Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2020 23:31

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ GRUP YORUM: Τρίτη, 21 Ιουλίου, στο Σκοπευτήριο Καισαριανής

Τον τελευταίο καιρό η καταστολή έχει ενταθεί, η κυβέρνηση αναβαθμίζει το νομικό της οπλοστάσιο, ώστε να καταστείλει κάθε μορφή διαμαρτυρίας με κάθε μέσο. Δεν έχουν περάσει πολλές μέρες από θάνατο του Βασίλη Μάγγου, ο οποίος είχε δαρθεί και βασανιστεί ανηλεώς από τις δυνάμεις καταστολής με αποτέλεσμα να του έχουν σπάσει 7 πλευρά και να έχουν βληθεί ζωτικά όργανα
Στην πρόσφατη αντιφασιστική συγκέντρωση της Τετάρτης, η αστυνομία, χωρίς καμία αφορμή, χρησιμοποίησε ακραία βία για να διαλύσει την πορεία που αποχωρούσε.
Οι καλλιτέχνες και κοινωνικοί αγωνιστές Αλέξανδρος Τιτκώφ (κωμικός) και Θωμάς Λάλος (μουσικός) συνελήφθησαν και διώκονται με ένα στημένο κατηγορητήριο. Ανάμεσα στους πρωτοφανείς περιοριστικούς όρους που τους έχουν επιβληθεί τους απαγορεύεται η οποιαδήποτε συμμετοχή σε κοινωνική εκδήλωση διαμαρτυρίας, αλλά εκτός από αυτό και η παρουσία τους στα Εξάρχεια. Η απαγόρευση κυκλοφορίας, επιχειρεί όπως φαίνεται και αλλαγή του χωροταξικού, επεκτείνοντας τα Εξάρχεια μέχρι την Πανεπιστημίου και την ΑΣΣΟΕ Είναι μια απαγόρευση που πλήττει κάθε συνταγματικό δικαίωμα και τους αποκόπτει από τον χώρο στον οποίο κατά κύριο λόγο, εργάζονται ως καλλιτέχνες και μια έμμεση αλλά ουσιαστική απόπειρα φίμωσης της ελευθερίας της έκφρασης. Τις τελευταίες μέρες φαίνεται ότι εντείνεται και η εκδικητική συμπεριφορά ακόμα και σε κρατικούς λειτουργούς, όπως είναι και σε εξέλιξη μια προσπάθεια φίμωσης του γραπτού λόγου των δημοσιογράφων και των κοινωνικών αγωνιστών.
Στεκόμαστε δίπλα σε όλους όσους διώκονται. Η καταστολή και o γύψος που σχεδιάζουν να επιβάλλουν δεν θα περάσουν!"

Αλληλέγγυοι Μουσικοί στο Grup Yorum

 

ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΕΚΕΙ!!!

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ GRUP YORUM

Τρίτη, 21 Ιουλίου, στο Σκοπευτήριο Καισαριανής

Στις 7μμ εκδήλωση – συζήτηση για το GRUP YORUM

Στις 9μμ συναυλία με Ρωμιοσύνη, Αλ. Ιωαννίδη, Κτιστάκη

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ!

Τα τραγούδια μας πρέπει να είναι στους δρόμους των φτωχών

Στην πρώτη γραμμή, πιο μπροστά, πρέπει να επιτίθενται στον εχθρό.

Πριν από εμάς πρέπει να βαφτεί στο αίμα το πρόσωπο των τραγουδιών μας”

Nazım Hikmet

Η λαϊκή μουσική κολεκτίβα από την Τουρκία, Grup Yorum, συγκροτήθηκε το ΄85 μέσα στη χούντα του Εβρέν. Γεννήθηκε μέσα από τον λαό και υπηρετεί τον λαό. Έτσι μπορεί να του δίνει ελπίδα και λύση, να στέκεται στο πλευρό του στην πρώτη γραμμή πληρώνοντας ακριβά το τίμημα αυτό. Ηχογράφησε και κουρδικά τραγούδια, έκανε κριτική, κατήγγειλε τον φασισμό και τον ιμπεριαλισμό, τραγούδησε τα τραγούδια των ανταρτών, τίμησε τους μεγάλους επαναστατικούς και απελευθερωτικούς αγώνες των λαών της Ανατολίας, οργάνωσε τον λαό και ένωσε ένα εκατομμύριο ανθρώπους να διαδηλώνουν στις συναυλίες τους «Για την Ανεξαρτησία».

Τα μέλη του Grup Yorum πράττουν το καθήκον του κάθε ποιητή! Υπηρετούν την πιο υψηλή υπόθεση και γι αυτό είναι επικίνδυνοι, διώκονται, βασανίζονται και δολοφονούνται.

Οι τρεις αγωνιστές HELİN BÖLEK, MUSTAFA KOÇAK και İBRAHİM GÖKÇEK πέθαναν ηρωικά τους προηγούμενους μήνες μετά από εκατοντάδες μέρες απεργίας πείνας! Ξεσκέπασαν τον φασισμό, προκάλεσαν την κοινή γνώμη να καταγγείλει και κάλεσαν τον λαό και τα κινήματα να ενωθούν. Κατάφεραν, όχι μόνο να σπάσουν τον φόβο και να δώσουν ελπίδα και λύση στους λαούς, αλλά να μεταφέρουν τον αγώνα τους στα τέσσερα σημεία του πλανήτη. Να θυμίσουν την αλήθεια και να εμπνεύσουν.

Το Grup Yorum δεν παραδόθηκε ούτε μια στιγμή. Τραγούδησε σε πλατείες, σε φορτηγά και σε ταράτσες. Αρνήθηκε τη φίμωση με όλους τους τρόπους. Δώδεκα συνεχείς εισβολές των ειδικών δυνάμεων της τουρκικής αστυνομίας έγιναν στο Πολιτιστικό Κέντρο Ιντίλ, όπου δραστηριοποιείται η μουσική κολεκτίβα και οι δέκα μέσα σε δύο χρόνια. Καταστροφή των μουσικών οργάνων της παδικής ορχήστρας και του συγκροτήματος. Βασανιστήρια, απαγωγές και εκβιασμοί των μαθητών της μουσικής κολεκτίβας, διώξεις, δικαστήρια, φυλακίσεις, απαγορεύσεις των συναυλιών και των τραγουδιών παντού.

Η επιθετικότητα κορυφώνεται με την επικήρυξη με υψηλά χρηματικά ποσά για κάθε «ασύλληπτο μέλος του Grup Yorum», με τη ρητορική «Ζητούνται νεκροί ή ζωντανοί» σε όλα τα δελτία των ειδήσεων. Έτσι, μέσα στα κελιά, πλέον, ένα χρόνο πριν, αποφασίζει να ξεκινήσει απεργία πείνας, την οποία λίγους μήνες μετά μετατρέπει σε απεργία πείνας μέχρι θανάτου.

Η ηρωική αντίσταση και ο θάνατος των 3 ηρωικών αγωνιστών θύμισε ξανά, πως η αντίσταση για το Δίκιο είναι καθήκον όλων! Τράβηξαν ψηλά και μας άνοιξαν το δρόμο να συνεχίσουμε την αντίσταση ενάντια στην αδικία, τον φασισμό και τον ιμπεριαλισμό. Από την Αμερική, ΗΠΑ και Λατινική Αμερική, μέχρι την Τουρκία και τις Αραβικές χώρες οι λαοί δίνουν με όλα τα μέσα τη μάχη για δικαιοσύνη!

Μετά τους 3, ρίχτηκαν στη μάχη για το δίκιο άλλοι 4 αγωνιστές και αγωνίστριες συνεχίζοντας την αντίσταση μέσα στα κελιά της Τουρκίας και φτάνοντας πλέον και εκείνοι στις 200 μέρες απεργίας πείνας μέχρι θανάτου. Οι δύο «Δικηγόροι του Λαού»,EBRU TİMTİK και AYTAÇ ÜNSAL, και οι δύο «Επαναστάτες Κρατούμενοι», DİDEM AKMAN και ÖZGUR KARAKAYA ζητούν να γίνουν δεκτά τα αιτήματα του Grup Yorum, να καταργηθούν οι υποθέσεις και οι ποινές που στήθηκαν μετά από ψευδής καταθέσεις κρυφών «μαρτύρων» και έχουν κρατήσει ομήρους εκατοντάδες αγωνιστές και αγωνίστριες χωρίς κανένα πραγματικό στοιχείο. Ζητούν να δικαστούν σε «δίκαιες δίκες». Ζητούν Δικαιοσύνη. Η αντίσταση του Grup Yorum, των «Δικηγόρων του Λαού» και των «Ελεύθερων Φυλακισμένων» είναι μία!

ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΦΩΝΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ

ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ!!!

Με βάση ανακοίνωση της Επιτροπή Αλληλεγγύης στο Γκρουπ Γιορούμ

και της Επιτροπή Αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους

από την Τουρκία και το Κουρδιστάν

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2020 23:36

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.