Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 07 Δεκεμβρίου 2015 11:16

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την επίσκεψη του σφαγέα δικτάτορα της Αιγύπτου - Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015 στις 17.00

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

 

Ο δικτάτορας της Αιγύπτου Αλ Σίσι είναι ανεπιθύμητος!

Να διαλυθεί ο αντιδραστικός άξονας Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ – Αιγύπτου!

 

Η επίσκεψη του δικτάτορα στρατηγού Σίσι στην Αθήνα την Τριτη 8/12, είναι μια τεράστια πρόκληση για τον κόσμο του αντιπολεμικού κινήματος, για τους εργαζόμενους και τη νεολαία, τους υπερασπιστές των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Ο Σίσι είναι ο σφαγέας της επανάστασης στην Αίγυπτο η οποία ανέτρεψε το 2011 τον προηγούμενο δικτάτορα-χασάπη Μουμπάρακ. Από τη στιγμή που ανέβηκε στην εξουσία το καλοκαίρι του 2013 προχώρησε σε πογκρόμ επιθέσεων εναντίον διαδηλωτών και αγωνιστών, έστησε σωρεία από χαλκευμένες δίκες κατά των πολιτικών του αντιπάλων και οδήγησε στις φυλακές δεκάδες χιλιάδες αντικαθεστωτικούς, μέλη των Αδελφών Μουσουλμάνων αλλά και της αριστεράς, όπως η ακτιβίστρια δικηγόρος Μαχιενούρ αλ Μάσρι που καταδικάστηκε για στάση κατά της αρχής για «αδικήματα» κατά τη διάρκεια της επανάστασης.

Είναι ντροπή για μια κυβέρνηση που μιλάει στο όνομα της αριστεράς να συνεργάζεται με δικτάτορες σαν τον Σϊσι και δολοφόνους σιωνιστές σαν τον Νετανιάχου. Να ενισχύει, αντί να ξηλώσει, τον αντιδραστικό άξονα Ελλάδα – Κύπρος – Ισραήλ – Αίγυπτος με στόχο τη συνεργασία σε οικονομικό και στρατιωτικό επίπεδο κλιμακώνοντας την εμπλοκή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη Συρία και την ευρύτερη περιοχή. Τέτοιες συνεργασίες αποτελούν προδοσία για τους Παλαιστίνιους, για τους Αιγύπτιους, για τους Άραβες εργάτες και αγρότες που ξεσηκώθηκαν με την “Αραβική Άνοιξη”.

Με αυτούς είμαστε αλληλέγγυοι και όχι με τους σφαγείς τους.

Όλες και όλοι στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας Τρίτη 8 Δεκέμβρη 5μμ Σύνταγμα.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ, 7/12/2015

 

KΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

 

ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΤΣΙΠΡΑ ΝΑ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΣΦΑΓΕΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΑΛ ΣΙΣΙ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, ΤΡΙΤΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, 5ΜΜ, ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Ο ΑΛ ΣΙΣΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ!

 

Είναι ντροπή για τον Αλέξη Τσίπρα να προσκαλεί στην Αθήνα το δικτάτορα της Αιγύπτου και σφαγέα χιλιάδων αγωνιστών Αλ Σίσι.

Είναι ο άνθρωπος που ανέλαβε να τσακίσει ολοκληρωτικά την Αιγυπτιακή Επανάσταση κατά του Μουμπάρακ. Τον Αύγουστο το 2013 μετά από εκλογές-παρωδία, επέβλεψε προσωπικά την σφαγή χιλίων μελών της αντιπολίτευσης των Αδελφών Μουσουλμάνων.

Πάνω από σαράντα χιλιάδες είναι οι πολιτικοί κρατούμενοι, ανάμεσα τους αγωνιστές της αριστεράς, του εργατικού κινήματος,γυναίκες. Πολλοί ανάμεσα τους είναι ηγετικές φυσιογνωμίες του κινήματος της πλατείας Ταχρίρ που στάθηκε έμπνευση για το παγκόσμιο κίνημα αντίστασης. Αυτοί οι αγωνιστές και αγωνίστριες βασανίζονται απάνθρωπα μέσα στις φυλακές ενώ τραμπούκοι του Αλ Σίσι οργανώνουν ακόμη και απαγωγές στους δρόμους.

Ο Αλ Σίσι επιχειρεί να βρει πρόθυμους συνομιλητές στις δυτικές κυβερνήσεις για να προβληθεί διεθνώς ως ένας αξιοπρεπής επικεφαλής κράτους. Είναι πρόκληση η κυβέρνηση Τσίπρα να ξεπλένει ένα αιμοσταγή δικτάτορα για να βάλει τους έλληνες καπιταλιστές, τους εφοπλιστές, τους τραπεζίτες μέσα στα βρόμικα παιχνίδια ανταγωνισμών στη Μ.Ανατολή. Ο Τσίπρας συνεχίζει τον κοινό άξονα Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου στην Ανατολική Μεσόγειο, οξύνοντας τους τοπικούς ανταγωνισμούς για τον έλεγχο της περιοχής και για το ποιος θα εξελιχθεί στο καλύτερο μαντρόσκυλο των μεγάλων δυνάμεων.

Τώρα που τα αεροπλανοφόρα συνωστίζονται στα ανοιχτά της Συρίας εξαπολύοντας φονικούς βομβαρδισμούς σε νέα επεισόδια του «πολέμου κατά της τρομοκρατίας» μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι, ο Τσίπρας ανοίγεται σε συνεργασίες με τον Νετανιαχου και τον Αλ Σίσι εμπλέκοντας μας βαθιά στους βρόμικους πολέμους στη περιοχή για το γεωστρατηγικό έλεγχο, για τα πετρέλαια και τους υδρογονάνθρακες.

Ο Τσίπρας με την υποστήριξη στο καθεστώς Σίσι, εντείνει την βία και την τρομοκρατία ενάντια στους αραβικούς πληθυσμούς της Αιγύπτου και ολόκληρης της περιοχής.

Πίσω από την επιθετική, "πολυδιάστατη" εξωτερική πολιτική του ΥΠΕΞ Κοτζιά (τη μια «εκπρόσωπος» των ΕΕ-ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή, την άλλη «αγαθός διαμεσολαβητής» με τις αραβικές χώρες, την άλλη συνομιλητής του Πούτιν, την άλλη πατριώτης τουρκοφάγος και βαλκανοφάγος) δεν έχει σαν στόχο ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή παρά μόνο την αναβάθμιση του ελληνικού καπιταλισμού στην Ανατολική Μεσόγειο. Καλή εξέλιξη για τους εφοπλιστές, τους βιομηχάνους και τους στρατιωτικούς, αρνητική και επικίνδυνη για τους εργάτες.

Δεν θα ανεχτούμε μετά τα μνημόνια και τους φράχτες, να μας κουβαλάνε δικτάτορες σαν τον Αλ Σισι για να μας βάλουν στο πλευρό των ιμπεριαλιστών κατά των εξεγέρσεων των αράβων εργατών. Ο Αλ Σίσι είναι ανεπιθύμητος!

KΕΕΡΦΑ

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2020 15:58