Σάββατο, 28 Ιουλίου 2018 21:21

Ανακοίνωση συμπαράστασης στους πυρόπληκτους της Ελλάδας από τη Λέβιτσα της Δημοκρατίας της Μακεδονίας Κύριο

Ανακοίνωση συμπαράστασης κι αλληλεγγύης στον ελληνικό λαό και τους πυρόπληκτους από το Κόμμα Λέβιτσα της Δημοκρατίας της Μακεδονίας

Το πολιτικό Κόμμα Λέβιτσα/Αριστερά (Levica – Левица) εκφράζει τα συλλυπητήριά του για τα πολυάριθμα θύματα των πυρκαγιών που σάρωσαν περιοχές της Ελλάδας.

Ταυτόχρονα, καλούμε την κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Μακεδονίας να παράσχει κάθε αναγκαία βοήθεια στο νότιο γείτονά μας, και τους πολίτες να σταθούν αλληλέγγυοι στηρίζοντας τους νότιους γείτονές τους.

Αυτή είναι μια στιγμή που δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στον εθνο-σοβινισμό να θέσει σε κίνδυνο το πνεύμα της αλληλεγγύης μας. Οι εργαζόμενοι και από τις δύο πλευρές των συνόρων έχουν τα ίδια προβλήματα.

Οι πυρκαγιές, όπως αυτή, είναι κοινές στην Ελλάδα και συχνά δεν είναι τυχαίες, αλλά αρχίζουν σκόπιμα, προκειμένου να καταστραφούν και να ξεπουληθούν οι δασικές περιοχές. Τα συμφέροντα του κεφαλαίου είναι αυτά που μας παίρνουν τη ζωή, ανάβοντας φωτιές, ανοίγοντας ορυχεία του θανάτου, εξαναγκάζοντάς μας σε απλήρωτες υπερωρίες κ.ο.κ.

Ως εκ τούτου, η αλληλεγγύη μας πρέπει να μετατραπεί σε εργατική αλληλεγγύη και να αντιτεθεί σε αυτά τα συμφέροντα.

Πηγή: Παντιέρα

 

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 28 Ιουλίου 2018 21:23

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.