Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2020 19:45

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Θεσσαλονίκης στηρίζει τις εργατικές κινητοποιήσεις, τις απεργίες και τις στάσεις εργασίας στις 15/12

15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ – Εργατικές κινητοποιήσεις

Ο ΑΝΤΙΛΑΪΚΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ -ΥΓΕΙΑ -ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΕΤΟΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΈΡΝΗΣΗΣ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝΕ ΟΙ ΜΕΡΕΣ!

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει τις εργατικές κινητοποιήσεις, τις απεργίες και τις στάσεις εργασίας στις 15/12

Η κυβέρνηση της ΝΔ κατέθεσε στη βουλή τον προϋπολογισμό του 2021 και σκοπεύει να τον ψηφίσει την Τρίτη 15 Δεκέμβρη. Είναι προϋπολογισμός θανάτου και καταστροφής. Στις 15 Δεκέμβρη μια σειρά από σωματεία εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα καλούν σε απεργία, στάση εργασίας και κινητοποιήσεις ενάντια σε αυτό το σφαγείο που ετοιμάζει η κυβέρνηση και σε συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στο Υπ. Μακεδονίας Θράκης.

Σε συνθήκες όπου η χρεοκοπία της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας δεν κρύβεται με τίποτα με τους νεκρούς να πλησιάζουν σχεδόν καθημερινά τους 100, ο προϋπολογισμός κόβει 550 εκατομμύρια από τη δημόσια υγεία. Για ΜΕΘ στηρίζεται στις χορηγίες των Μαρινάκηδων. Αντί για μόνιμες προσλήψεις υγειονομικών η κυβέρνηση επιφυλάσσει   διώξεις και απολύσεις.

Περικόπτουν τις δαπάνες του υπουργείου Εργασίας κάτι που θα μεταφραστεί περικοπές στις συντάξεις, στα επιδόματα, στα ασφαλιστικά ταμεία. Αφήνουν τα δημόσια σχολεία χωρίς εκπαιδευτικούς, περικόπτουν δαπάνες για την εκπαίδευση μειώνοντας τον προϋπολογισμό για τη δημόσια Παιδεία -1,17% σε σχέση με πέρυσι. και την ίδια στιγμή επιδοτούν με 120 εκατομμύρια την Aegean. Την ίδια στιγμή που περικόπτει τις κοινωνικές δαπάνες η κυβέρνηση έχει λεφτά για αγορά φρεγατών, αεροσκαφών Ραφάλ αυξάνοντας τις πολεμικές δαπάνες κατά 1.600 εκατ. ευρώ.

Είναι ένας προϋπολογισμός του νέου μνημονίου που έρχεται όπως και να το βαφτίσει η κυβέρνηση. Το Υπουργείο Οικονομικών κατέθεσε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ένα “Προσχέδιο Δράσης” για την αξιοποίηση των «ενισχύσεων» του Ταμείου Ανάκαμψης. Στη σύνταξη του προσχεδίου η κυβέρνηση ενσωματώνει και τις νεοφιλελεύθερες προτάσεις της επιτροπής Πισσαρίδη. Άσχετα πως θα το ονομάσουν ένα νέο μνημόνιο διαμορφώνεται και ο προϋπολογισμός προσαρμόζεται στις δολοφονικές περικοπές που θα φέρει. Για το κεφάλαιο   προβλέπει φοροελαφρύνσεις και απαλλαγές από τις εργοδοτικές εισφορές για να μην θιγούν τα κέρδη τους, ενώ για το λαό επιφυλάσσει διαιώνιση της άγριας φοροληστείας, της φτώχειας και της ανεργίας, διάλυση των εργασιακών σχέσεων, γενίκευση των κάθε είδους ελαστικών μορφών εργασίας και “τηλεργασίας”,κατάργηση δημοκρατικών ελαυθεριών και δικαιωμάτων.

Οι εργατικές κινητοποιήσεις, οι αγωνιστικές δράσεις απεργίες και στάσεις εργασίας που οργανώνουν μια σειρά από πρωτοβάθμια σωματεία στις 15 Δεκέμβρη θα είναι ένα ακόμα χαστούκι στη δολοφονική κυβέρνηση μετά το σπάσιμο των χουντικής έμπνευσης απαγορεύσεων στις 17 Νοέμβρη, στην απεργία της 26 Νοέμβρη και στην επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη στις 6 Δεκέμβρη. Ο Χρυσοχοΐδης θα ανακαλύψει για μια ακόμα φορά ότι αυτούς που έχει απέναντί της η κυβέρνηση των «αρίστων», δεν είναι «τα κακομαθημένα της καλής κοινωνίας» αλλά η οργή και ο αγώνας των εργαζόμενων, της νεολαίας, όλων αυτών που οι πολιτικές τους καταδικάζουν σε θάνατο, αρρώστια, φτώχεια και ανεργία.

Εκεί, στο «πεζοδρόμιο», στην απεργία και στη διαδήλωση είναι η πραγματική αντιπολίτευση σε αυτή την κυβέρνηση. Δεν είναι στις συναινέσεις στο όνομα των «έκτακτων συνθηκών» και στις άσφαιρες ατάκες από τα έδρανα της βουλής από την αξιωματική αντιπολίτευση. Σε αυτή τη μάχη χωράνε αλλά και κρίνονται όλες οι δυνάμεις της μαχόμενης Αριστεράς, οι ζωντανές δυνάμεις του μαχητικού εργατικού κινήματος που δεν έχει πάψει να δίνει μάχες όλο τον τελευταίο χρόνο.

Οι εργατικές κινητοποιήσεις στις 15 Δεκέμβρη μπορεί να γίνει ορόσημο στην κλιμάκωση των αγώνων για να φύγει αυτή η κυβέρνηση της κοινωνικής δολοφονίας. Βήμα για να δυναμώσει ένα εργατικό κίνημα που θα επιβάλλει τις δικές του λύσεις σωτηρίας της κοινωνίας απέναντι στη χρεοκοπία του καπιταλισμού.

Για τη διαγραφή του χρέους την εθνικοποίηση των τραπεζών με εργατικό έλεγχο, την έξοδο από Ε.Ε και ευρώ, την περικοπή των εξοπλισμών, την φορολογία του κεφαλαίου για να εξασφαλιστούν τα κονδύλια για δημόσια υγεία και παιδεία, για τις κοινωνικές υπηρεσίες που διαλύονται.

Αντί για δώρα στους κλινικάρχες κρατικοποίηση με εργατικό έλεγχο των κλινικών τους για να επιβάλλουμε πραγματικά μέσα προστασίας στη θέση των προστίμων και των απαγορεύσεων, μέτρα που θα τα εφαρμόζουν και θα τα ελέγχου οι ίδιοι οι εργαζόμενοι κόντρα στην αυθαιρεσία των αφεντικών.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει με όλες τις δυνάμεις της τις εργατικές κινητοποιήσεις και απεργιακές κινητοποιήσεις της 15 Δεκέμβρη και καλεί όλες τις μαχόμενες δυνάμεις του εργατικού κινήματος να συμβάλλουν ώστε να παρθούν αποφάσεις σε αυτή την κατεύθυνση, κόντρα στη γραμμή του κυβερνητικού, γραφειοκρατικού, εργοδοτικού συνδικαλισμού που σε γραμμή συναίνεσης με την κυβέρνηση αρνείται την κήρυξη πανεργατικής απεργίας. Να δώσουμε μαζί τη μάχη να φτάσει το μήνυμά της απεργίας σε κάθε χώρο δουλειάς, να οργανώσουμε τη συμμετοχή στην απεργία και στις συγκεντρώσεις. Η απεργία ενάντια στον προϋπολογισμό της καταστροφής είναι μάχη ζωής για όλη την εργατική τάξη!

 

Τοπικές Επιτροπές ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Θεσσαλονίκης 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2020 20:51

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.