Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2020 11:44

Αντιπολεμική διαδήλωση την Πέμπτη 30/7, 7 μ.μ., στο Σύνταγμα

Αντιπολεμική διαδήλωση την Πέμπτη 30/7, 7 μ.μ., στο Σύνταγμα

Κόντρα στο πολεμοκάπηλο και εθνικιστικό κλίμα των ημερών αριστερές οργανώσεις καλούν σε αντιπολεμική διαδήλωση την Πέμπτη 30 Ιουλίου, στις 7 μ.μ., στο Σύνταγμα. Το κοινό κάλεσμα υπογράφουν το ΝΑΡ και η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση, η ΟΚΔΕ και το «Κόκκινο Νήμα», αλλά και άλλες οργανώσεις και κινήσεις προσανατολίζονται σε συμμετοχή με δικές τους ανακοινώσεις.

Ολόκληρο το κοινό κάλεσμα των οργανώσεων έχει ως εξής:

Η αντιδραστική αντιπαράθεση των τελευταίων ημερών, ανάμεσα στις αστικές τάξεις Ελλάδας – Τουρκίας, με την άμεση εμπλοκή και των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων σ’ αυτή (ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Γαλλία κλπ), οξύνεται επικίνδυνα.

Στόχος όλων αυτών είναι ο έλεγχος των πηγών και των δρόμων ενέργειας, στο πλαίσιο ευρύτερων γεωστρατηγικών ανταγωνισμών στη ΝΑ Μεσόγειο. Πρόκειται για επιδιώξεις που έχουν να κάνουν αποκλειστικά και μόνο με τα συμφέροντα του ελληνικού και τουρκικού κεφαλαίου, των πολυεθνικών εξόρυξης και των ιμπεριαλιστικών συνασπισμών και κρατών για το πώς θα μοιράσουν την «πίτα» των κερδών.

Στεκόμαστε απέναντι στα πολεμικά σχέδια και στους κινδύνους που γεννούν για την ειρήνη, τις ελευθερίες, τα δημοκρατικά δικαιώματα και το περιβάλλον.

Αγωνιζόμαστε ενάντια στην προσπάθεια των αστικών τάξεων να σύρουν τους λαούς σε αναμετρήσεις, για σκοπούς αντίθετους με τα δίκια και τα συμφέροντά τους.

Προβάλλοντας την ανάγκη να επιβάλλουν οι λαοί την ειρήνη, φιλία και αλληλεγγύη μεταξύ τους, πολιτικές δυνάμεις και συλλογικότητες, καλούμε σε συγκέντρωση την Πέμπτη 30 Ιούλη στο Σύνταγμα στις 7 μμ.

Ενάντια σε πόλεμο, ιμπεριαλισμό, εθνικισμό και αντιδραστικό ανταγωνισμό των αστικών τάξεων!

Για να ζουν οι λαοί σε Αιγαίο και Μεσόγειο χωρίς πόλεμο! Δεν πολεμάμε για τους Έλληνες και Τούρκους καπιταλιστές, δεν πολεμάμε για τα συμφέροντα των μεγάλων καπιταλιστικών κρατών και των πολυεθνικών! Πολεμάμε για τα εργατικά και λαϊκά συμφέροντα και την κοινωνική απελευθέρωση.

Ενάντια στους αντιδραστικούς ανταγωνισμούς με εργαλεία τις ΑΟΖ, τις εξορύξεις και τους ενεργειακούς αγωγούς.

Ενάντια στην αντιλαϊκή-ανεργατική πολιτική των κυβερνήσεων σε Ελλάδα και Τουρκία.

Καμία ιμπεριαλιστική αλλαγή χερσαίων ή θαλάσσιων συνόρων.

Τα χρήματα του λαού για τις κοινωνικές ανάγκες (παιδεία, υγεία, στέγαση κλπ.) και όχι για εξοπλιστικά προγράμματα.

Αλληλεγγύη, δικαιώματα και ελεύθερη μετακίνηηση για παροχή ασύλου σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Για τη φιλία και αλληλεγγύη των λαών Ελλάδας-Τουρκίας-Κύπρου-Κουρδιστάν-Παλαιστίνης και όλων των λαών της περιοχής! Οι λαοί δεν έχουν τίποτα να μοιράσουν!

Έξω ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Βάσεις και ΕΕ από Ελλάδα, Τουρκία και την περιοχή. Άμεση αποχώρηση από ΝΑΤΟ και πολεμικούς άξονες με Ισραήλ και Αίγυπτο. Όχι στον στραγγαλισμό της Παλαιστίνης.

Έξω οι στόλοι των ιμπεριαλιστών από το Αιγαίο και τη Μεσόγειο

Οι φαντάροι δεν είναι αναλώσιμοι, δικαιώματα και ελευθερίες με κίνημα μέσα κι έξω από το στρατό.

Η διεθνιστική πάλη των λαών σε Ελλάδα, Τουρκία και σε όλη την περιοχή είναι η μόνη που μπορεί να σταματήσει τον πόλεμο, κόντρα στους πολεμοκάπηλους και τυχοδιωκτικούς αστικούς ανταγωνισμούς και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και διευθετήσεις.

ΠΡΙΝ

 

Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα

Στην απειλή πολέμου Ελλάδας – Τουρκίας, διεθνιστική επαναστατική απάντηση των εργατών!

Πέμπτη 30 Ιουλίου, 7 μ.μ. Πλατεία Συντάγματος

Mετά την πολεμική ένταση, τις εθνικιστικές κορόνες, τις θρησκευτικές λιτανείες και την έξοδο των πολεμικών στόλων στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο και το παρ’ ολίγον «θερμό επεισόδιο» που απέτρεψαν τα τηλεφωνήματα της Μέρκελ, τη θέση τους πήραν οι μυστικές διαπραγματεύσεις υπό την αιγίδα των ιμπεριαλιστών – των ίδιων των εμπρηστών του πολέμου. Μέχρις ότου, η προσωρινή εκτόνωση δώσει τη θέση της σε νέο ένα θερμό επεισόδιο και τότε το πολεμικό σφαγείο δεν θα μπορούν να το αποτρέψουν ούτε τα τηλεφωνήματα της Μέρκελ, ούτε οι μυστικές συνομιλίες με τη μεσολάβηση των ΗΠΑ. Κι όπως στην προκυμαία της Σμύρνης το 1922, ή στην Κύπρο το 1974, οι μεγάλοι διεθνείς ιμπεριαλιστές «σύμμαχοι» θα παρακολουθούν την έκβαση με μόνο μέλημά τους να παραμείνουν επικυρίαρχοι.

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα καταγγέλλει ότι οι ανταγωνισμοί της ελληνικής και της τουρκικής μπουρζουαζίας, και των ιμπεριαλιστών που συδαυλίζουν τους ανταγωνισμούς και κινούν τα νήματα, δεν έχει τίποτα το δίκαιο, καλό και συμφέρον για τους λαούς των δύο χωρών. Είναι ανταγωνισμοί για την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων και τις οδούς διέλευσης των αγωγών φυσικού αερίου (EastMed κ.λπ.), για τα συμφέροντα των πολυεθνικών ενέργειας (της αμερικανικής Exxon Mobil, της γαλλικής Total, της βρετανο-ολλανδικής Shell, της ιταλικής Eni και άλλων μικρότερων «παικτών» ενέργειας, με τους οποίους συμβάλλονται οι πετρελαϊκές εταιρίες τουρκικών συμφερόντων και οι λατσο-βαρδινογιάννηδες από την Ελλάδα). Τα όποια κέρδη, θα πάνε στα ταμεία των πολυεθνικών. Οι ζημίες, οι αναγκαίοι πολεμικοί εξοπλισμοί σε φρεγάτες, πολεμική αεροπορία και πυραυλικά συστήματα, θα πληρωθούν με τις θυσίες των λαών και μιλώντας για εμάς, από τον δοκιμαζόμενο εδώ και μια δωδεκαετία ελληνικό λαό που στενάζει κάτω από τα μνημόνια. Και η καταστροφή του θαλάσσιου περιβάλλοντος από τις πλατφόρμες άντλησης πετρελαιοειδών θα είναι μη αντιστρέψιμη.

Στην πραγματικότητα οι ελληνο-τουρκικοί ανταγωνισμοί είναι μέρος γενικότερων γεωστρατηγικών ανακατατάξεων και συμμαχιών στη νοτιο-ανατολική Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή και τη βόρεια Αφρική και κρίκος ευρύτερων ιμπεριαλιστικών αναμετρήσεων. Η δεξιά κυβέρνηση Μητσοτάκη, όσο και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ με τις συμμαχίες τους με το Ισραήλ του ακροδεξιού εκφυλισμένου Νετανιάχου και την Αίγυπτο του δικτάτορα Αλ Σίσι μετατρέπουν την Ελλάδα σε προκεχωρημένο φυλάκιο και λόγχη του ιμπεριαλιστικού πολέμου. Ο πόλεμος, η προσδοκία κερδών και ισχύος δικά τους. Σε εμάς μένουν οι νεκροί, οι σακατεμένοι, η βαριά φορολογία για τις πολεμικές δαπάνες και τους εξοπλισμούς, η ανεργία, η φτώχεια, η καταπάτηση στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Η κεντρική επιτροπή του ΕΕΚ λέει καθαρά: η κλιμακούμενη αντιπαράθεση είναι αντιδραστική και από τις δύο πλευρές. Κάτω οι πολεμοκάπηλοι! Κάτω οι εθνικισμοί, προάγγελος αιματηρού ολέθρου και φασισμού.

Η απάντηση της εργατικής τάξης και των καταπιεσμένων και τώρα, και κατά τη διάρκεια ενός -ο μη γένοιτο πολέμου- πρέπει να είναι Πόλεμος ενάντια στον Πόλεμο των καπιταλιστών!  

Το ΕΕΚ καλεί, σε συντονισμό με άλλες οργανώσεις και συλλογικότητες της επαναστατικής και ριζοσπαστικής αριστεράς, στην αντιπολεμική συγκέντρωση στην Πλ. Συντάγματος, την Πέμπτη 30 Ιουλίου, 7 μ.μ.

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ, ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ!

ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ – «Ο βασικός εχθρός είναι στη δική μας χώρα»

Έξω οι ιμπεριαλιστικές βάσεις από Ελλάδα και Τουρκία – Έξω από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα απευθύνει κάλεσμα διεθνούς και διεθνιστικής αντιπολεμικής δράσης στους εργάτες και τη νεολαία της Τουρκίας, από κοινού με το αδελφό μας Κόμμα DIP της Τουρκίας.

Αλληλεγγύη στον καταπιεζόμενο Κουρδικό λαό – Λευτεριά στο Κουρδιστάν. Έξω ο τουρκικός στρατός από την Κύπρο και όλοι οι ξένοι στρατοί (ελληνικός, βρετανικός, αμερικανικός) – για μια ελεύθερη ενιαία, σοσιαλιστική δημοκρατία στην Κύπρο όπου Έλληνες και Τούρκοι θα μπορούν να ζουν αδελφωμένοι με ίσα δικαιώματα. Λευτεριά στην Παλαιστίνη! Για μια δημοκρατική μη θρησκευτική, σοσιαλιστική δημοκρατία σε όλο το ιστορικό έδαφος της Παλαιστίνης όπου Άραβες, Μουσουλμάνοι, Χριστιανοί και Εβραίοι θα μπορούν να ζουν ειρηνικά.

Για την ειρήνη, την ζωή και την ελευθερία, με την ανατροπή του καπιταλισμού, την συντριβή του ιμπεριαλισμού των ΗΠΑ και της ΕΕ, την εκδίωξη του ΝΑΤΟ και το ξήλωμα όλων των αμερικάνικων βάσεων στην Ελλάδα και την Τουρκία. Για την κατάργηση όλων των συμφωνιών και του αντιδραστικού άξονα Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ – Αιγύπτου. Για την ανατροπή της Κυβέρνησης της ΝΔ, τη σοσιαλιστική επανάσταση, την εργατική εξουσία και την Σοσιαλιστική Ομοσπονδία των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής! Για το χτίσιμο του Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος της εργατικής τάξης – για την Επαναστατική εργατική Διεθνή: την Τέταρτη Διεθνή!  

Αθήνα 29-7-2020

https://www.neaprooptiki.gr/

 

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Αντιπολεμική Συγκέντρωση: Πέμπτη 30/7, 19:00 Σύνταγμα

Όχι στους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς των αστικών τάξεων σε Ελλάδα-Τουρκία

Έξω από Αιγαίο και ΝΑ Μεσόγειο οι ιμπεριαλιστές

Μόνη λύση η κοινή πάλη ενάντια στον πόλεμο, η διεθνιστική ενότητα και αλληλεγγύη των λαών και των εργαζομένων της περιοχής

Η αιφνιδιαστική έκδοση NAVTEX με άμεση ισχύ από την Τουρκία με τη δέσμευση θαλάσσιων περιοχών στην περιοχή νότια του Καστελόριζου για σεισμολογικές έρευνες, πυροδοτεί ένα από τα πιο σοβαρά επεισόδια των τελευταίων χρόνων μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας. Η Τουρκία αναπτύσσει μέρος του στόλου της στην περιοχή, ενώ σε αντίστοιχες κινήσεις προβαίνει και η ελληνική πλευρά, θέτοντας και σε γενική επιφυλακή τις ένοπλες δυνάμεις.

Το επεισόδιο αυτό, ανεξάρτητα από την πορεία που θα πάρει, δεν πρέπει να εξεταστεί αποκομμένα, αλλά σαν μια συνέχεια του ποιοτικά αναβαθμισμένου την τελευταία 10ετία ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού. Που χαρακτηρίζεται από ισχυρές δόσεις τυχοδιωκτισμού και από τις δύο αστικές τάξεις, αλλά και από την όλο και πιο ασφυκτική εμπλοκή των ιμπεριαλιστών στην περιοχή.

Ο τούρκικος καπιταλισμός καταφέρνει να ισορροπεί ανάμεσα στους δυτικούς ιμπεριαλιστές (ΗΠΑ-ΕΕ) από τη μία, και τις Κίνα-Ρωσία από την άλλη, χωρίς όμως να υποτάσσει τα συμφέροντά του σε κανένα από τα δύο μπλοκ. Συνεχίζει την προσπάθειά του για τη χάραξη μιας ανεξάρτητης στρατηγικής, προσπαθεί να κεφαλαιοποιήσει την οικονομική και στρατιωτική του ισχύ, και από μια σημαντική (ή η σημαντικότερη) δύναμη στην περιοχή να ανέλθει στο ρόλο ενός υποϊμπεριαλισμού. Απαραίτητη προϋπόθεση γι’ αυτό είναι η αμφισβήτηση-κατάργηση του status quo στην περιοχή, και κυρίως της συνθήκης της Λωζάννης που εκφράζει τον συσχετισμό του προηγούμενου αιώνα και περιορίζει δραστικά το ζωτικό του χώρο.

Αντίστοιχα,  ο ελληνικός καπιταλισμός, που υπήρξε όλα αυτά τα χρόνια ο πιο «δεδομένος» σύμμαχος για τους δυτικούς ιμπεριαλιστές και κυρίως τις ΗΠΑ, ανέπτυξε μια τυχοδιωκτική πολιτική απέναντι στην Τουρκία, συντασσόμενος στο πλευρό των πιο αντιδραστικών δυνάμεων στην περιοχή (άξονας με Ισραήλ – Αίγυπτο). Προσπαθεί μέσα από την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των ιμπεριαλιστών στην περιοχή να αποκόψει εντελώς τον τούρκικο καπιταλισμό από μια πιθανή εκμετάλλευση των κοιτασμάτων της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου. Εξού και η εμπλοκή του στη Λιβύη στο πλευρό του στρατάρχη Χαφτάρ, σαν απάντηση στο τουρκολιβυκό μνημόνιο, και κυρίως η πρόθεση για ανακήρυξη ΑΟΖ από κοινού με την Αίγυπτο του δικτάτορα Σίσι (του σημαντικότερου ίσως αντιπάλου του Ερντογάν στην περιοχή), κίνηση που θα απέκλειε κάθε τέτοια δυνατότητα στην Τουρκία.

Είναι προφανές πια ότι η στήριξη όλων των ελπίδων του ελληνικού καπιταλισμού στους δυτικούς ιμπεριαλιστές και στις ΗΠΑ αποδεικνύεται άκρως επικίνδυνη. Η περίπλοκη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, αναγκάζει τους ιμπεριαλιστές και κυρίως τις ΗΠΑ, παρότι πάντοτε προσπαθούν να «κοντύνουν» την Τουρκία, να αποδεχτούν ως ένα βαθμό το ρόλο της στην περιοχή, προκειμένου να κρατήσουν αυτήν την ισορροπία και να μην την ωθήσουν να ταχθεί πλήρως στο πλευρό της Ρωσίας. Αυτό το έδειξε τόσο η ανοχή τους στην επέμβαση της Τουρκίας στο Ιντλίμπ, όσο και η δήλωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, που κάνει λόγο για «αμφισβητούμενη περιοχή», εννοώντας την περιοχή νότια του Καστελόριζου που η ελληνική αστική τάξη θεωρεί δικιά της. Στο ίδιο μήκος κύματος κυμαίνονται επίσης και όλοι οι δυτικοί ιμπεριαλιστές, με εξαίρεση τη Γαλλία, που παίρνει το «μέρος» της Ελλάδας, όχι προφανώς από κάποιο αίσθημα αλληλεγγύης, αλλά γιατί είναι γνωστό ότι γαλλικές εξορυκτικές εταιρείες είναι αυτές που σχεδιάζουν να πάρουν τη μερίδα του λέοντος από τα κοιτάσματα της περιοχής.

Η ελληνική πλευρά, με την αρωγή των ΜΜΕ, προσπαθεί να πείσει τους εργαζόμενους και τη νεολαία για το δίπολο «επιτιθέμενη Τουρκία – αμυνόμενη Ελλάδα». Πρόκειται για καθαρό ψέμα. Η σύγκρουση αυτή, είτε κρατηθεί σε αυτό το επίπεδο, είτε προχωρήσει σε θερμό επεισόδιο ή σύρραξη, είναι μια άδικη σύγκρουση και από τις δύο πλευρές. Μια σύγκρουση από την οποία η κάθε μια αστική τάξη από κάθε πλευρά του Αιγαίου προσπαθεί να εξυπηρετήσει τα δικά της συμφέροντα, ενώ τόσο οι Έλληνες όσο και οι Τούρκοι εργαζόμενοι θα είναι οι χαμένοι όποια κατάληξη κι αν έχει. Ειδικά όσον αφορά την Ελλάδα, εκτός από άδικη και πολεμοκάπηλη, αυτή η πολιτική είναι και άκρως τυχοδιωκτική.

Δεν έχουμε κανένα συμφέρον σαν εργαζόμενοι, νεολαία, φτωχά λαϊκά στρώματα να συρθούμε από την κυβέρνηση της ΝΔ σε κανένα θερμό επεισόδιο ενάντια στον τουρκικό λαό. Αυτοί που μας μιλάν για τα κοιτάσματα που «μας» ανήκουν και θα εκμεταλλευτούμε, είναι αυτοί που τόσο πριν, όσο και κατά τη διάρκεια αλλά και μετά την πανδημία, εξαπολύουν μια άγρια επίθεση σε όλα τα εργατικά, κοινωνικά και πολιτικά μας δικαιώματα. Που με τις ΠΝΠ χτύπησαν βάναυσα ακόμα περισσότερο τους μισθούς και τις συνθήκες εργασίας, που απαγορεύουν τις διαδηλώσεις, που μόλις χθες συμφώνησαν με την ΕΕ σε ένα νέο μνημόνιο «αλληλεγγύης»! Και το σημαντικότερο, αυτοί που μας μιλάνε για τον πλούτο που θα κερδίσουμε, είναι αυτοί που έχουν χαρίσει όλον το δημόσιο πλούτο στο ξένο και ντόπιο κεφάλαιο (ιδιωτικοποιήσεις, ΤΑΙΠΕΔ κλπ), που έχουν υποθηκεύσει τα πάντα στην αποπληρωμή των δανειστών και τώρα προχωράνε γρήγορα και στην αρπαγή των τελευταίων οικονομιών ή περιουσιακών στοιχείων έχουν καταφέρει να διασώσουν οι εργαζόμενοι στη χώρα μας (πλειστηριασμοί πρώτων κατοικιών κλπ). Κανέναν «πλούτο» δεν έχουμε να περιμένουμε. Ότι κι αν υπάρχει στο βυθό της περιοχής μας, προορίζεται πρώτα απ’ όλα για τις γαλλικές, ιταλικές κλπ πολυεθνικές που σχεδιάζουν τις εξορύξεις και για το ελληνικό κεφάλαιο, που προκειμένου να παίξει το ρόλο του συνεταίρου και της υψηλής υπαλληλίας των ιμπεριαλιστών, δεν θα διστάσει να μας κάνει και κρέας για τα κανόνια.

Καμιά εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση της ΝΔ! Όχι στην «εθνική ομοψυχία» που παπαγαλίζουν σύσσωμα τα αστικά κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, κλπ, που σημαίνει την υποταγή των ταξικών συμφερόντων μας στα συμφέροντα των Ελλήνων καπιταλιστών και των ιμπεριαλιστών! Όχι στην προδοτική πολιτική του ΚΚΕ και κάθε «αριστερού» ρεφορμιστή πατριδοκάπηλου, που εγκαλεί τους δυνάστες μας και συνένοχους των ιμπεριαλιστών, την ελληνική αστική τάξη, γιατί δεν υπερασπίζεται σθεναρά τα «εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα»!

Πρέπει άμεσα να αναπτύξουμε ένα αντιπολεμικό κίνημα, για να σταματήσουμε την πορεία προς «θερμά επειδόσια» και πολεμικές συγκρούσεις, όπου δεν θα διστάσουν να μας σύρουν οι δύο αστικές τάξεις για τα συμφέροντά τους. Για να βάλουμε τέλος στους πανάκριβους εξοπλισμούς, να διώξουμε τις βάσεις και το ΝΑΤΟ. Μόνη λύση η διεθνιστική ενότητα και αλληλεγγύη με τους Τούρκους εργαζόμενους και νέους. Μόνο ένα διεθνιστικό και ρωμαλέο εργατικό κίνημα στην περιοχή μας μπορεί να αποτρέψει ακόμα πιο επικίνδυνες εξελίξεις, μετατρέποντας την απειλή και την κρίση των πολεμικών συγκρούσεων σε μια ταξική σύγκρουση, προς τη μόνη πραγματική διέξοδος, την κοινή πάλη ενάντια στον πόλεμο, τους ιμπεριαλιστές και τις αντιδραστικές άρχουσες τάξεις, για τον Σοσιαλισμό. Και το πρώτο βήμα γι’ αυτό είναι από τώρα να παλέψουμε ενάντια στη «δική μας» κυβέρνηση, ενάντια στο σύνολο της πολιτικής της.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2020 11:53

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.