Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2017 18:49

Πορεία Προπύλαια προς την Τουρκική Πρεσβεία, Τετάρτη 13/9 (6:30μμ) ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΤΗΝ ΒΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΚΡ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ , ΑΣ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΜΟΝΟΥΣ ΤΟΥΣ.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 13 /9/2017, 6:30μμ

Ο πόλεμος ενάντια στον λαό και την αριστερά της υπεραντιδραστικής κυβέρνησης του AKP στην Τουρκία συνεχίζεται! Με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, απέλυσε και συνεχίζει να απολύει δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους που είναι κατά του Ερντογάν. Χιλιάδες αριστεροί, δημοκράτες, δημόσιοι υπάλληλοι, απολύθηκαν χωρίς καν να τους δοθούν εξηγήσεις.

Η ακαδημαϊκός Nuriye Gülmen και ο εκπαιδευτικός Semih Özakça, ξεκίνησαν απεργία πείνας στις 9 Μάρτη 2017, ενάντια στις αυθαίρετες και παράνομες πράξεις του Ερντογάν και του κόμματος του. Την 76η ημέρα της απεργίας πείνας και ενώ η αντίστασή τους μεγάλωνε και διαδίδονταν σε όλη την Τουρκία, τους προφυλάκισαν. Στις 14 Σεπτεμβρίου, 190η μέρα απεργίας, θα διεξαχθεί στην Άγκυρα το δικαστήριό τους. Θα συνεχίσουν να αγωνίζονται μέχρι να επιστρέψουν στις δουλειές τους και πάρουν πίσω τα δικαιώματά τους, αν και η κατάσταση υγείας τους συνεχώς επιδεινώνεται.

Την ίδια στιγμή που η πιο φριχτή βία ενάντια στον λαό κλιμακώνεται στην γειτονική χώρα του Συμβουλίου Εφετών Β. Αιγαίου στη Μυτιλήνη αποδέχεται αίτημα έκδοσης στην Τουρκία του 30χρονου Κούρδου, πεμπτοετή φοιτητή Ιατρικής Feyyaz Bayram, γνωστού αγωνιστή και στελέχους του κεντρικού συμβουλίου της νεολαίας του HDP, με την κατηγορία της "υποκίνησης σε διαδήλωση", ενώ στην ίδια την χώρα μας δικάζεται με την κατηγορία του "διακινητή".

Για την πρωτοφανή αυτή απόφαση έκδοσης ενός αγωνιστή που πεντακάθαρα απειλείται η ζωή του από το καθεστώς Ερντογάν αποτελεί μια ακόμα ντροπή, όχι μόνο και το δικαστήριο που την έκδοσε, αλλά και για την κυβέρνηση που με την εφαρμογή της ρατσιστικής συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας και όλης της "αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας" οδηγεί στην έκδοση, τα βασανιστήρια ακόμα και τον θάνατο Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές.

Είναι καθήκον μας να σταθούμε στο πλάι της Nuriye, του Semih, Feyyaz. Στο πλευρό όλων των αγωνιστών. Να στηρίξουμε τους λαούς της Τουρκίας που αντιστέκονται.

-ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ Η NURIYE KAI O SEMIH.

-ΝΑ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΕΚΤΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ.

- ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΧΑΛΚΕΥΜΕΝΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ Feyyaz Bayram,

-ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΚΑΙΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ.

-ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ.

- ΚΟΙΝΗ ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΣΤΙΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ, ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΛΑΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει την

ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 13 /9/2017, 6:30μμ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2020 14:34