Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2016 15:04

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Κλιμάκωση των αγώνων / Εργατικό λαϊκό μέτωπο ανατροπής του ασφαλιστικού μεσαίωνα και της επίθεσης Κυβέρνησης-ΕΕ-Κεφαλαίου

Κατηγορία Πολιτική

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει την μεγάλη κινητοποίηση της μικρομεσαίας αγροτιάς, τα δεκάδες μπλόκα σε όλη την χώρα. Ο αγώνας που κλιμακώνεται γίνεται γιατί η μικρομεσαία αγροτιάοδηγείται σε ξεκλήρισμα, από την νέα ΚΑΠ, από τα συνδυασμένα χτυπήματα στο ασφαλιστικό, στον ΕΝΦΙΑ και τους άλλους δυσβάσταχτους φόρους που καταστρέφουν μεγάλο κομμάτι φτωχομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων, αλιέων και γεωτεχνικών από την παραγωγή.

Ο αγώνας αυτός αντικειμενικά στρέφεται ενάντα στην αντιδραστική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ που συνεχίζει και κλιμακώνει την βάρβαρη μνηοναική επιθεση ενάντια στο λαό. Ενάντια σε ολο το μνημονιακό μπλοκ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, ΈΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ που ψήφισαν όλοι μαζί το 3ο μνημόνιο και κάνουν αντιπολίτευση απο δεξιά ζητώντας πιο άμεσηκαι βιαη υποταγή στην τρόικα. Ενάντια στους φασιστες της Χρυσης Αυγης που επιδιωκουν να δημαγωγήσουν με τα προβλήματα των αγροτών ενώ είναι τα μαντρόσκυλα των νεοτσιφλικάδων και οι υποστηριχτές της ευρωζωνης και και της ΕΕ. Ενάντια στην τρόικα, και ειδικά την Ευρωπαική Ενωση που επιβάλλει όλα αυτά τα μέτρα και που μέσα από τις αντιδραστικες ρυμίσεις της ΚΑΠ, προωθεί την συντριβή των μικρομεσαίων αγροτών και την δημιουργία των νεων επιχειρηματιών -τσιφλικάδων. Τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, που ωφελούνται από όλα αυτά και φορτώνουν την κρίση στα εργατικά και λαϊκά στρώματα.

Ο αγώνας αυτός δεν γινεται για την τιμη των όπλων. Πρέπει να έχει στόχο την νίκη. Να μην έρθει το αντιασφαλιστικό έκτρωμα στη βουλή.

Προυπόθεση για αυτό είναι να περάσει στα χέρια των αγωνιζόμενων με αυθεντικό συντονισμό των κινητοποιήσεων, συνελεύσεις των μπλόκων και πανελλαδική συνελευση των αντιπροσώπων των μπλόκων και όχι στα χέρια των αγροτοπατέρων και εργατοπατέρων. Σε αυτή τη βάση η συνάντηση με τον Τσίπρα χωρίς ρητή δέσμευση ότι δεν θα κατεβάσει φορολογικό και ασφαλιστικό είναι λάθος, κινείται στη λογική μοιράσματος της φτώχειας και ανοίγει το δρόμο διαπραγμάτευσης των μεγαλοαγροτών και της συνεταιριστικής γραφειοκρατίας με την κυβέρνηση, σε βάρος της φτωχομεσαίας αγροτιάς και των εργαζομένων στον πρωτογενή τομέα.
Το κριτήριο διαμόρφωσης των αιτημάτων δεν πρέπει να είναι το μοίρασμα της φτώχειας αλλά τα σύγχρονα λαικά δικαιώματα. Απαιτείται η οικοδόμηση μιας ευρύτερης συμμαχίας που θα βάζει μπροστά τις συνολικές ανάγκες και όχι τα μικροσυμφέροντα του καθενός.

Να συνδέεται με την συνολική πολιτική λύση που εχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία: την κατάργηση τγων μνημονίων, την διαγραφή του χιλιοπληρωμένου χρέους, την εθνικοποίηση-κρατικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων του αγροτοδιατροφικού τομέα, την ρήξη με την ΚΑΠ, την ευρωζώνη και την ΕΕ και την αποδέσμευση από αυτήν.

Με αυτή τη λογική δίνουν τη μάχη οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε όλα τα μπλόκα και τις κινητοποιήσεις του επόμενου διαστήματος.

4 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΚΑΝΕΝΑ ΜΑΓΑΖΙ ΑΝΟΙΧΤΟ, ΜΠΛΟΚΑ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ.

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ. ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΑΓΩΝΑ.

ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΝΙΚΗ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ, 24 Ιανουαρίου 2016

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2016 23:17
Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.