Τρίτη, 19 Μαϊος 2020 00:30

Μαζική πορεία στη Θεσσαλονίκη ενάντια στην αστυνομική καταστολή

Μαζική πορεία στη Θεσσαλονίκη ενάντια στην αστυνομική καταστολή

Με τη συμμετοχή εκατοντάδων πολιτών πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 17/5 πορεία ενάντια στην αστυνομική αυθαιρεσία και καταστολή, ένα βράδυ μετά την περικύκλωση, την ρίψη κρότου λάμψης και το κυνηγητό στην πλατεία Καλλιθέας, στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης.

Μέλη συλλογικοτήτων και οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του α/α χώρου συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της Καμάρας και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία με κατάληξη την πλατεία Καλλιθέας.

Οι διαμαρτυρόμενοι/ες φώναξαν συνθήματα κατά της αστυνομικής παρέμβασης και υπέρ του δικαιώματος στον δημόσιο χώρο.

Σημειώνεται ότι η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας ήταν διακριτική, ενώ κλούβες ΜΑΤ είχαν αποκλείσει την πρόσβαση στο Τούρκικο προξενείο επί της οδού Αγ. Δημητρίου.

Παρέμβαση στην πλατεία Καλλιθέας πραγματοποίησαν νωρίς το απόγευμα της Κυριακής και μέλη του ΚΚΕ με μοίρασμα φυλλαδίων κ.α., ενώ μέλη του α/α χώρου έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία για τις 9 το βράδυ.

Δείτε φωτογραφίες του alterthess.gr από την κινητοποίηση:

poreia 2 8

poreia 7 3

poreia 6 3

poreia 4 7

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 19 Μαϊος 2020 00:38

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.