Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2016 19:44

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: 23-24 Γενάρη: STOP στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Να πέσει ο φράχτης στον Έβρο

23-24 Γενάρη:

STOP στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους

Να πέσει ο φράχτης στον Έβρο

Σύνορα ανοιχτά για ελεύθερη είσοδο και έξοδο προσφύγων και μεταναστών.

Στις 23-24 Ιανουαρίου διαδηλώνουμε ενάντια στην Ευρώπη φρούριο και τις πολιτικές οχύρωσης των συνόρων που καταδικάζουν σε θάνατο χιλιάδες κατατρεγμένους στα νερά του Αιγαίου και της Μεσογείου.

Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση να ρίξει τον φράχτη στον Έβρο, να ανοίξει τα σύνορα και να εγγυηθεί ασφαλή κι ελεύθερη διέλευση σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Ο φράχτης στον Έβρο που η κυβέρνηση υπερασπίζεται εκτρέπει την προσφυγική διαδρομή στο επικίνδυνο και θανατηφόρο πέρασμα του ανατολικού Αιγαίου. Τους τελευταίους μήνες στις ακτές του Αιγαίου περισσεύουν τα πτώματα.

Την ίδια ώρα η Ευρωπαϊκή Ένωση, με πρόσχημα την ασφάλεια η ΕΕ, αποφασίζει να επιβάλει μέτρα ακόμα πιο ισχυρής οχύρωσης των συνόρων της, με Frontex και Europol, με τη νέα ευρωσυνοριοφυλακή, φράχτες και hot spot, μέτρα καταγραφής, επιλογής, κατανομής και επαναπροώθησης. Διαχωρίζει αυθαίρετα τα θύματα της ιμπεριαλιστικής βίας και της προσφυγιάς σε δικαιούμενους και μη άσυλο και τους εγκλωβίζει σε στρατόπεδα συγκέντρωσης σε Ελλάδα και Τουρκία. Οι απανωτές σύνοδοι κορυφής της ΕΕ μοναδικό στόχο έχουν να ανακόψουν και να φιλτράρουν τις προσφυγικές ροές. Χρησιμοποιεί το ρατσισμό και την ισλαμοφοβία για να επιβάλλει κράτος έκτακτης ανάγκης με περιορισμό των δικαιωμάτων των ευρωπαϊκών λαών, με κυνήγι μαγισσών ενάντια τόσο στους πρόσφυγες, όσο και τους εγκατεστημένους στα ευρωπαϊκά κράτη μουσουλμανικούς πληθυσμούς, να καλύψει τις δικές της ευθύνες για το παγκόσμιο μακελειό. Γιατί η ιμπεριαλιστική επιθετικότητα είναι η κύρια αιτία της προσφυγικής κρίσης.

Από το 2001 που οι ΗΠΑ με τη «συμμαχία των προθύμων» κήρυξαν τον πόλεμο «κατά της τρομοκρατίας» έχουν καταστραφεί από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις το Αφγανιστάν, το Ιράκ, η Λιβύη και τώρα η Συρία, με εκατοντάδες χιλιάδες άμαχους νεκρούς και πρόσφυγες. Η Αραβική Άνοιξη, που συνεπήρε και κινητοποίησε εκατομμύρια ανθρώπους σε ένα πρωτοφανή ξεσηκωμό για ελευθερία και κοινωνική δικαιοσύνη, συντρίφτηκε από ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις αδιανόητης βαρβαρότητας. Για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους δεν περιορίζονται μόνο σε στρατιωτικές επιχειρήσεις, αλλά επιδιώκουν τον εκφυλισμό και την διάλυση των κοινωνιών με τη υποδαύλιση της δημιουργίας και την οικονομική και στρατιωτική υποστήριξη σκοταδιστικών και μισαλλόδοξων οργανώσεων. Αυτή η πολιτική της Δύσης, μαζί με τα πετροδολλάρια των μοναρχιών του Κόλπου, πιστών τους συμμάχων, αλλά και την ποικιλόμορφη βοήθεια από την Τουρκία του Ερντογάν, γέννησαν και θέριεψαν τέρατα όπως το ISIS, η Μπόκα Χαράμ, η Αλ Κάιντα και τα διάφορα παρακλάδια της.

Η ελληνική κυβέρνηση συμμετέχει στους ιμπεριαλιστικούς και ξενοφοβικούς σχεδιασμούς της ΕΕ. Με τη συμμετοχή της στου ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς και την αποδοχή της στις τις ευρωπαϊκές συμφωνίες αναλαμβάνει κεντρικό ρόλο τόσο στην συνέχιση των πολεμικών τυχοδιωκτισμών, όσο και ρόλο συνοριοφύλακα στην «αναχαίτιση» και τον εγκλωβισμό των προσφύγων στα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε.

Απέναντι στα τείχη αποκλεισμού που υψώνουν τα ευρωπαϊκά κράτη στα εκατομμύρια θύματα της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας που εγκαταλείπουν τις εστίες τους για να σωθούν από τα δεινά που αυτή προκάλεσε, εμείς απαντάμε ορθώνοντας το δικό μας τείχος διεθνιστικής αλληλεγγύης και αντίστασης ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, το ξεριζωμό και την προσφυγιά, την κακοποίηση των προσφύγων από τις ιμπεριαλιστικές μητροπόλεις. Ενάντια στις πολιτικές που γεννούν τους πολέμους στην περιφέρεια, αλλά και καταδικάζουν τους λαούς όπου γης στην πείνα και την εξαθλίωση.

Παλεύουμε για:

  • Να γκρεμιστεί ο φράκτης στον Έβρο. Να σταματήσει η δολοφονική αντιμετώπιση των προσφύγων από ΕΕ, κυβέρνηση. Έξοδος από την Ε.Ε. Σύνορα ανοιχτά, ασφαλής και νόμιμη είσοδος προσφύγων και μεταναστών. Κατάργηση του Δουβλίνου Ι και ΙΙ, της FΡΟΝΤΕΧ, του Ευρωστρατού και των δυνάμεων ταχείας επέμβασης.

  • Όχι στην ενίσχυση των ελληνικών συνόρων με ευρωπαϊκές δυνάμεις καταστολής. Όχι κονδύλια για τον έλεγχο των συνόρων, τις επιχειρήσεις αποτροπής και τις επαναπροωθήσεις. Όχι στο κλείσιμο των εσωτερικών ευρωπαϊκών συνόρων, όχι στον εγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών σε Τουρκία και Ελλάδα. Όχι στρατόπεδα συγκέντρωσης για πρόσφυγες και μετανάστες.

  • Άσυλο στους πρόσφυγες, νομιμοποίηση όλων των οικονομικών μεταναστών. Όχι στην κατασταλτική λειτουργία του συστήματος ασύλου, όχι στη στρατιωτικοποίηση της διαχείρισης του προσφυγικού

  • Κονδύλια και δομές για αξιοπρεπή στέγαση, σίτιση, περίθαλψη, δωρεάν μετακίνηση των προσφύγων. Οικονομική βοήθεια σε κάθε πρόσφυγα.

  • Μέριμνα για την επανένωση οικογενειών, για την παροχή ασύλου και την ένταξη των παιδιών στα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς. Ιθαγένεια για όλα τα παιδιά.

  • Να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που έχουν μετατρέψει τις χώρες προέλευσης των προσφύγων σε κόλαση πολέμου, πείνας και θανάτου. Έξω όλοι οι ιμπεριαλιστικοί στρατοί από τις ξένες χώρες.

  • Καμιά νέα βάση, όχι επεκτάσεις, κλείσιμο όλων των βάσεων, καμία συμμετοχή του ελληνικού στρατού σε αποστολές στο εξωτερικό, καμία διάθεση ελληνικού εδάφους, αέρος και εξοπλισμού για επεμβάσεις σε άλλες χώρες. Έξοδος της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ.

  • Ενάντια στην ΕΕ των μνημονίων και του ρατσισμού

23/1 – 3μμ Διαδήλωση στην Αλεξανδρούπολη

5μμ Συνάντηση αντιπροσωπειών ελληνικών και τουρκικών σωματείων στο Εργατικό Κέντρο Αλεξανδρούπολης. Θα ακολουθήσει συνέντευξη τύπου.

6μμ Εκδήλωση με συμμετοχή διεθνών αντιπροσωπειών στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης

24/1 –Συγκέντρωση στην Ορεστιάδα και πορεία στο φράχτη

Συνάντηση με αντιπροσωπεία Τούρκων αγωνιστών στους Κήπους

Κοινή εκδήλωση σωματείων από Ελλάδα και Τουρκία στην Κεσσάνη Τουρκίας και συνέντευξη τύπου

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2020 16:52

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.