του κυβερνητικού βουλευτή.

Η «Πρωτοβουλία για την Ανατροπή» στηρίζει τη δημοσιογράφο του Αθήνα 9,84 και απαιτεί την άμεση καταδίκη των καταγέλαστων δηλώσεων Μπογδάνου.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2020 21:30

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.