Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 05 Ιουλίου 2020 22:56

Να μην περάσει η απαγόρευση των συγκεντρώσεων και των διαδηλώσεων! Τρίτη 7/7, στις 7 μμ Προπύλαια

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

Να μην περάσει η απαγόρευση των συγκεντρώσεων και των διαδηλώσεων

Το νομοσχέδιο «για τις υπαίθριες συναθροίσεις» που αναμένεται να προχωρήσει προς ψήφιση στη Βουλή το αμέσως επόμενο διάστημα, αποτελεί μια νέα πρόκληση για το λαό, τους εργαζόμενους και τη νεολαία, για κάθε δημοκρατικό και προοδευτικό άνθρωπο, ξυπνώντας μαύρες μνήμες από την ιστορία με απαγορεύσεις, ιδιώνυμα, φακελώματα, διώξεις και φυλακίσεις.

Η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί να βγάλει στη παρανομία τους λαϊκούς-εργατικούς αγώνες, τις συγκεντρώσεις και τις διαδηλώσεις. Στοχεύει στην απαγόρευση, στη ποινικοποίηση, στη καταστολή και τη διάλυση κάθε μορφής διαμαρτυρίας, επιδιώκει να καθυποτάξει κάθε φωνή αντίστασης και διεκδίκησης. Δεν είναι καθόλου τυχαία και η χρονική περίοδος που επιλέγει, μιας και έχει γίνει συνήθεια πλέον να ψηφίζονται νομοσχέδια που μπορούν να προκαλέσουν αντιδράσεις μέσα στο καλοκαίρι, με προφανή στόχο να εκφραστούν οι λιγότερες δυνατές αντιστάσεις από την μεριά του λαού και του κινήματος.

Με τη φόρα που έχει πάρει από τις αντιλαϊκές και αντεργατικές τομές που επέβαλε το προηγούμενο διάστημα (κατάργηση ασύλου στα Πανεπιστήμια, ανοιχτή ενίσχυση του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου με ταυτόχρονο χτύπημα στα εργατικά δικαιώματα με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, χτύπημα στη δημόσια και δωρεάν παιδεία με το νόμο έκτρωμα που ψήφισε αλλά και έντονη αστυνομοκρατία και άγρια καταστολή στη νεολαία, στους πρόσφυγες και μετανάστες και γενικότερα σ’ όποιον αντιδρά) κάνει φανερό ότι σκοπεύει να φορτώσει τις συνέπειες της κρίσης του συστήματος, του βαθέματός της λόγω πανδημίας και των αδιεξόδων της άρχουσας τάξης στις πλάτες του λαού και της νεολαίας.

Γνωρίζει ότι, αργά ή γρήγορα, κομμάτια του λαού θ’ αναζητήσουν τη λύση στα προβλήματα φτώχειας, ανεργίας και καταπίεσης που το σύστημα τα καταδικάζει, στις μαζικές και συλλογικές αντιστάσεις, τις διεκδικήσεις και τους αγώνες για περίθαλψη, εκπαίδευση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα.

Στη κατεύθυνση αυτή η κυβέρνηση της ΝΔ, παίρνοντας τη σκυτάλη από τη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, θωρακίζει νομικά και κλιμακώνει τη κρατική τρομοκρατία και καταστολή απέναντι στον εχθρό λαό, για να επιβάλει την αντιλαϊκή-αντεργατική πολιτική του συστήματος.

Το «χουντικής έμπνευσης» νομοσχέδιο για την απαγόρευση των συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων, οι βαριές ποινές και το ιδιώνυμο αδίκημα που προβλέπει, αποτελεί την αιχμή του δόρατος στη φαρέτρα του αντιλαϊκού νομικού οπλοστασίου του κράτους. Αποτελεί ευθύ χτύπημα και περιστολή στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες.

Κάθε δύναμη του κινήματος, κάθε μαζικός φορέας και κάθε δημοκρατικός πολίτης οφείλει να ορθώσει το ανάστημά του απέναντι στο αντιδραστικό αυτό νομοσχέδιο.

Κινητοποίηση- Ημέρα Δράσης για την ελευθερία στη διαδήλωση Σάββατο 4/7 12.00 Κάνιγγος

Καλούμε σε σύσκεψη μαζικών φορέων του εργατικού συνδικαλιστικού και τοπικού κινήματος Τετάρτη 1/7,18.30 μμ. στα γραφεία της ΟΛΜΕ (Κορνάρου 2 & Ερμού) για το συντονισμό του αγώνα

Προτείνουμε καταρχήν παλλαϊκή διαδήλωση Πέμπτη 9/7, 19.00 Προπύλαια. Συντονισμός δράσεων και κινητοποιήσεων με το εργατικό -λαϊκό κίνημα. Παρακολουθούμε τις κινήσεις της κυβέρνησης που με πρακτικές αντιδημοκρατικής νομοθέτησης και αποσιώπησης επιχειρεί να αιφνιδιάσει το λαϊκό κίνημα.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

Στηρίζεται από:

Αναμέτρηση – Ομάδα Κομμουνιστών /στριών, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Αριστερή Ανασύνθεση (ΑΡΑΝ), Αριστερή Αντικαπιταλιστική Συσπείρωση (ΑΡΑΣ), Αριστερό Ρεύμα, Διεθνιστική Εργατική Αριστερά (ΔΕΑ), ΕΚΚΕ, ΚΚΕ(μ-λ), Λαϊκή Ενότητα (ΛΑΕ), ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, νΚΑ, ΟΚΔΕ, Πολιτική Κίνηση για ένα Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο, Συνάντηση για μια Αντικαπιταλιστική Διεθνιστική Αριστερά, ανένταχτοι/ες.

Η επιτροπή παραμένει ανοιχτή και επιδιώκει τη διερεύνησή της με τη συμμετοχή και άλλων κοινωνικών και πολιτικών οργανώσεων, φορέων, αγωνιστών/τριών.

λινκ για τη συλλογή υπογραφών

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfc7kutNN6wsO-SqNIsMTKhVuyuM1icpCOFzQT9FMyHvTDVEw/viewform

 

Επιτροπή για την Ελευθερία στη Διαδήλωση: ΟΧΙ στο τερατώδες Νομοσχέδιο!

Με την ανακοίνωση της κυβερνητικής πρόθεσης να καταθέσει ένα τερατώδες κυριολεκτικά νομοσχέδιο που απαγορεύει ουσιαστικά τη διαδήλωση συγκροτήθηκε η Επιτροπή για την Ελευθερία στη Διαδήλωση.

Το μεσημέρι της Παρασκευής 3 Ιουλίου 2020, στα γραφεία της ΟΛΜΕ, η Επιτροπή παραχώρησε συνέντευξη τύπου. Μίλησαν κατά σειρά ο αγωνιστής εκπαιδευτικός Παύλος Αντωνόπουλος, ο Γρηγόρης Καλομοίρης, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, και η Ουρανία Σταυρακάκη από τις Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών.

Στο βίντεο που ακολουθεί, παρακολουθούμε όσα είπαν οι τρεις αγωνιστές εκπαιδευτικοί, αναλύοντας και ξετινάζοντας τις εξωφρενικές αλλά και αντισυνταγματικές διατάξεις του νομοσχεδίου.

Την Επιτροπή στηρίζουν: Αναμέτρηση – Ομάδα Κομμουνιστών/στριών, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Αριστερή Ανασύνθεση (ΑΡΑΝ), Αριστερή Αντικαπιταλιστική Συσπείρωση (ΑΡΑΣ), Αριστερό Ρεύμα, Διεθνιστική Εργατική Αριστερά (ΔΕΑ), ΕΚΚΕ, ΚΚΕ(μ-λ), Λαϊκή Ενότητα (ΛΑΕ), ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, νΚΑ, ΟΚΔΕ, Πολιτική Κίνηση για ένα Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο, Συνάντηση για μια Αντικαπιταλιστική Διεθνιστική Αριστερά, ανένταχτοι/ες.

Σημειώνεται ότι η Επιτροπή παραμένει ανοιχτή, επιδιώκοντας τη διεύρυνσή της με τη συμμετοχή και άλλων κοινωνικών και πολιτικών οργανώσεων, μαζικών φορέων, αγωνιστών και αγωνιστριών.

Η λαϊκή αντίσταση για να μην περάσει το αντιδραστικό νομοσχέδιο είναι αυτονόητα μονόδρομος. Ήδη στη συνέντευξη ανακοινώθηκαν κάποιες πρώτες κινηματικές απαντήσεις.

Το Σάββατο 4/7 στις 12 το μεσημέρι θα υπάρξει κινητοποίηση στην Πλατεία Κάνιγγος καθώς και μαζική αφισοκόλληση στο κέντρο της Αθήνας.

Την Τρίτη 7 Ιουλίου στις 19.00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στα Προπύλαια και διαδήλωση ενώ την ημέρα της ψήφισης -πιθανότατα την Πέμπτη- θα εξαγγελθεί συγκέντρωση παράλληλα με απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν ήδη αποφασιστεί από σωματεία.

 

pandiera.gr/

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2020 16:06