Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2015 11:01

Αντιφασιστική Συγκέντρωση 13/12, Πλατεία Κοραή, 11 πμ

Δελτίο Τύπου ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Α' Πειραιά, 8/12

 

ΝΑ ΜΑΤΑΙΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΦΙΕΣΤΑ «ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ» ΤΩΝ ΤΑΓΜΑΤΩΝ ΕΦΟΔΟΥ ΤΩΝ ΝΑΖΙ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ.

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΡΑΗ ΚΑΙ ΚΑΡΑΪΣΚΟΥ 11πμ

 

Για ακόμη μια φορά, η Νεοναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής προσπαθεί να επανεμφανιστεί στις γειτονιές του Πειραιά, έχοντας την πλήρη κάλυψη της δημοτικής αρχής Μόραλη που τους παραχωρεί χώρο του Δήμου, το δημοτικό κινηματογράφο Σινεάκ για να κάνουν βράβευση του τάγματος εφόδου που είχε επιτεθεί στις δυνάμεις της αριστεράς στο εκλογικό κέντρο στο Κερατσίνι, στο σχολείο του Παύλου Φύσσα υπό την καθοδήγηση του χρυσαυγίτη Γιάννη Λαγού. Είναι φανερό ότι οι φονιάδες του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν, οι υπόδικοι εγκληματίες προσπαθούν με τη προβιά του νόμιμου πολιτικού κόμματος να ξαναστηθούν στις γειτονιές μας και να συγκροτήσουν τα δολοφονικά τάγματα εφόδου. Είναι απολύτως απαράδεκτη, αν και αναμενόμενη, η στάση της Δημοτικής Αρχής Πειραιά και του δημάρχου Γιάννη Μόραλη που για ακόμη μια φορά, παίζοντας τον Πόντιο Πιλάτο δίνει χώρους του δήμου νομιμοποιώντας στο δημόσιο λόγο τους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής.

Καταγγέλλουμε απερίφραστα αυτή τη στάση όπως την καταγγείλαμε και στη παράσταση διαμαρτυρίας στο δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 7/12. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε τη φιέστα των ναζί να πραγματοποιηθεί. Πατάμε πάνω στις πλάτες ενός δυνατού αντιφασιστικού και αντιρατσιστικού κινήματος που στις γειτονιές του Πειραιά έχει πετύχει τεράστιες νίκες όπως στις 11/9 που ματαιώσαμε την προεκλογική ομιλία του φύρερ της συμμορίας στην πλατεία Κοραή, μετατρέποντάς τη σε μέρα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες. Τότε εξασφαλίσαμε ότι στην εκπνοή των 2 χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα οι ναζί δεν κατάφεραν να οργανώσουν φιέστα μίσους στον Πειραιά. Τώρα, 7 μήνες μετά την έναρξη της δίκης, όπου οι συνήγοροί τους έχουν το θράσος να βιαιοπραγούν σε βάρος του κοινού, δημοσιογράφων και γυναικών, δεν θα τους αφήσουμε να οργανώσουν τελετές βράβευσης δολοφόνων.

Παράλληλα, στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες και παλεύουμε ενάντια στον πόλεμο και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που γεννούν τον φασισμό και την ισλαμοφοβία και δυναμώνουν την ακροδεξιά και τους νεοναζί. Οι πρόσφατες εκλογές στη Γαλλία στέλνουν μήνυμα στην αριστερά σε όλη την Ευρώπη να δυναμώσει την πάλη της ενάντια στον πόλεμο, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, την ισλαμοφοβία και τον φασισμό.

 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ, ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΤΑΙΩΘΕΙ Η ΦΙΕΣΤΑ ΤΩΝ ΝΑΖΙ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ. ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 13/12 ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΡΑΗ ΣΤΙΣ 11ΠΜ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ, 10/12/2015

 

Κοινή ανακοίνωση:

Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Καπνοβιομηχανίας Παπαστράτου - Ένωση Μόνιμων και Δόκιμων Λιμενεργατών Ο.Λ.Π. - Σύλλογος Υπαλλήλων Ν.Α.Τ. - Πανελλήνιος Σύνδεσμος Συνταξιούχων Ν.Α.Τ. - Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού

Σε μια θρασύτατη πρόκληση προς τα δημοκρατικά και αντιφασιστικά αισθήματα των Πειραιωτών προχωράει η νεοναζιστική ηγεσία της Χρυσής Αυγής ανακοινώνοντας συγκέντρωση – βράβευση των στελεχών της που διακρίθηκαν ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια για σειρά επιθέσεων και παρακρατικές δράσεις σε διάφορες περιοχές του Πειραιά με αποκορύφωμα την δολοφονική επίθεση ενάντια στον αντιφασίστα αγωνιστή Παύλο Φύσσα.

Θεωρούμε βαρύτατες τις ευθύνες της δημοτικής αρχής της πόλης του Πειραιά εάν έχει δώσει άδεια και έγκριση η νεοφασιστική παρασυναγωγή να πραγματοποιηθεί στον δημοτικό κινηματογράφο ΣΙΝΕΑΚ ο οποίος υπάγεται στον Δήμο Πειραιά.

Οι Διοικήσεις των Σωματείων μας καλούν τον Δήμαρχο του Πειραιά κ. Μόραλη και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΠΑΝ να απορρίψουν το αίτημά τους για την οργάνωση της φιέστας στον δημοτικό κινηματογράφο ΣΙΝΕΑΚ και να εναρμονισθούν ως δημοτική αρχή με τα αντιφασιστικά αισθήματα του Πειραιώτικου λαού, να μην επιτρέψουν μέσα από έναν χώρο των δημοτών την επιχείρηση ανασύνταξης της φασιστικής συμμορίας και την προβολή των νεοναζιστικών ξενοφοβικών και ρατσιστικών αντιλήψεων και απόψεών τους.

Ο λαός, οι εργαζόμενοι, οι αντιφασιστικές κινήσεις, οι πολιτικές και προοδευτικές συλλογικότητες του Πειραιά δεν πρόκειται να επιτρέψουν να χρησιμοποιηθεί μια δημόσια δημοτική επιχείρηση (κινηματογράφος ΣΙΝΕΑΚ) ως βήμα για την προβολή των σχεδίων του νεοφασισμού.

Καλούμε τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους να απομονώσουν κάθε νεοναζιστική εστία, δράση, αντίληψη, και πρακτική και να δυναμώσουν το αντιφασιστικό – αντιρατσιστικό κίνημα και τους αγώνες του ενάντια στην νεοφασιστική απειλή.

Για τις Διοικήσεις

Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Καπνοβιομηχανίας Παπαστράτου

Ένωση Μόνιμων και Δόκιμων Λιμενεργατών Ο.Λ.Π.

Σύλλογος Υπαλλήλων Ν.Α.Τ.

Πανελλήνιος Σύνδεσμος Συνταξιούχων Ν.Α.Τ.

Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού

 

 

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πειραιά

Όχι στην Φασιστική Παρασυναγωγή των Δολοφόνων της Χρυσής Αυγής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΌΧΙ ΣΤΗΝ ΝΕΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΥΝΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΘΕΑΤΡΟ ΣΙΝΕΑΚ

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Πειραιά καταγγέλλει στους εργαζόμενους και τον λαό του Πειραιά την απόπειρα των Χρυσαυγητών δολοφόνων να κάνουν δημόσια εμφάνιση στον Πειραιά καθώς και τον Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή Πειραιά που τους παραχώρησε τον Δημοτικό Κινηματογράφο ΣΙΝΕΑΚ

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η βράβευση των ταγμάτων εφόδου που λειτουργούν στα πλαίσια της εγκληματικής οργάνωσης και τα οποία δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα, επιτέθηκαν σε μέλη και στελέχη του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, οργάνωσαν δολοφονική επίθεση εναντίον μεταναστών στην ιχθυόσκαλα και ευρύτερα έχουν βαρύτατο ποινικό μητρώο με εκατοντάδες επιθέσεις εναντίον κομμάτων, κινήσεων και συλλογικοτήτων της Αριστεράς και μεταναστών σε όλη την χώρα.

Καμιά νομιμοποίηση της εγκληματικής οργάνωσης δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, καμιά δημόσια παρέλαση και αναγνώριση των ταγμάτων εφόδου.

Καλούμε τον Δήμαρχο και την Δημοτική Αρχή να πάρουν πίσω την απόφαση που νομιμοποιεί την δράση της εγκληματικής Χ.Α. στην πόλη του Πειραιά

Ο λαός, οι εργαζόμενοι και τα κινήματά τους ήταν και είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την απομόνωση του νεοφασιστικού μορφώματος της νεοναζιστικής ιδεολογίας, της εγκληματικής τους δράσης και των ρατσιστικών και ξενοφοβικών τους απόψεων δεν γίνεται ανεκτή από το εργατικό κίνημα και τα συνδικάτα.

Καλούμε τα σωματεία μέλη μας, τους εργαζόμενους και τον λαό του Πειραιά να καταδικάσουν αυτήν την ενέργεια, να παλέψουν για την απομόνωση του νεοφασιστικού μορφώματος και της νεοναζιστικής ιδεολογίας.

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Π

penen 9 Δεκεμβρίου 2015

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2020 15:58

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.