Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 15 Νοεμβρίου 2020 20:51

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΣΕΡΡΩΝ: Κάλεσμα για το Πολυτεχνείο 2020

ΨΩΜΙ – ΥΓΕΙΑ – ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ

Στην καραντίνα η κυβέρνηση, όχι οι κατακτήσεις και οι διεκδικήσεις μας!

Τόλμησε η κυβέρνηση να πει ότι θα απαγορεύσει τη «γιορτή» του «Πολυτεχνείου». Όμως, το «Πολυτεχνείο» δεν είναι γιορτή, για να συμφωνηθεί, μετατεθεί ή απαγορευθεί!

Αν η εξέγερση του Νοέμβρη του ’73 περίμενε να πάρει άδεια, θα είχαμε ακόμη τη χούντα των συνταγματαρχών. Αν οι λαϊκοί αγώνες της μεταπολίτευσης για (ότι σήμαινε) «ψωμί», παιδεία και ελευθερία στη συνέχεια, ζητούσαν τη σφραγίδα των αστικών κυβερνήσεων, δε θα βάζαμε τους φασίστες στη φυλακή, αλλά θα μας κυβερνούσαν.

Σήμερα, η κυβέρνηση, οι εργοδότες και το κράτος τους (με μακάβριο πρόσχημα τον κορωνοϊό και αδιαφορία για την επέλασή του), αναζητούν να επιβάλλουντριπλό και τετραπλό «μνημόνιο».Βάζουν τα βρώμικα χέρια τους στην τσέπη μας.

Δένουν τα χέριατων εργαζομένων και των συνδικάτων, καθιστώντας παράνομες τις απεργίες ή τις καταλήψεις και πιοασύδοτητην εργοδοσία.

Καταργούν το 8ωροκαι την πληρωμή των υπερωριών.

Στερούν το δικαίωμα στη δουλειά, καταδικάζοντας σε μαζική ανεργία και μετανάστευση τη νεολαία.

Φιμώνουν τη φωνή μας,απαγορεύουν όχι απλά τη διαδήλωση, αλλά και την ελευθερία κίνησης με τα lockdowns, κρύβοντας τις δικές τους τραγικές ευθύνες.

Υποθηκεύουν το μέλλονμας με τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς, τα εξοπλιστικά προγράμματα και τον ανταγωνισμό για εξορύξεις περιβαλλοντικής καταστροφής στις ΑΟΖ μιας οικοπεδοποιημένης θάλασσας για χάρη των πολυεθνικών.

Κι όλα αυτά ενώ έχουν οδηγήσεισε κατάρρευση τη δημόσια υγεία, τις συγκοινωνίες και το σύστημα πρόνοιας, που θα ήταν ασπίδα της κοινωνίας στην πανδημία.

Δε θα περάσουν! Lockdown στην κυβέρνηση και όχι στα δικαιώματά μας!

Καταστείλτε τον ιό – όχι τον λαό!

Στις 17 Νοέμβρη στη 1:00μμ στην πλατεία Κρονίου, τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα ασφάλειας (μάσκες, αποστάσεις),διαδηλώνουμε μαζικάσυντρίβοντας κάθε απόπειρα απαγόρευσης.

  • Ελεύθερη ζωή, δημοκρατία, ειρήνη, διεθνιστική αλληλεγγύη των λαών!
  • Ισχυρή Δημόσια Δωρεάν Υγεία για όλους, κανένας μόνος/καμία μόνη στην πανδημία!
  • Ανταρσία στα σχέδια του κεφαλαίου- Αξιοπρεπής εργασία για όλους/ες, με όλα τα εργατικά δικαιώματα!
  • Έξω από ΝΑΤΟ, ΕΕ. «Πόλεμος» στα πολεμικά σχέδια και τον εθνικισμό!

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί τα συνδικάτα, τις μαζικές οργανώσεις του εργατικού κινήματος και της νεολαίας, όλες τις μαχόμενες δυνάμεις της Αριστεράς,να αγνοήσουμετις κυβερνητικές απειλές και να πραγματοποιήσουμε κανονικά  τη συγκέντρωση και την πορεία στο άγαλμα της εθνικής αντίστασης!

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει του λαού η πάλη θα την σπάσει. Το Πολυτεχνείο ζει στους αγώνες του σήμερα!

Σέρρες, 13/11/2020

 

Τ.Ε. ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΣΕΡΡΩΝ 

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 15 Νοεμβρίου 2020 20:56