Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020 10:54

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.: Όλοι στην απεργία της 18/2 - Αγώνας ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης

ΌΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 18 ΦΛΕΒΑΡΗ

Με μια σειρά τροπολογίες που κατατέθηκαν αργά χτες βράδυ, ως συνήθως σε άσχετο νομοσχέδιο ("κατεπείγουσες ρυθμίσεις για την αύξηση του ποσού του κοινωνικού μερίσματος για το έτος 2019, την παράταση ισχύος του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών και την παράταση της προθεσμίας κατάργησης υποθηκοφυλακείων και κτηματολογικών γραφείων (Α' 212) και άλλες διατάξεις») η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί να ξεπουλήσει άρον άρον τα "ασημικά" του ελληνικού δημοσίου συνεχίζοντας το όργιο των ιδιωτικοποιήσεων / ξεπουλήματος στο κεφάλαιο του ΣΥΡΙΖΑ και όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων.

 Με τις τροπολογίες επιχειρεί να βάλει ταφόπλακα στη ΛΑΡΚΟ, βγάζει στο σφυρί τα 10 μεγάλα περιφερειακά λιμάνια της χώρας και "προικίζει" με ακόμα μεγαλύτερα οφέλη τους νέους "επίδοξους σωτήρες" των ναυπηγείων Σκαραμαγκά.  

Με την τροπολογία για την ΛΑΡΚΟ η επιχείρηση τίθεται σε "εκκαθάριση σε λειτουργία". Τινάζονται κυριολεκτικά στον αέρα εργασιακά δικαιώματα και οι συλλογικές συμβάσεις των  εργατών που χρόνια τώρα παίζουν κορόνα γράμματα την ζωής τους, ενώ το κράτος αναλαμβάνει μέσω επιδοτήσεων να παραδώσει "καθαρή από χρέη" την εταιρεία στον νέο "επενδυτή".  Τα επιχειρήματα της κυβέρνησης αστεία.

 -  Μιλάνε για τα χρέη της ΛΑΡΚΟ όταν επί κυβερνήσεων ΝΔ η διοίκηση πούλαγε μέσω δεσμευτικών συμβολαίων το νικέλιο σε τιμή πολύ κάτω από την διεθνή αγορά οδηγώντας σε απώλειες εσόδων περίπου μισό δις ευρώ!!! 

- Μιλάνε για τα χρωστούμενα στην ΔΕΗ όταν με σειρά χαριστικών ρυθμίσεων οι μεγαλοκαρχαρίες της ενέργειας έχουν κερδίσει πάνω από 10 δις από την ΔΕΗ την τελευταία δεκαετία και ενώ ο Μυτιληναίος πουλάει σε πολλαπλάσια τιμή στην ΔΕΗ το ρεύμα που πήρε άδεια να το παράγει για την αλουμίνα!! 

- Χρησιμοποιούν και πάλι τα κόλπα των 135 εκ ευρώ «παράνομων κρατικών ενισχύσεων» που «πρέπει να επιστραφούν στην ΕΕ», την ίδια ώρα που η ΕΕ τροφοδοτεί με ζεστό τσάμπα δημόσιο χρήμα μέσω του ΕΣΠΑ πολυεθνικές όπως η COSCO. 

-Έχουν το θράσος να μιλάνε για την μόλυνση του Ευβοικού λες και διοικούσαν για δεκαετίες τώρα οι διορισμένες από τα ίδια αυτά τα κόμματα διοικήσεις!!!

 Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και με τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.  Με την τροπολογία  δίνει και νέα δώρα (παραχώρηση χώρων και εγκαταστάσεων συμπεριλμβανομένου του χώρου που  σήμερα φιλοξενεί την δομή των προσφύγων) στον μελλοντικό νέο «σωτήρα», που θα «σώσει» το ναυπηγεί όπως το έσωσε και ο Σάφα, ή ο Ταβουλάρης την Ελευσίνα και οι άλλοι καπιταλιστές μέχρι τώρα..

 Κυρώνει με Νόμο την παραχώρηση των δέκα περιφερειακών λιμανιών που είχε ξεκινήσει με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (Αλεξανδρούπολης, Καβάλας, Βόλου, Ελευσίνας, Ηγουμενίτσας, Ηρακλείου, Κέρκυρας, Λαυρίου, Πάτρας, Ραφήνας) ενώ επεκτείνει κατά δέκα χρόνια την περίοδο παραχώρησης.

Οι ιδιωτικοποιήσεις που ξεκίνησαν με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σήμερα επιχειρείται να ολοκληρωθούν και μάλιστα με την ουσιαστική  συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ του ΚΙΝΑΛ και όλων των αστικών πολιτικών δυνάμεων, οι οποίοι "διαφωνούν" στους όρους και τους ρυθμούς.  

 Οι εργάτες και οι άλλοι εργαζόμενοι μπορούν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να ανατρέψουν αυτήν την άθλια πολιτική. Να υπερασπίσουν τις δουλειές, το ψωμί και τα δικαιώματά τους. Να υπερασπίσουν τα δημόσια αγαθά. Να κάτσουν στο σκαμνί όσοι βούλιαξαν τις επιχειρήσεις αυτές και σήμερα επιδιώκουν να τις πουλήσουν!!

Παλεύουμε για να είναι η ΛΑΡΚΟ, τα Ναυπηγεία, τα λιμάνια στο κράτος, με λαϊκό και εργατικό έλεγχο! Με κατοχύρωση όλων των εργατικών δικαιωμάτων, στους μισθούς, τις συντάξεις, στην ασφάλιση. Με προστασία του περιβάλλοντος. Όχι στην ιδιωτικοποίηση. Όχι στους εκβιασμούς της ΕΕ, απειθαρχία στους κανονισμούς και τις εντολές της που είναι κομμένες και ραμμένες να ενισχύουν το ξεπούλημα.

Πάλη για την ανατροπή του προγράμματος της «μεταμνημονιακής επιτροπείας» της κυβέρνησης και όλου του αστικού πολιτικού συστήματος που το στηρίζει και το εφαρμόζει.     

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 18.02.

ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 

ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10.00 ΠΜ ΣΤΑ ΧΑΥΤΕΙΑ

   

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020 22:03

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.