Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 11 Οκτωβρίου 2020 14:59

Διαδικτυακή εκδήλωση-Βιβλιοπαρουσίαση: "Ο Μαρξισμός του Τρότσκι", 16 Οκτώβρη, στις 7μμ

Βιβλιοπαρουσίαση: "Ο Μαρξισμός του Τρότσκι"

Διαδικτυακή εκδήλωση-παρουσίαση της 3ης έκδοσης του βιβλίου του Ντάνκαν Χάλας «Ο Μαρξισμός του Τρότσκι» οργανώνει το Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο την Παρασκευή 16 Οκτώβρη, στις 7μμ, με ομιλητές τον Δημήτρη Κατσορίδα, τον Φοίβο Οικονομίδη και τον Λέανδρο Μπόλαρη.
Ένα βιβλίο που συμπυκνώνει όλες τις βασικές συνεισφορές του μεγάλου επαναστάτη και αρχιτέκτονα της Επανάστασης του Οκτώβρη 1917: τη θεωρία της Διαρκούς Επανάστασης, την ανάλυση του σταλινισμού, τα ζητήματα στρατηγικής και τακτικής, τη σχέση των επαναστατικών κομμάτων με την εργατική τάξη.
Τα κείμενα του Τρότσκι από τη δεκαετία του 1930 για τη στρατηγική της Αριστεράς απέναντι στην άνοδο του ναζισμού στη Γερμανία, είναι κομμάτι αυτής της επαναστατικής παράδοσης και θεμέλιο για τις πολιτικές επιλογές που οδήγησαν στην καταδίκη και το τσάκισμα της εγκληματικής φασιστικής Χρυσής Αυγής σήμερα: ο προσανατολισμός στην οργανωμένη εργατική τάξη και η κοινή δράση με ενιαίο μέτωπο ώστε να γίνεται πράξη το «Όλοι μαζί, να σβήσουν οι Ναζί».

Παρακολουθήστε την εκδήλωση διαδικτυακά στο zoom (Meeting ID: 842 5898 5480, Passcode: 158418 ή συνδεθείτε κατ’ ευθείαν https://tinyurl.com/mbekdilosi)
Θα υπάρχει ζωντανή μετάδοση της συζήτησης στη σελίδα του Μαρξιστικού Βιβλιοπωλείου στο Facebook 

https://www.facebook.com/events

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 11 Οκτωβρίου 2020 15:05