Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021 22:25

Αλληλεγγύη και Νίκη στην απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα! Αναμέτρηση - ΑΡΑΝ - ΔΕΑ - Συνάντηση

Γράφτηκε από

Αλληλεγγύη και Νίκη στην απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα!

Κοινή ανακοίνωση: Αναμέτρηση - ΑΡΑΝ - ΔΕΑ - Συνάντηση

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 8 Ιανουαρίου διεκδικώντας τα δικαιώματα του. Η άρνηση του να υπογράψει δηλώσεις μετανοίας, η στάση αξιοπρέπειας κατά την πολύχρονη φυλάκιση του, τον έθεσαν και στο παρελθόν στο στόχαστρο του κράτους. Η στέρηση παράτυπα των αδειών που δικαιούται, οι εκδικητικές μεταγωγές, η θέσπιση αντιδραστικών νόμων που στερούν την δυνατότητα παραμονής σε αγροτική φυλακή στοχοποιεί τον Δημήτρη Κουφοντίνα αλλά και συνολικά τους πολιτικούς και ποινικούς κρατούμενους.

Τώρα, σε παραβίαση του ίδιου του σωφρονιστικού κώδικα μεταφέρθηκε από τις αγροτικές φυλακές της Κασσαβέτειας στις φυλακές Δομοκού, αντί στις φυλακές Κορυδαλλού, όπως προβλεπόταν. Και αυτή η μεταφορά έγινε μέσα στις δυσμενείς συνθήκες της πανδημίας. Όλα αυτά, με προσωπική παρέμβαση της Γ.Γ. Εγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου. Η εκδικητική μανία της κυβέρνησης και των κρατικών μηχανισμών συνεχίζεται αφού το βράδυ του Σαββάτου διατάχτηκε η βίαιη μεταγωγή του Δημήτρη Κουφοντίνα στο νοσοκομείο, βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή του, ενώ ο ίδιος έχει αρνηθεί οποιαδήποτε ιατρική φροντίδα.

Το μαζικό κίνημα θα βάλει φραγμό στα δολοφονικά σχέδια της κυβέρνησης και των κρατικών μηχανισμών. Προγραμματίζονται παρεμβάσεις και διαμαρτυρίες την Τρίτη 19/11 μέρα Πανελλαδικής Δράσης ενώ ήδη οι Νίκος Μαζιώτης, Γιάννης Δημητράκης, Πολύκαρπος Γεωργιάδης και Βαγγέλης Σταθόπουλος ξεκίνησαν σε συμπαράσταση απεργία πείνας.

Νίκη στην απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Όλες και όλοι στην συγκέντρωση στα Προπύλαια Τρίτη 19 Ιανουαρίου στις 17.30 στην Αθήνα και στις συγκεντρώσεις που θα διοργανωθούν σε πολλές πόλεις εν’ όψη της Πανελλαδικής Ημέρας Δράσης!

[Σε όλες τις κινητοποιήσεις που καλούμε, τήρουμε τα απαραίτητα μέτρα υγειονομικής προστασίας γιατί ενδιαφερομάστε για τις/τους συντρόφισσες/ους/ μας γνήσια και χωρίς εξαναγκάσμους]

https://synantisi.org/

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021 22:33

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.