Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2020 14:33

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Πάτρας: Αλληλεγγύη στον κρατούμενο φοιτητή απεργό πείνας Αθανάσιο Κυριαζή

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πάτρας καλεί στη σημερινή συγκέντρωση αλληλεγγύης στη Πάτρα, στις 19:00 στη πλατεία Γεωργίου.

Αλληλεγγύη στον κρατούμενο φοιτητή απεργό πείνας Αθανάσιο Κυριαζή

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πάτρας δηλώνει την αλληλεγγύη της στον απεργό πείνας Αθανάσιο Κυριαζή κρατούμενο στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου, ο οποίος βάζει σε κίνδυνο την υγεία και την ζωή του διεκδικώντας το αυτονόητο δικαίωμά του στη μόρφωση.

Ο Αθανάσιος Κυριαζής από τις 11 Ιουνίου ξεκίνησε απεργίας για να διεκδικήσει το δικαίωμά του στην εκπαίδευση, καθώς τον εμποδίζουν να παρακολουθήσει τα μαθήματά του στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, στο οποίο φοιτά. Μετά τον Βασίλη Δημάκη, άλλος ένας κρατούμενος θέτει σε κίνδυνο την ζωή του, ζητώντας να εγκριθεί η μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού, ώστε να έχει πρόσβαση στη σχολή του, όποτε αυτή απαιτείται. Για ακόμα μία φορά καταδεικνύεται με τον πιο ωμό τρόπο ο ρόλος και η λειτουργία του συστήματος ''σωφρονισμού''.  Κόντρα σε αυτό το σάπιο σωφρονιστικό σύστημα αναδύεται  μια τιτάνια προσπάθεια να ανατραπεί ο αυταρχισμός και η απαξίωση της πολιτείας απέναντι στους κρατούμενους.

Συντασσόμαστε με το δίκαιο και αυτονόητο αγώνα του Αθανάσιου Κυριαζή για να μπορεί να συνεχίσει τις σπουδές του. Ο αγώνας του αποτελεί  ένα λαμπρό παράδειγμα και οφείλει να γίνει αγώνας όλων μας για κατοχύρωση των δικαιωμάτων του λαού, κρατούμενων και μη.

ΌΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ ΦΟΙΤΗΤΗ ΑΘ. ΚΥΡΙΑΖΗ,

ΔΕΥΤΕΡΑ 15/6 ΣΤΙΣ 7μμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

 

Τοπική Επιτροπή ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Πάτρας

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 16 Ιουνίου 2020 14:39

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.