Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2017 11:51

#InaugurateTheResistance: Ενώνουμε τη φωνή μας με τις διαδηλώσεις στην ορκομωσία του Τραμπ. Σάββατο 21.01, 4 μμ στο Σύνταγμα.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

#InaugurateTheResistance: Ενώνουμε τη φωνή μας με τις διαδηλώσεις στην ορκομωσία του Τραμπ.

#InaugurateTheResistance: Ενώνουμε τη φωνή μας με τις μαζικές διαδηλώσεις στην ορκομωσία του Τραμπ. Αθήνα: Σάββατο 21.01, 4 μμ στο Σύνταγμα.

Την Παρασκευή 20 Γενάρη ορκίζεται Πρόεδρος της μεγαλύτερης ιμπεριαλιστικής δύναμης - των ΗΠΑ - ο πολυεκατομμυριούχος μεγαλοεπιχειρηματίας, ρατσιστής, σεξιστής και απατεώνας Τραμπ.

O Τραμπ κατάφερε να γίνει Πρόεδρος, κερδίζοντας την μισητή εκπρόσωπο του κατεστημένου Κλίντον, παριστάνοντας τάχα τον «αντίπαλο του κατεστημένου» για να πάρει την ψήφο οργισμένων εργατών εξαιτίας της οργής και της απελπισίας των λαϊκών στρωμάτων από την πτώση του βιοτικού επιπέδου τους, τους ατέλειωτους πολέμους και την πλήρη διάψευση των ελπίδων από τον «πρώτη φορά μαύρος πρόεδρος στις ΗΠΑ» Ομπάμα, που την πολιτική του ήθελε να συνεχίσει η Κλίντον. Η εκλογή Τραμπ σηματοδοτεί την κρίση του πολιτικού συστήματος στις ΗΠΑ, κρίση στην οποία βρίσκεται το αστικό πολιτικό σύστημα σε όλον τον αναπτυγμένο κόσμο.

Το πρόγραμμα και η κυβέρνηση του Τραμπ (γεμάτη με την αφρόκρεμα του κατεστημένου) θα φέρει νέα χτυπήματα στο εσωτερικό των ΗΠΑ («αμερικάνικες δουλειές» με «μεξικάνικα μεροκάματα», ακροδεξιό εθνικισμό, ρατσιστικές και σεξιστικές διακρίσεις) αλλά και κλιμάκωση των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και ανταγωνισμών από τη Λατινική Αμερική, τη Συρία ως τη Κίνα.

Στις ΗΠΑ μεγάλα τμήματα των εργαζομένων, των άνεργων, της νεολαίας, των μειονοτήτων και των διανοουμένων έστρεψαν την πλάτη τους σε Τραμπ - Κλίντον. Αυτό εκφράστηκε με την αποχή στις εκλογές αλλά κυρίως με τους χιλιάδες που βγήκαν στους δρόμους των πόλεων της Αμερικής σε οργισμένες διαδηλώσεις ενάντια στον Τραμπ από την πρώτη ώρα της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων.

Αυτές οι διαδηλώσεις είχαν μαγιά τους σκληρούς αγώνες του κινήματος για την διεκδίκηση των 15 δολαρίων κατώτερο μισθό, το black lifes matter ενάντια στις δολοφονίες μαύρων από τους μπάτσους, το occupy wall street, τη μαζικοποίηση της καμπάνιας του Σάντερς, ανεξάρτητα αν ο ίδιος πρόδωσε αυτό τον κόσμο υποστηρίζοντας την Κλίντον, ως το «μικρότερο κακό», απέναντι στον Τράμπ.

Την Παρασκευή 20 Γενάρη αυτές οι διαδηλώσεις θα πολλαπλασιαστούν και μαζικοποιηθούν σε όλη την Αμερική αλλά και σε διάφορες πρωτεύουσες της Ευρώπης. Ποτέ ξανά στο παρελθόν η ορκομωσία αμερικάνου προέδρου δεν σήμαινε τέτοιο κινηματικό ξεσηκωμό στέλνοντας το ξεκάθαρο μήνυμα ότι η αντίσταση ξεκινάει από την ίδια την καρδιά του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και ότι παντού μπορούμε να οργανώσουμε τις μάχες ενάντια στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, για να μην πάρει η ρατσιστική ακροδεξιά στην Ευρώπη αέρα από τη νίκη του Τραμπ.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει το συλλαλητήριο που καλεί η ΚΕΕΡΦΑ στην Αθήνα, το Σάββατο 21.01, 4 μμ στο Σύνταγμα. Είναι η ευκαιρία να συντονιστούμε με το κύμα αντίστασης σε Αμερική και Ευρώπη, να εναντιωθούμε στα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης που συμπλέει με τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και των συμμάχων τους στην περιοχή.

Σήμερα, στη μεγαλύτερη κρίση του καπιταλισμού που γεννά τα αντιδραστικά πολιτικά φαινόμενα τύπου Τραμπ, η απάντηση δεν μπορεί να είναι η επίκληση στο «δημοκρατικό τόξο» αλλά ο αντικαπιταλιστικός αγώνας για την ανατροπή αυτού του σάπιου συστήματος που γεννά τη φτώχεια, τον πόλεμο, το ρατσισμό και σεξισμό και στις δύο πλευρές του Αντλαντικού.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ, 15/01/2017

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 15 Αυγούστου 2017 20:55

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.