Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2015 22:39

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ-Τα αφεντικά κάνανε πάλι το θαύμα τους!

 

ΑΝΤΑΡΣΥΑ:

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ-Τα αφεντικά κάνανε πάλι το θαύμα τους

Τα αφεντικά του Τύπου εφάρμοσαν για άλλη μια φορά την αγαπημένη τους πολιτική, αυτή τη φορά στον «Αγγελιοφόρο»: «Ζήσε και άσε τους άλλους να πεθάνουν». Παρά τις αλλεπάλληλες διαβεβαιώσεις, παρά τις «εγγυήσεις», παρά τις εξαναγκασμένες ή και ηθελημένες υποχωρήσεις του προσωπικού, τις περικοπές σε μισθούς και ανθρώπους, μια ακόμα εφημερίδα της Θεσσαλονίκης κλείνει και κλείνει στις πλάτες των εργαζόμενών της.

Αφού πέρασαν κάποια χρόνια μετά τη φούσκα της οικογένειας Βελλίδη, την σκυτάλη παίρνουν ακόμα πλουσιότερες οικογένειες καναλαρχών, εργολάβων, εκδοτών ή και… όλα αυτά μαζί, το χαϊδεμένο ελληνικό κεφάλαιο που χτίζει σχέσεις με την «κυβέρνηση της αριστεράς» ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εκδικείται τους εργαζόμενους γιατί έχει μόνο ένα μέλημα: τη διατήρηση της εξουσίας στη σφαίρα ελέγχου του και την κερδοφορία του.

Είναι η εικόνα που εμφανίζεται σε όλα τα ΜΜΕ από άκρη σε άκρη της χώρας: μήνες και μήνες απλήρωτοι εργαζόμενοι, απολύσεις, εφημερίδες που βγαίνουν με ένα και δύο ή και με κανένα δημοσιογράφο, μόνο για να παίρνουν τις πληρωμένες καταχωρήσεις σε στενή σχέση και εξάρτηση πάντα με κάθε κοιτίδα εξουσίας, από τη μικρότερη αυτοδιοικητική μέχρι τη μεγαλύτερη κεντρική, έλεγχος και εκβιασμοί για το αποτέλεσμα της ενημέρωσης που πρέπει να υπηρετεί πάντα το συμφέρον της ιδιοκτησίας. Μέσα που κλείνουν και τα αφεντικά εμφανίζονται και πάλι ως… αφεντικά μερικούς μήνες μετά, από άλλο «μετερίζι», εκατομμύρια χρεών προς εργαζόμενους, ταμεία κ.λπ.

Την ίδια ώρα, πλειοψηφίες των διοικήσεων στις συνδικαλιστικές ενώσεις των δημοσιογράφων, έχουν μετατραπεί σε βαστάζους των συμφερόντων ΕΕ-ΔΝΤ και της εκάστοτε κυβέρνησης που τα εφαρμόζει.  

Η ενημέρωση και η πληροφόρηση όμως είναι κοινωνικό αγαθό. Από την άλλη, κυβέρνηση και μηχανισμοί της υπηρετούν μέρα-νύχτα την προπαγάνδα και την παραπληροφόρηση.

Είναι ώρα να κατακτήσουμε τα δικαιώματά μας σε κάθε επίπεδο. Με μετωπική σύγκρουση με τα αφεντικά του Τύπου που υπερασπίστηκαν λυσσαλέα τα τρία μνημόνια και την τρομοκρατία του ευρώ, μαζί και με τους κολαούζους τους, εκείνους και εκείνες που ποτέ δεν αγγίζουν οι «αναγκαστικές περικοπές» και τα λουκέτα που μπαίνουν μέσα σε ένα απόγευμα.

  • Να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα και οι διεκδικήσεις των εργαζομένων του Αγγελιοφόρου, να τους αποδοθούν τα δεδουλευμένα των 8 μηνών και οι αποζημειώσεις που φτάνουν τα 2 εκατ. ευρώ περίπου.

  • Εφημερίδες και ΜΜΕ στα χέρια των εργαζόμενων, άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και των αποζημιώσεων. Δήμευση περιουσιών των ιδιοκτητών μέχρι εξοφλήσεων των υποχρεώσεων, άσχετα με την εταιρική μορφή του μέσου.

antarsya.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2020 15:14

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.