Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2018 18:44

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Ούτε στην Καλλιθέα ούτε πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά!

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει και καλεί στην αντιφασιστική εξόρμηση σήμερα Παρασκευή 20 Ιούλη, στις 7 μμ στη Πλατεία Κύπρου στη Καλλιθέα. 

 

Η αντιφασιστική συγκέντρωση είναι η απάντηση στην επίθεση ομάδας 7 - 8 νεοναζί στην αντιφασιστική εκδήλωση της ΚΕΕΡΦΑ στην ίδια πλατεία την Τρίτη 17 Ιούλη τραυματίζοντας 2 μέλη της κίνησης στο κεφάλι. Ο κόσμος της εκδήλωσης και της γειτονιάς έδιωξε τους νεοναζί φωνάζοντας αντιφασιστικά συνθήματα. Είναι η δέυτερη φορά μετά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου που πραγματοποιείται φασιστική επίθεση στη Καλλιθέα. Δεν είναι μεμονωμένο γεγονός. Οι νεοναζί προσπαθούν με αυτές τις επιθέσεις να τρομοκρατήσουν τις γειτονιές με τον αέρα των εθνικιστικών συλλαλητηρίων και ιδιαίτερα μετά τη νέα ρατσιστική κλιμάκωση από την ΕΕ που υιοθετήσε την ρατσιστική ατζέντα της ακροδεξίας σε όλη την Ευρώπη. 

Οι κυβερνήσεις της "πολιτισμένης Δύσης" μετατρέπουν τους μετανάστες και μετανάστες σε αποδιοπομπαίους τράγους για να τους φορτώσουν τις ευθύνες τους για τις χρεοκοπημένες πολιτικές της λιτότητας και τις πολεμικές επεμβάσεις στην Ασία, την Αφρική, τη Mέση Ανατολή. Αυτή η πολιτική φουσκώνει τα πανιά της ακροδεξιάς και των φασιστών.

  

Το ενωμένο εργατικό και λαϊκό κίνημα πρέπει και μπορεί να απομονώσει τους φασίστες σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χώρο δουλειάς και εκπαίδευσης, να κάνει κουρελόχαρτο τη νέα ρατσιστική συμφωνία της ΕΕ, να παλέψει ενάντια στο πόλεμο, στα μνημόνια, να κάνει πράξη το σύνθημα: "ανοικτά σύνορα - καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες και μετανάστες".

   

Είναι μία μάχη που έχει ήδη πάρει μεγάλες διαστάσεις όπως φάνηκε και στην πρόσφατη μεγαλειώδη πορεία στο Λονδίνο ενάντια στην επίσκεψη του αρχιρατσιστή Τράμπ. Το ίδιο μπορούμε να κάνουμε και εδώ.
   
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει το μεγάλο αντιφασιστικό - αντιρατσιστικό συλλαλητήριο και συναυλία στο Σύνταγμα το Σάββατο 15 Σεπτέμβρη και στο Κερατσίνι, στις 18 Σεπτέμβρη, στην επέτειο των πέντε χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους ναζί της Χρυσής Αυγής.

  

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020 16:47

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.