Κυριακή, 07 Φεβρουαρίου 2021 00:08

Συγκεντρώσεις ενάντια στις απαγορεύσεις σε όλη την χώρα

Μαζικές και δυναμικές οι κινητοποιήσεις που έγιναν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Ηράκλειο, Χανιά, Τρίκαλα, Ηγουμενίτσα και αλλού ενάντια στον αντιδημοκρατικό κατήφορο της κυβέρνησης.

Την πρώτη μέρα εφαρμογής του απαράδεκτου και δίχως κανένα υγειονομικό αντίκρισμα μέτρου για την απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 6μμ, εκατοντάδες κόσμου από συλλογικότητες γειτονιάς, εργατικά σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους και πολιτικές οργανώσεις έδωσε τόνο ανυπακοής στην κυβερνητική πολιτική που μας θέλει στον γύψο.

Με πρόσχημα την αντιμετώπιση της πανδημίας έχει απαγορεύσει διαδηλώσεις, συναθροίσεις, βόλτες και κοινωνικές συναναστροφές. Οτιδήποτε ξεφεύγει απ' το δόγμα "δούλευε και κατανάλωνε", είναι απαγορευμένο απ' αυτούς που δεν πήραν κανένα ουσιαστικό μέτρο ενίσχυσης του συστήματος υγείας.

Οι σημερινές κινητοποιήσεις είναι μήνυμα αγώνα απέναντι στις απαγορεύσεις, τα πρόστιμα, τις συλλήψεις και την αστυνομική αυθαιρεσία που με τις πλάτες της κυβέρνησης έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Θυμίζουμε την σημερινή Συναυλία αλληλεγγύης για τα έξοδα του δικαστικού αγώνα για τα πρόστιμα από τις διαδηλώσεις

?ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΛΑΟ!

Μένουμε Ενεργοί - υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη

 

Θεσσαλονίκη

Μαζική συγκέντρωση με στήριξη από την Πρωτοβουλία ενάντια στα πρόστιμα, φοιτητικούς Συλλόγους, ΕΛΜΕ και εργατικές συλλογικότητες. Συμμετείχαν αριστερές οργανώσεις και συγκεκριμένα η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΝΑΡ, το ΚΚΕ μ-λ, η ΟΚΔΕ, το Ξεκίνημα, η Ταξική Αντεπίθεση, το ΜΛ ΚΚΕ.

Το βράδυ του Σαββάτου στις 9 θα ακολουθήσει διαδικτυακή συναυλία αλληλεγγύης της Πρωτοβουλίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.facebook.com/events/160877725602549

 

thessp1

thessp2

thessp3

ΝΑΡ-νΚΑ Θεσσαλονίκης

 

ΠΑΤΡΑ

 

 

patra

patrap

 

https://www.facebook.com/andreas.kosinas/videos/3681171501929099/

 

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

irakleiop

irakleiop1

ΧΑΝΙΑ

xaniap

xaniap1

xaniap2

ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μαζική πορεία πραγματοποιήθηκε στα Γιάννενα, με συμμετοχή περίπου 400 ατόμων. Τη διαδήλωση διοργάνωσαν οι Επιτροπές ενάντια στα πρόστιμα, ενώ συμμετείχαν και καλούσαν πολιτικές οργανώσεις και μέτωπα, όπως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΚΚΕ(μ-λ), το Μ-Λ ΚΚΕ, η ΟΚΔΕ και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου.

giannenap1

giannenap2

giannenap

 

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Στα πλαίσια της πανελλαδικής κινητοποίησης, σε μια σειρά από πόλεις, για να Υπερασπίζουμε το δικαίωμα στους αγώνες, η Συνέλευση Εργαζομένων - Ανέργων Θεσπρωτίας πραγματοποίησε παρέμβαση διαμαρτυρίας και ενημέρωσης σε κεντρικό σημείο της πόλης της Ηγουμενίτσας.

Στήθηκε μικροφωνική, τραπεζάκι συλλογής υπογραφών στήριξης, απλώθηκε πανό, μοιράστηκαν κείμενα, προκειμένου να υπερασπίσουμε το δικαίωμα στους αγώνες και καταδίκης της εκμετάλλευση της πανδημίας ως πρόσχημα για την επίθεση στα εργατικά & δημοκρατικά δικαιώματα.

igoymenitsa1

igoumenitsa

 

Συνέλευση Εργαζομένων- Ανέργων Θεσπρωτίας

 

ΤΡΙΚΑΛΑ

trikala1

trikala

 

https://www.facebook.com/watch/lesxi.ergasias.allilegguis.kai.politsmou.trikalon/

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 07 Φεβρουαρίου 2021 00:58

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.