Σάββατο, 06 Μαρτίου 2021 17:22

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.: Κάτω η κυβερνητική κρατική τρομοκρατία.. Υπερασπιζόμαστε τα δημοκρατικά δικαιώματα των κρατούμενων, το δικαίωμα στην διαδήλωση και τον αγώνα.

ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ.. ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ, ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ.

H ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την απρόκλητη, δολοφονική επίθεση των δυνάμεων καταστολής στην χτεσινή συγκέντρωση που καλούσε η "πρωτοβουλία δικηγόρων", οργανώσεις της αριστεράς και άλλες συλλογικότητες, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του απεργού πείνας Δ Κουφοντίνα.

Από νωρίς όλοι οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα είχαν αποκλειστεί από ΜΑΤ τα οποία έδιωχναν όσους-ες προσπαθούσαν να πλησιάσουν την πλατεία, ενώ αστυνομικοί, πεζοί ή με μηχανάκια, είχαν καταλάβει την πλατεία Συντάγματος και τα γύρω πεζοδρόμια.

Παρόλα αυτά συγκροτήθηκε συγκέντρωση και πορεία πουδέχτηκε άγρια, αναιτιολόγητη επίθεση της αστυνομίας με χημικά, εκτόξευση νερού και κρότου λάμψης. Το ίδιο κατασταλτικό σκηνικόστήθηκε στην Σάμο.Αποτέλεσμα των συνεχών βίαιων επιθέσεων της αστυνομίας ήταν πάνω από 10 νέοι και νέες προσαχθέντες στη ΓΑΔΑ ανάμεσά τους και μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

   

Η κυβέρνηση θορυβημένη από το κύμα αντιπαράθεσης στην αντιδραστική πολιτική της αντιδρά, για μια ακόμα φορά με τον τρόπο που γνωρίζει, την ωμή κατασταλτική βία. Στην αρχή προσπάθησε να ταυτίσει την πάλη για "να μην υπάρξει νεκρός απεργός πείνας στην Ελλάδα" με την "υποστήριξη στην τρομοκρατία". Αφού η επιχείρηση αυτή απέτυχε επιχειρούσε να σταματήσει προληπτικά τις συγκεντρώσεις διαδίδοντας μέσω των φιλικών της  μέσων μαζικής διαστρέβλωσης ότι θα "γίνουν επεισόδια", "θα καεί η Αθήνα" κλπ. Αφού και αυτή η αιτιολογία κατέρρευσε αποφάσισε να χτυπήσει χωρίς αφορμή, αιτιολογία, πρόσχημα.

Το μήνυμα που επιδιώκει να δώσει η κυβέρνηση με το χτεσινό όργιο καταστολής, την επίθεση στους φοιτητές στη πρυτανεία του ΑΠΘ και ολόκληρο τον αυταρχικό της κατήφορο, είναι πως ότι αντιστέκεται καταστέλλεται. Θέλει να δώσει μήνυμα ότι στον επερχόμενο νόμο κατάργησης του 8ωρου, στο πέταγμα δεκάδων χιλιάδων μαθητών έξω από τις σχολές με τον Νόμο Κεραμέως, στις αντιδράσεις ενάντια στην δολοφονική εγκατάλειψη του δημόσιου συστήματος υγείας την ίδια "τύχη" θα έχουν οι κοινωνικές αντιστάσεις που αναπτύσσονται.

Είναι βαθιά νυχτωμένη. Η πάλη για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες, και ανάμεσα σε αυτά και τον σεβασμό στα δικαιώματα των κρατουμένων, είναι αξεχώριστα δεμένη από την πάλη για το δικαίωμα στην παιδεία και την υγεία, στην αξιοπρεπή δουλειά στην ίδια την ζωή.

Αυτό υπερασπίζεται το μαζικό κίνημα.. Και θα το κάνει όλο και πιο αποφασιστικά

Όλοι στην συγκέντρωση που καλεί η πρωτοβουλία δικηγόρων

Σάββατο 06.03, στις 12.00
ΑΘΗΝΑ στο Σύνταγμα - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ στο άγαλμα Βενιζέλου

  

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 06 Μαρτίου 2021 17:28

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.