Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2016 18:14

ΤΡΙΤΗ 1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, 6 μμ, Aντιφασιστική διαδήλωση, Πλατεία ΗΣΑΠ Ηρακλείου

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Αντιφασιστική διαδήλωση την Τρίτη 1 Νοεμβρίου, 6 μμ στη Πλατεία ΗΣΑΠ Ηρακλείου

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει την αντιφασιστική διαδήλωση που διοργανώνεται από τους τοπικούς φορείς και οργανώσεις των Βορείων Προαστίων την Τρίτη 1 Νοεμβρίου, 6 μμ στη Πλατεία ΗΣΑΠ Ηρακλείου ως απάντηση του αντιφασιστικού κινήματος στη νεκροφιλική φιέστα - συγκέντρωση που ετοιμάζουν την ίδια μέρα οι νεοναζί δολοφόνοι της ΧΑ στη Λ. Ηρακλείου στο Ηράκλειο.

Η Χρυσή Αυγή δεν έχει θύματα – έχει δολοφόνους.

Στη φυλακή για πάντα οι δολοφόνοι νεοναζί της Χρυσής Αυγής.

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ!

 

 

 

ΚΕΕΡΦΑ

Aντιφασιστική διαδήλωση, Τρίτη 1 Νοεμβρίου, 6 μμ, Πλατεία ΗΣΑΠ Ηρακλείου

Aντιφασιστική διαδήλωση,

Τρίτη 1 Νοεμβρίου, 6 μμ,

Πλατεία ΗΣΑΠ Ηρακλείου.

Η Χρυσή Αυγή δεν έχει θύματα – έχει δολοφόνους! - Στη φυλακή για πάντα οι δολοφόνοι νεοναζί!

Καλοδεχούμενα τα παιδιά των προσφύγων στα σχολεία!

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ!

Η αντιφασιστική διαδήλωση την Τρίτη 1 Νοεμβρίου, 6 μμ στη Πλατεία ΗΣΑΠ Ηρακλείου, που διοργανώνεται από τους τοπικούς φορείς και οργανώσεις, είναι η απάντηση του αντιφασιστικού κινήματος στη νεκροφιλική φιέστα - συγκέντρωση που ετοιμάζουν την ίδια μέρα οι νεοναζί δολοφόνοι στη Λ. Ηρακλείου.

Οι αποκαλύψεις στη δίκη της Χρυσής Αυγής δεν αφήνουν καμία αμφιβολία ότι οι εντολές του Μιχαλολιάκου και της υπόλοιπης ηγεσίας της ΧΑ ήταν αυτές που οδήγησαν τους Ρουπακιάδες στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και στις δολοφονικές επιθέσεις κατά των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, κατά των Αιγύπτιων ψαράδων και δεκάδων μεταναστών και αγωνιστών του αντιφασιστικού κινήματος.

Η Χρυσή Αυγή είναι μια εγκληματική ναζιστική συμμορία και όχι ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα που παριστάνει ότι τάχα κάνει και αντιπολίτευση.

Η εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής πηγάζει από τη ναζιστική ιδεολογία της. Είναι τσιράκια του συστήματος, τσιράκια των βιομηχάνων, των τραπεζιτών και των εφοπλιστών. Μετά από μια ολόκληρη περίοδο ενίσχυσης και προκλητικής ασυλίας από κυβερνήσεις, αστυνομία και «θεσμούς», η ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή είναι σήμερα αντιμέτωπη για πρώτη φορά με την δικαιοσύνη για τα εγκλήματά της. Η εξέλιξη αυτή δεν θα είχε καταστεί εφικτή χωρίς τη διαρκή κινητοποίηση χιλιάδων αντιφασιστριών και αντιφασιστών.

Οι νεοναζί στάζουν ρατσιστικό δηλητήριο κατά των κατατρεγμένων και θαλασσοπνιγμένων προσφύγων. Οι νοσταλγοί του Χίτλερ ζητάνε την εξόντωση τους με κλείσιμο των συνόρων, μαζικές απελάσεις, φράχτες στα σύνορα και στρατόπεδα συγκέντρωσης. Πρωτοστατούν σε εκδηλώσεις ρατσιστικού μίσους με το μανδύα των δήθεν «αγανακτισμένων κατοίκων» ενάντια στο δικαίωμα των προσφύγων στην εκπαίδευση, την υγεία, τη στέγαση.

Στις γειτονιές των Βορείων Προαστίων με τη μαζική, διαρκή και ενωτική αντιφασιστική δράση έχουμε κλείσει τα γραφεία τους στο Ηράκλειο και είναι ανεπιθύμητοι παντού! ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!

Όλες και όλοι:

1. στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Δευτέρα 31.10, 8.30 πμ, Εφετείο Αθηνών (Λ. Αλεξάνδρας και Λουκάρεως) και

2. στην αντιφασιστική συγκέντρωση, Τρίτη 01/11, 6.00 μμ, πλατεία ΗΣΑΠ Ηρακλείου.

 KEERFA Diadilosi Irakleio 1 NOE 2016 OK

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: δεν είναι θύμα, είναι οργάνωση δολοφόνων!

ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΝΕΑ–ΠΑΛΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

Αντιφασιστική διαδήλωση: Τρίτη 1/11, 18:00, πλατεία ΗΣΑΠ Ηρακλείου

Την Τρίτη 1/11 η θρασύδειλη συμμορία φασιστών, τραμπούκων και δολοφόνων της Χρυσής Αυγής προσπαθεί να στήσει φιέστα στο Νέο Ηράκλειο, όπου παρουσιάζεται να τιμά την μνήμη των θυμάτων– μελών της!

Κάτω από το βάρος της κινητοποίησης τα τελευταία χρόνια χιλιάδων εργαζόμενων, άνεργων και νέων, αγωνιστών και αντιφασιστών, τα εγκλήματα της Χρυσής Αυγής έχουν πλέον έρθει ανοιχτά στο φως: η δολοφονία του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν, η επίθεση στα μέλη του ΠΑΜΕ και τους αιγύπτιους αλιεργάτες, τα επανειλημμένα πογκρόμ ενάντια ενάντια σε μετανάστες και πρόσφυγες, η δράση των Ταγμάτων Εφόδου κ.ο.κ.

Την ίδια στιγμή, οι Χρυσαυγίτες προσπαθούν να πλασαριστούν ως «κανονικό» πολιτικό κόμμα που ασκεί αντιπολίτευση. Εκμεταλλεύονται την ανοχή και κάλυψη που συνεχίζει να τους παρέχει ο κρατικός μηχανισμός (όπου έχουν σημαντικά ερείσματα: δικαστές, αστυνομία κ.ά.), για να πέφτουν όσο γίνεται «στα μαλακά» ακόμα και στις περιπτώσεις κραυγαλέων εγκλημάτων. Ο δολοφόνος Ρουπακιάς ρεμβάζει ανενόχλητος σε κατ’ οίκον περιορισμό, τα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής δεν παρευρίσκονται καν στη δίκη. Από την άλλη, σαν βροχή πέφτουν οι δίκες και καταδίκες όλων εκείνων που προσπαθούν να αντισταθούν και να διεκδικήσουν, εργαζομένων και νέων που απεργούν, συλλαμβάνονται επειδή διαδηλώνουν, ανθρώπων που χάνουν με δικαστικές αποφάσεις τα σπίτια τους.

Η Χρυσή Αυγή επιχειρεί να επαναμφανίσει τις συμμορίες της, ποντάροντας και πάνω στα τεράσια προβλήματα που έχει δημιουργήσει η προσφυγική κρίση, καθώς και στον επίσημο, θεσμικό ρατσισμό της κυβέρνησης, των αστικών κομμάτων και της ΕΕ, με τα στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων/μεταναστών, με την κατάπτυστη συμφωνία ΕΕ–Τουρκίας.

Την κύρια ευθύνη γι’ αυτή την κατάσταση έχει η άθλια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ και όλα τα αστικά/μνημονιακά κόμματα (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ κ.λπ.). Γιατί, μέσω του αστικού κράτους και ειδικά των δικαστικών και κατασταλτικών μηχανισμών, συντηρούν την Χρυσή Αυγή ως «εφεδρεία» ενός πολιτικού συστήματος που μέρα με τη μέρα αποσυντίθεται – και ως συμπληρωτική δύναμη για να χτυπάνε τους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας. Γιατί με τα Μνημόνια –και ειδικά με το 3ο Μνημόνιο Τέρας– βυθίζουν στην φτώχεια, εξαθλίωση και απόγνωση τεράστιες μάζες, που σ’ αυτές εμφανίζεται μετά ως «σωτήρας»η Χρυσή Αυγή.

Η απειλή της ακροδεξιάς, ενός νέου φασισμού και της ίδιας της Χρυσής Αυγής πηγάζει από βαθιές αιτίες. Από την κρίση και το σάπισμα του καπιταλιστικού συστήματος, που γεννάει «τέρατα». Από την περίοδο ιδεολογικής και πολιτικής αντίδρασης στην Ευρώπη, την όλο και μεγαλύτερη προσφυγή στην «έκτακτη ανάγκη» με πρόσχημα την «ασφάλεια» και την «καταπολέμηση των τζιχαντιστών». Από την κρίση/αποσύνθεση των παραδοσιακών αστικών κομμάτων σε σειρά χωρών, που δημιουργεί ένα τεράστιο κενό. Και βέβαια, από την απειλή της αντιδημοκρατικής αναδίπλωσης που προκαλεί η αποσταθεροποίηση και ανάφλεξη σε μια τεράστια περιοχή από τη Β. Αφρική ως την Ουκρανία και τη Συρία/Μ. Ανατολή.

Ο φασισμός και οι Χρυσαυγίτες δεν ξεριζώνονται με δικαστικές αποφάσεις, με αυταπάτες για το ρόλο της αστικής δικαιοσύνης, μέσω των «δημοκρατικών θεσμών» ή «συνταγματικών τόξων». Αντίθετα, τέτοιες πολιτικές μόνο αποπροσανατολίζουν και παραλύουν την αντιφασιστική πάλη. Η καταδίκη και φυλάκιση των Χρυσαυγιτών είναι απαραίτητη και πρέπει να παλέψουμε γι’ αυτό, αλλά δεν αρκεί. Μόνο με μαχητικούς αγώνες, με ένα ταξικό εργατικό μέτωπο μπορούμε να ξεριζώσουμε τον φασιστικό κίνδυνο και ό,τι τον θρέφει. Για να διώξουμε παλιούς και νέους μνημονιακούς, μαζί με το συμπλήρωμά τους, τη ΧΑ. Να αποκρούσουμε τα νέα σκληρά αντεργατικά μέτρα και το κράτος «έκτακτης ανάγκης» που επανέρχεται πιο ζοφερό. Να κινητοποιηθούμε μαζικά ενάντια στην απειλή του πολέμου και τους ιμπεριαλιστές εμπρηστές του.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2020 18:23

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.