Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2020 19:49

Κορονοϊός: Κρούσματα που αυξάνονται συνεχώς σε μικρές και μεγάλες πόλεις

Κορονοϊός: Κρούσματα που αυξάνονται συνεχώς σε μικρές και μεγάλες πόλεις

Κρούσματα που αυξάνονται συνεχώς σε μικρές και μεγάλες πόλεις -σύνολο 924 όλο τον Ιούλιο χωρίς τα σημερινά και αυριανά προφανώς-. Ένα "σχέδιο" της κυβέρνησης που περιορίζεται στο βάλτε μάσκα. Η μάσκα είναι άραγε ο δικός μας σωτήρας; Αυτό είναι το κεντρικό σχέδιο της κυβέρνησης τη στιγμή που και λόγω καλοκαιριού τουρίστες και ντόπιοι μετακινούνται σε όλη την Ελλάδα;

Προφανώς και είμαστε υπέρ της χρήσης μάσκας σε κλειστούς χώρους. Ωστόσο αυτό δεν είναι σχέδιο. Σχέδιο είναι να αλλάξει ριζικά η πολιτική στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Με αυξημένα δρομολόγια, καλοσυντηρημένα μέσα, επαρκές φυσικά προσωπικό για όλα αυτά που μάλιστα να ενημερώνει και να μοιράζει μάσκες στον κόσμο.

Σχέδιο είναι η ενίσχυση όλου του ΕΣΥ, σε μικρές και μεγάλες πόλεις και ενίσχυση των ιατρικών κέντρων στην επαρχία. Με πρόσληψη επαρκούς και μόνιμου προσωπικού.

Σχέδιο είναι τα μαζικά διαγωνιστικά τεστς σε όλους τους τουρίστες και δειγματοληπτικά σε πολλές περιοχές ανά την Ελλάδα. Αντίστοιχα μέτρα για ύπαρξη και τήρηση των μέτρων προστασίας στα καράβια που μεταφέρουν χιλιάδες κόσμο καθημερινά, για τα οποία δημοσιεύονται συνεχώς καταγγελίες για την αδιαφορία των ναυτηλιακών -προφανώς για να βγάλουν περισσότερα κέρδη-.

Σχέδιο είναι ο καθορισμός μέτρων προστασίας για τους χιλιάδες εποχικούς εργαζόμενους και ο έλεγχος στους εργοδότες με αυστηρά πρόστιμα στους εργοδότες και όχι στους εργαζόμενους.

Αυτά είναι μερικά από τα πιο απλά παραδείγματα κεντρικού σχεδίου που θα έπρεπε να υπάρχει. Μέχρι τότε θα είμαστε στο έλεος της τύχης. Και μακάρι να μη μιλάμε ξανά για lockdowns, έκτακτα μέτρα, πόσο μάλλον για πολύ μαζικά κρούσματα, ανθρώπους στις ΜΕΘ και νεκρούς καθημερινά.

Το σκίτσο είναι του Πάνου Ζαχάρη και δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "Το Ποντίκι"

#ΜένουμεΕνεργοί #Covid19Solidarity

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2020 19:52