Τρίτη, 08 Δεκεμβρίου 2020 23:55

Αν δεν αντισταθούμε σε κάθε γειτονιά…

Μένουμε Ενεργοί - υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη

Δουλειά, στρίμωγμα στα ΜΜΜ, ώρες πίσω από τον υπολογιστή, κατανάλωση (τα αναγκαία), και σπίτι.

Στις 18:00 να παρακολουθούμε τον αριθμό των νεκρών, αν είναι λίγο πάνω ή λίγο κάτω από τους 100.

Και στις 21:00 ασφυξία. Κραυγές από τα γύρω σπίτια, αϋπνίες. Το επόμενο πρωί, σε κατάσταση ζόμπι, πάλι από την αρχή.

Ελαφρά τη καρδία παρατείνουν το lockdown για έναν μήνα. Επί της ουσίας το επεκτείνουν επ' αόριστον, αφού δεν έκαναν τίποτα για την δημόσια Υγεία, δεν πήραν καν μέτρα οργανωτικού χαρακτήρα, χωρίς κόστος. Ακόμα και αν όλα πάνε καλά με το εμβόλιο, μέχρι να αποδώσει θα χρειαστούν μήνες. Έσχατη λύση, όχι να σπάσει η αλυσίδα της μετάδοσης - ο ιός κολλάει και στα σπίτια των λίγων τετραγωνικών μέτρων όπου κλείνονται υποχρεωτικά ασθενείς και υγιείς. Αλλά να παρακολουθεί ο καθένας μόνος του τις εκατόμβες.

Πια, το ζήτημα της ελευθερίας δεν είναι απλώς ζήτημα της υπόστασής μας ως άνθρωποι. Είναι αναπόσπαστο κομμάτι του αγώνα ενάντια στον κορωνοϊό. Για να νικήσουμε τον κορωνοϊό πρέπει να σταματήσουμε να δίνουμε λογαριασμό πού πάμε, να σταματήσουμε να εγκλωβιζόμαστε στους τέσσερις τοίχους μετρώντας νεκρούς. Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας.

Να καταργηθούν οι περιορισμοί μετακίνησης!

Να καταργηθεί η απαγόρευση κυκλοφορίας!

Δεν υπάρχει υγεία χωρίς ελευθερία!

#ΜένουμεΕνεργοί

#Covid19Solidarity

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2020 00:00

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.