Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2018 10:54

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Γαλατσίου / Κυψέλης / Πατησίων

 

Ποτέ ξανά φασισμός

Έξω οι φασίστες από το Γαλάτσι

Να ανατρέψουμε την «εθνική πολιτική» της κυβέρνησης που γεννά φασιστικές επιθέσεις!

Όλοι και όλες το Σάββατο στην αντιφασιστική συγκέντρωση στη 1μμ στο μνημείο εθνικής αντίστασης

 

Η  ΑΝΤΑΡΣΥΑ  καταγγέλλει  τη  φασιστική  επίθεση  που έλαβε χώρα στο τέλος της παρέλασης της 25ης Μαρτίου στο Γαλάτσι εναντίον  συντρόφων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και  της ΚΕΕΡΦΑ, που έκαναν αντιρατσιστική και αντιφασιστική εξόρμηση.  Φασιστοειδή επιτέθηκαν στην σ. Νίκη Αργύρη  και  χτύπησαν  τον  δημοσιογράφο  της  Εργατικής Αλληλεγγύης  σ. Γιώργο Πίττα, ο οποίος οδηγήθηκε στον Ευαγγελισμό.  Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η αστυνομία έφτασε στον χώρο καθυστερημένα, αφήνοντας τα περιθώρια στους δράστες να εξαφανιστούν.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την πολιτική που ακολουθεί στα Βαλκάνια και στο Αιγαίο ανοίγει το δρόμο για την επανεμφάνιση των φασιστών της ΧΑ με τις πολιτικές του ρατσισμού, του εθνικισμού, του ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού  και  της  πολεμοκαπηλείας  στο  Αιγαίο και στα Βαλκάνια. Οι φασιστικές ιδέες αγκαλιάζονται και  από  τη  δεξιά  και  ακροδεξιά  και  βρίσκουν  ευκαιρία  να  χύνουν  σοβινιστικό  δηλητήριο  οργανώνοντας εθνικιστικά  συλλαλητήρια.  Νομίζουν  ότι  μπορούν  να αρχίσουν νέο κύκλο  βίας και τρομοκρατίας ενάντια σε αγωνιστές, αντιφασίστες και μετανάστες. Δεν θα τους περάσει!!!

Το αντιφασιστικό, αντιρατσιστικό και αντιπολεμικό κίνημα,  διαδήλωσε  στις  17  Μάρτη  στην  Αθήνα  και  στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, όπως και σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, δίνοντας ηχηρό μήνυμα ενάντια στον ρατσισμό,  τους  φασίστες,  τον  ιμπεριαλισμό,  τον  πόλεμο, ενάντια στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Στο Γαλάτσι η Αριστερά και το αντιφασιστικό κίνημα έχουν απομονώσει τους φασίστες εδώ και χρόνια και το ίδιο θα κάνουμε και τώρα κόντρα στις επιθέσεις και το εθνικιστικό μίσος που καλλιεργείται.  Εδώ και χρόνια η αντικαπιταλιστική και η ευρύτερη Αριστερά παρεμβαίνει στις παρελάσεις στο δήμο μας, επικοινωνώντας με τον κόσμο της γειτονιάς και θα συνεχίσει να το κάνει. Η  αλληλεγγύη των εργατών στην Ελλάδα, την Τουρκία , την Κύπρο και όλα τα Βαλκάνια και την Μ. Ανατολή είναι το όπλο των εργατών και της νεολαίας ενάντια στους πολέμους και τους φασίστες.

Η  ΑΝΤΑΡΣΥΑ  καλεί  σε  κοινή  αγωνιστική  διεθνιστική δράση ενάντια σε ρατσισμό, φασισμό, εθνικισμό, ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και πολεμική απειλή. Για να  φράξουμε  το  δρόμο  στα  σχέδια  κυβέρνησης  και κεφαλαίου  που  ενθαρρύνουν  την  επανεμφάνιση  των φασιστών  στους  δρόμους.  Απαιτούμε  να  συλληφθούν οι φασίστες που συμμετείχαν στις επιθέσεις τόσο στο Γαλάτσι όσο και στην Καλλιθέα και να τιμωρηθούν οι αστυνομικοί που τους κάλυψαν.

Καλούμε τέλος τα σωματεία των εργαζομένων, τις οργανώσεις της Αριστεράς, τη νεολαία του Γαλατσίου, το Δημοτικό Συμβούλιο, να καταδικάσουν την επίθεση και να απομονώσουν τους φασίστες στην γειτονιά μας.
   
ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ
ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ - ΚΥΨΕΛΗΣ - ΠΑΤΗΣΙΩΝ

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020 16:23

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.