Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2016 00:23

ΑΝΤΑΡΣΥΑ:Πρόταση για διοργάνωση αντιπολεμικού-αντιϊμπεριαλιστικού-αντιρατσιστικού συλλαλητηρίου αρχές Μάρτη

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟΥ-ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ-ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΤΡΙΟΥ ΑΡΧΕΣ ΜΑΡΤΗ

ΠΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΧΗΜΑΤΑ

Συντρόφισσες/οι

Τα σύννεφα του πολέμου στην περιοχή μας πυκνώνουν όλο και πιο πολύ. Ο πόλεμος στην Συρία κλιμακώνεται ανεξέλεγκτα. Νέες δυνάμεις ετοιμάζονται να εισβάλλουν στην πολύπαθη χώρα όπως η Σ. Αραβία και η Τουρκία (που εκμεταλλεύεται την πολύνεκρη βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα για να κλιμακώσει την συμμετοχή της στον πόλεμο), απειλώντας να παρασύρουν όλη την περιοχή στο χάος.

Ο ερχομός του νατοϊκού στόλου το Αιγαίο, με την συγκατάθεση της ελληνικής κυβέρνησης, και την συμφωνία και πίεση της ΕΕ, με το πρόσχημα του «ελέγχου των προσφυγικών ροών» μπορεί να φέρει μόνο κλιμάκωση του πολέμου, όξυνση των ανταγωνισμών, αμφισβητήσεις των συνόρων, νέες συμφορές. Η ΕΕ μετατρέπεται σε «Ευρώπη Φρούριο». Υψώνει φράχτες, καλεί στη πράξη στην δολοφονία των απελπισμένων και ξεριζωμένων από τον πόλεμο και τη πείνα προσφύγων, αξιοποιώντας τα δραματικά αποτελέσματα της δικής της ιμπεριαλιστικής πολιτικής στην Λιβύη, την Συρία και αλλού, την ίδια στιγμή που στο όνομα της «τρομοκρατίας» καταργεί δημοκρατικά δικαιώματα και εντείνει την καταστολή στο εσωτερικό της..

Για όλους αυτούς τους λόγους:

Η ανάπτυξη της αντιπολεμικής, αντιϊμπεριαλιστικής, αντιρατσιστικής και δημοκρατικής πάλης του λαού μας αποτελεί εξαιρετικά κρίσιμο και επείγον ζήτημα. Το εργατικό και λαϊκό κίνημα χρειάζεται να προχωρήσειάμεσα σε κινηματικές πρωτοβουλίες καταδίκης των εξελίξεων αυτών.

Να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη της λαϊκής πάλης με άμεσα αιτήματα και στόχους:

  • Έξω ο νατοϊκός στόλος από το Αιγαίο. Καμιά συμμετοχή της χώρας μας στην κλιμάκωση του πολέμου στην Μ. Ανατολή. Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ, κλείσιμο των νατοϊκών βάσεων.

  • Πάλη ενάντια στην κλιμάκωση του πολέμου, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και ανταγωνισμούς. Δίκαιη ειρήνη στη περιοχή χωρίς ξένους στρατούς και επεμβάσεις, στην βάση της πλήρους κατοχύρωσης των δημοκρατικών δικαιωμάτων και της συνύπαρξης όλων των λαών, εθνών και θρησκειών..

  • Πάλη ενάντια στην πολιτική ευθυγράμμισης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ με τα επιθετικά ιμπεριαλιστικά συμφέροντα της περιοχής (άξονας Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ) και την ρατσιστική πολιτική της ΕΕ.

  • Πάλη ενάντια στην αντιδραστική, φιλοπόλεμη και ρατσιστική πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων. Όχι στην «Ευρώπη φρούριο». Ελεύθερη και ασφαλής διέλευση προσφύγων και μεταναστών από τις συνοριακές διόδους. Όχι την εκμετάλλευση τους από τα κάθε είδους δουλεμπορικά κυκλώματα πριν και μετά την είσοδό τους στην Ευρώπη. Όχι στην Ευρώπη φρούριο των φρακτών και των κλειστών συνόρων.

  • Όχι στις απελάσεις, τις επαναπροωθήσεις, τη διαλογή και τον εγκλεισμό των προσφύγων. Όχι στις άθλιες συνθήκες διαμονής και τη στρατιωτικοποίηση του προσφυγικού.

  • Πάλη για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες των ευρωπαϊκών λαών και πρώτα από όλα του δικαιώματος τους να παλεύουν ενάντια στις επιπτώσεις της κρίσης και την επίθεση του κεφαλαίου. Όχι στον ρατσισμό, την ακροδεξιά, την ισλαμοφοβία που χρησιμοποιείται για να δυναμώνει η επίθεση στα δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα των λαών.

Ήδη εργατικά σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι και συλλογικότητες περιοχών προτείνουν διοργάνωση μεγάλου Αντιπολεμικού-Αντιϊμπεριαλιστικού Συλλαλητηρίου αλληλεγγύης στους πρόσφυγες για τις πρώτες ημέρες του Μάρτη.

Οι οργανώσεις, που υπογράφουμε αυτή την πρόταση, καλούμε τους φορείς του μαζικού κινήματος, πολιτικές οργανώσεις και κινήσεις, στην οργάνωση αντιπολεμικής – αντιϊμπεριαλιστικής διαδήλωσης

Προτεινόμενη ημερομηνία 2/3 από τα Προπύλαια, πορεία στα γραφεία της Ε.Ε. και την Αμερικάνικη Πρεσβεία.

antarsya.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2016 22:47

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.