Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 18 Απριλίου 2018 11:23

To Θέμα δεν είναι Αν και Πότε θα γίνει Πόλεμος - Το θέμα είναι να Αγωνιστούμε για να μην τους Επιτρέψουμε να μας οδηγήσουν στην Σφαγή - Να Μπλοκάρουμε τη Μηχανή του Πολέμου

Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

To τοπίο μυρίζει μπαρούτι. Ενώ η λεηλασία του κόσμου της εργασίας συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό –με ή χωρίς μνημόνια-, η ελληνική επικράτεια μετατρέπεται σε ένα τεράστιο πολεμικό ορμητήριο των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, με το ελληνικό κράτος όχι μόνο να συμμετέχει σε μια σειρά πολεμικές αναμετρήσεις, αλλά να απειλεί με Διακρατική σύγκρουση. Οι πολεμικές προετοιμασίες εντείνονται καθώς σχεδιάζουν να μας στείλουν «κρέας στα κανόνια» του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού για τις ΑΟΖ, τα ενεργειακά κοιτάσματα και τον έλεγχο θαλάσσιων εμπορικών-ενεργειακών ροών στρατηγικής σημασίας. Τα ενεργειακά σχέδια των ΗΠΑ και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο Μεγαλοϊδεατισμός, ο Νεοοθωμανισμός και ο Επεκτατισμός Ελληνικού-Τουρκικού κράτους, ο τυχοδιωκτισμός της Ελληνοκυπριακής και Τουρκοκυπριακής άρχουσας τάξης φέρνουν τον Πόλεμο.

Απαιτούμε: ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΘΟΡΙΣΤΟΥΝ ΑΟΖ και ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΩΝ που σημαίνει μόνο κέρδη για τις εταιρείες, πόλεμο, περιβαλλοντική καταστροφή για το λαό.

Το Εργατικό και Αντιπολεμικό κίνημα καλείται να πάρει θέση ΤΩΡΑ, να αναλάβει αγωνιστικές πρωτοβουλίες για το μπλοκάρισμα της πολεμικής μηχανής και τη Ματαίωση της «εθνικής ενότητας». Που θα κριθεί η προσπάθεια μας;

1. Η πάλη ενάντια στα Μνημόνια και την αστική καπιταλιστική ανασυγκρότηση είναι άμεσα συνδεδεμένη με τον αντιπολεμικό αγώνα. Τώρα που περισσότερο από ποτέ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κάνει τον πόλεμο πυλώνα της παραγωγικής ανασυγκρότησης. Η δουλοποίηση του κόσμου της εργασίας, οι ιδιωτικοποιήσεις και η επιβολή της Δικτατορίας της Αγοράς, είναι ο βατήρας για την νέα εκτίναξη των κερδών τους, η αφετηρία για τη διεκδίκηση ευρύτερου ρόλου στην περιοχή, ο παρανομαστής των νέων συμμαχιών τους και της εμπλοκής στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς. Μας το δείχνουν οι εξελίξεις στα Ναυπηγεία και την πολεμική βιομηχανία, οι αντεργατικές απαιτήσεις των εφοπλιστών και του ΣΕΒ, η επιπλέον ιδιωτικοποίηση των ΕΛ.ΠΕ. Ταυτόχρονα επιχειρούν να ταυτίσουν τους όρους ύπαρξης των εργαζομένων με την συμμετοχή στους πολέμους και τις επεμβάσεις, τη δράση του Ελληνικού Στρατού.

2. Στην πάλη ενάντια στην πολεμική προετοιμασία, εντός και εκτός του Στρατού. Στο να βάλουμε φραγμό στους πολεμικούς εξοπλισμούς των 6 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ και να εμποδίσουμε την ανανέωση του οπλοστασίου με όπλα μαζικής καταστροφής και απίστευτης φονικότητας που στρέφονται κατά Αμάχων. Η ενίσχυση του Κινήματος των Φαντάρων και του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ενάντια στην εντεινόμενη πολεμική προετοιμασία και ΑΞΙΟΜΑΧΟ των Ε.Δ., για το μπλοκάρισμα των ασκήσεων και την συμμετοχή στους πολέμους με τις ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ-Ισραήλ. Να βάλουμε τέλος στα Δόγματα Πολέμου-καταστολής που στρέφονται εναντίον του κόσμου της εργασίας-Εσωτερικού Εχθρού, εντός και εκτός συνόρων. Να μην γίνει πράξη η Αύξηση της Θητείας, η Στράτευση των φτωχών Ανδρών-Γυναικών στα 18, να Ακυρωθούν οι Προσλήψεις Μισθοφόρων. Ο αγώνας ενάντια στην Στρατιωτικοποίηση του λαού, την ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΗ και τις φασιστικές Λέσχες Εφέδρων. Να «πετάξουν» οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές-φοιτητές τον Στρατό, το ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ και τις Πολεμικές Βιομηχανίες από σχολεία και πανεπιστήμια. Ο πόλεμος είναι εδώ: είναι στις φιέστες, στις μιλιταριστικές - εθνικιστικές επιδείξεις και τις επισκέψεις Στρατιωτικών στα σχολεία για στρατολόγηση μαθητών, είναι στα ερευνητικά προγράμματα και τις έδρες των ΑΕΙ.

3. Ενάντια στην Διεθνή του Πολέμου. Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. Να επιστρέψουν όλα τα ελληνικά στρατεύματα από το εξωτερικό. Να Διαλυθούν ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΣ-ΕΕ. Να διαλύσουμε τους Άξονες του Πολέμου Ελλάδας-Ισραήλ-Αιγύπτου-Κύπρου. Δε δεχόμαστε τον Ενιαίο Χώρο του Πολέμου Ελλάδας Κύπρου. Να αποχωρήσουν τα ξένα στρατεύματα ΕΛΔΥΚ-ΤΟΥΡΔΥΚ και οι Βρετανοί από την Κύπρο.

4. Πάλη κατά του πολέμου εναντίον των προσφύγων-μεταναστών ΕΕ-ΝΑΤΟ-ελληνικής-τουρκικής κυβέρνησης. Σύνορα ανοιχτά. Όχι σε χώρες-φυλακές. Ανοιχτά κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας. Όχι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Καμιά εμπλοκή του Στρατού. Αλληλεγγύη, Κοινός Αγώνας.

5. Κοινός αγώνας των εργαζομένων σε Ελλάδα-Τουρκία-Κύπρο-Βαλκάνια ενάντια στις κυβερνήσεις του πολέμου, στον εθνικισμό και το φασισμό, ΝΑΤΟ και ΕΕ. Διεθνιστικές πρωτοβουλίες Συναδέλφωση των λαών και στόχο τον Αγώνα για Αντικαπιταλιστική Ανατροπή και Κοινωνική Απελευθέρωση.

Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων – Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος, 18 Απριλίου 2018

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 18 Απριλίου 2018 16:26