Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2016 21:13

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Όλες και όλοι στα συλλαλητήρια στις 19 ΜΑΡΤΗ- ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Όλες και όλοι στα συλλαλητήρια στις 19 ΜΑΡΤΗ- ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ

ΑΘΗΝΑ: 3μμ ΟΜΟΝΟΙΑ

19/3 ΜΕΡΑ ΠΑΛΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ:

-ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

-ΟΧΙ ΣΤΗ ΕΥΡΩΠΗ - ΦΡΟΥΡΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΦΥΛΑΚΗ - ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ 

- ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ και η FRONTEX ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

-ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΣΕ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΕΕ

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει το λαό μας που, σε εναντίωση με τη ρατσιστική πολιτική των κυβερνήσεων της “πολιτισμένης” Ευρώπης, στην τεράστια πλειοψηφία του εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στους πρόσφυγες και μετανάστες, που για να αποφύγουν τον αφανισμό και την εξαθλίωση αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και τον τόπο τους. Γυρίζει την πλάτη στην Ευρώπη - φρούριο, στον Ευρωπαϊκό Ιμπεριαλισμό που από τη μια είναι συνυπεύθυνος μαζί με τους Αμερικάνους για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, το Ιράκ, το Αφγανιστάν και τη Συρία κι από την άλλη με την πρόσφατη απόφαση της συνόδου Κορυφής της ΕΕ, υψώνει φράχτες στην Ανατολική Ευρώπη και τα Βαλκάνια, κλειδώνει τα σύνορα της χώρας μας εγκλωβίζοντας έτσι στο εσωτερικό της δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, μετατρέποντάς της σε μια σύγχρονη αποθήκη – φυλακή ανθρώπινων ψυχών και ονείρων για μια αξιοβίωτη ζωή.

ΕΕ και ΗΠΑ σε συμφωνία με την Ελληνική και Τουρκική Κυβέρνηση, με πρόσχημα το προσφυγικό βγάζουν το στόλο τουΝΑΤΟ στο Αιγαίοκαι τη Μεσόγειο με την προσοχή τους στραμμένη στη Συρία και τη Λιβύη, στην αντιπαράθεση τους με τη Ρωσία και σε όλο το πλέγμα των εντεινόμενων ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. Ο κίνδυνος για γενικότερη πολεμική ανάφλεξη στην περιοχή μεγαλώνει δραματικά. Οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί οξύνονται στο έπακρο και οι λαοί παίρνουν το δρόμο της αναγκαστικής εξορίας. Οι κίνδυνοι από μια γενικότερη πολεμική σύρραξη σημαίνουν ήδη νέα δεινά για τον ήδη χτυπημένο από την υπερεξαετή σκληρή επίθεση του κεφαλαίου λαό μας. Η ανάγκη συγκρότησης ενός σύγχρονου αντιπολεμικού – αντιιμπεριαλιστικού κινήματος με σαφή αντικαπιταλιστικό πρόσημο παίρνει δραματικά επίκαιρο χαρακτήρα.

Η ΕΕ,που με τις ιμπεριαλιστικές της επεμβάσεις γεννά τον πόλεμο, την οικονομική κατάρρευση, την οικολογική καταστροφή και την προσφυγιά, ξέρει ότι για να σταματήσει τους πρόσφυγες, που έχουν αψηφήσει τόσα εμπόδια, θα χρειαστεί ένα λουτρό αίματος.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ,που παρά τις φραστικές διακηρύξεις της για ανθρωπισμό και αξίες, υλοποιεί τις αντιπροσφυγικές πολιτικές της Ε.Ε. για αποτροπή, διαλογή, εγκλεισμό, απελάσεις, επαναπροωθήσεις και είναι υπεύθυνη για τις άθλιες συνθήκες που διαβιούν οι πρόσφυγες, αυτές τις μέρες υπογράφει το προσφυγικό «μνημόνιο». Δέχεται να παίξει το ρόλο του θύτη και δεσμοφύλακα που της ζητούν με αντάλλαγμα, ακριβώς όπως μας έλεγε και τον Ιούλη, διευκολύνσεις για το χρέος, ενώ η Τουρκία του Ερντογάν παζαρεύει στα φανερά τη σχέση της με την ΕΕ και κάτω απ’ το τραπέζι τη μοίρα του Κούρδικου λαού.

Όμως αυτό το αποτρόπαιο σχέδιο δεν είναι καθόλου εύκολο. Όσα τείχη και αν κτίσουν δεν μπορούν να ανακόψουν το τσουνάμι των κατατρεγμένων. Όσους εχθρούς και αν προσπαθούν να κατασκευάσουν με την ξενοφοβία, την ισλαμοφοβία και το ρατσισμό, δεν μπορούν να σβήσουν την αλληλεγγύη, που τόσο απλόχερα εκφράστηκε στη χώρα μας, αλλά και σε πολλές χώρες της Ευρώπης. Οι εργαζόμενοι και οι λαοί της Ευρώπης, που παλεύουν την ίδια στιγμή ενάντια στη λιτότητα, τον αυταρχισμό, τα μνημόνια και την καταστροφή και την εξαθλίωση που έφεραν στη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, καταλαβαίνουν ότι είναι κοινή η ρίζα της δυστυχίας, το κανιβαλικό κεφαλαιοκρατικό σύστημα, και κοινός ο αγώνας για να σπάσουν τα δεσμά.

Λόγω αυτών των εξελίξεων και της Συνόδου κορυφής της Ε.Ε. στις 17/3 που αναμένεται να πάρει ακόμα πιο σκληρά μέτρα, έχειιδιαίτερη σημασία η μαζική συμμετοχή στις διαδηλώσεις, που γίνονται σε όλη την Ελλάδα στις 19ης Μαρτίου,με αφορμή τη Διεθνή Μέρα Δράσης ενάντια στο Ρατσισμό. Για να διαδηλώσουμε ενάντια στον πόλεμο και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Ενάντια στην οικονομική εξαθλίωση που το Κεφάλαιο εξωθεί τους λαούς. Μέρα αλληλεγγύης για όλους τους κατατρεγμένους της γης, κατά του ρατσισμού και του φασισμού.

Η μάχη για να ανοίξουν τα σύνορα για την ελεύθερη και ασφαλή δίοδο των προσφύγων και των οικονομικά κατεστραμμένων, ενάντια στους φράκτες, για την κατεδάφιση της Ευρώπης - Φρούριο δεν είναι «μόνο» μια μάχη συμπαράστασης στους πρόσφυγες, στα θύματα του ιμπεριαλισμού από τις φτωχές και εμπόλεμες χώρες του πλανήτη, αλλά μια μάχη ενάντια στον ταξικό μας εχθρό, τις άρχουσες τάξεις της Ευρώπης. 

Στις 19 Μάρτη θα πάρουν την απάντηση μας και στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη. Όλοι στις συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα για να σταματήσουμε τον πόλεμο, το ρατσισμό και το φασισμό. Με μεγάλες αντιϊμπεριαλιστικές-αντιπολεμικές διαδηλώσεις αλληλεγγύης στους πρόσφυγες ενάντια στις επεμβάσεις και τους βομβαρδισμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε. και στη συμμετοχή της χώρας μας με οποιαδήποτε κάλυψη, βάσεις, υποδομές, στρατό, ενάντια στις ανάλγητες αντιμεταναστευτικές πολιτικές της Ε.Ε. και της ελληνικής κυβέρνησης, να βροντοφωνάξουμε :

Όχι στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη Μ. Ανατολή, τη Λιβύη και σ’ όλη τη Μεσόγειο. Να σταματήσει κάθε πολεμική επέμβαση. Έξω από ΝΑΤΟ –ΕΕ. Να κλείσουν άμεσα οι βάσεις ξένων δυνάμεων στην Ελλάδα. Να πάψει κάθε συμμετοχή της Ελλάδας σε κάθε στρατιωτική δύναμη εκτός των συνόρων.

  • Προστασία των προσφύγων. Να ανοίξουν τώρα για τους πρόσφυγες οι συνοριακές δίοδοι μεταξύ των χωρών της Ευρώπης και να μπει τέλος στο έγκλημα στο Αιγαίο. Ασφαλής, ελεύθερη διέλευση από χερσαία και θαλάσσια σύνορα της Ελλάδας για τους πρόσφυγες του πολέμου, της καταπίεσης και της φτώχιας. Να γκρεμιστεί ο φράχτης στον Έβρο. Να σταματήσουν οι δολοφονικές επιχειρήσεις αποτροπής και επαναπροώθησης της Frontex και της ελληνικής συνοριοφυλακής. Όχι στην επιχείρηση Ποσειδών στο Αιγαίο για αποτροπή διέλευσης των προσφύγων. Όχι σε δημιουργία Ευρωπαϊκής συνοριοφυλακής-ακτοφυλακής. Όχι στην παρεμπόδιση των διαδρομών τους από την αστυνομία. Να πέσει ο φράχτης του Έβρου. Κανένας φράκτης στην Ευρώπη. Όχι στην Ευρώπη-φρούριο.

Όχι στη συμμετοχή του ΝΑΤΟ σε επιχειρήσεις ενάντια στους πρόσφυγες και σε δολοφονικές επαναπροωθήσεις. Άμεση αποχώρηση του ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.

Όχι στην ποινικοποίηση της μετανάστευσης. Νομιμοποίηση και πλήρη δικαιώματα για τους οικονομικούς και πολιτικούς πρόσφυγες. Όχι στον εγκλεισμό και την γκετοποίηση των προσφύγων, όχι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, στα hot spot και τα μέτρα διαλογής. Όχι στη στρατιωτικοποίηση της διαχείρισης του προσφυγικού.

Όχι στις διώξεις εθελοντών για βοήθεια στους πρόσφυγες. Κατάργηση της ποινικοποίησης της βοήθειας στους πρόσφυγες.

Κατάργηση των συνθηκών του Δουβλίνου. Δικαίωμα στο άσυλο.

Κατάλληλα κτίρια και δομές για την αξιοπρεπή στέγαση, περίθαλψη, σίτιση των οικονομικών και πολιτικών προσφύγων. Χρηματοδότηση και προσλήψεις για τις δομές και υπηρεσίες κοινωνικής στήριξης και όχι για κέντρα κράτησης και καταστολή των προσφύγων. Όχι στην εκχώρηση της ευθύνης του δημοσίου σε ιδιώτες και ΜΚΟ. Προστασία των προσφύγων – μεταναστών από τα κυκλώματα εκμετάλλευσης. Πρόνοια και φροντίδα για τους ανήλικους.

 Όλοι στην συγκέντρωση της Αθήνας στην Ομόνοια στις 3 μ.μ. και στην κοινή πορεία των συγκεντρώσεων προς τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


antarsya.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2020 17:14

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.