Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2016 14:49

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την επίδειξη αυταρχισμού της ολλανδικής αστυνομίας

Οι κυβερνήσεις της ΕΕ ενισχύουν τη ευρωπαϊκή ακροδεξιά στην εκστρατεία μίσους ενάντια στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, ενώ παράλληλα η πολιτική της ΕΕ πνίγει τους πρόσφυγες στα νερά του Αιγαίου και υψώνει φράχτες στα σύνορα. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την επίδειξη αυταρχισμού της ολλανδικής αστυνομίας που στις 23/1 συνέλαβε 10 γυναίκες (ανάμεσά τους και ένα μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ) που διαμαρτύρονταν ειρηνικά για την προκλητική αντιπροσφυγική εκστρατεία του αρχηγού της ακροδεξιάς Γκερτ Βίλντερς.

Συγκεκριμένα, χθες το μεσημέρι ο Βίλντερς μοίραζε ψεύτικα σπρέι πιπεριού σε γυναίκες στη λαϊκή αγορά του εργατικού προαστίου του Ρόττερνταμ, Spijkenisse, ως δήθεν «μέσο προστασίας» από μουσουλμάνους άντρες. Με ενέργειες αυτού του είδους, ο Βίλντερς αξιοποιεί τα γεγονότα της Κολωνίας ώστε να ενεργοποιήσει τα συντηρητικά αντανακλαστικά της κοινής γνώμης, καθώς μαζικά κέντρα προσφύγων εγκαθίστανται στην Ολλανδία και μάλιστα σε χωριά, μικρές πόλεις και λαϊκές γειτονιές οι οποίες έχουν κυρίως πληγεί από τα μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης Ρούτε.

Ανταποκρινόμενες σε ένα αυθόρμητο κάλεσμα που έφερε την υπογραφή «Φεμινίστριες υπέρ του σπρέι αντίστασης», 10 γυναίκες πήγαν στο Σπαϊκενίσε, άνοιξαν πανό και φώναξαν συνθήματα ενάντια στον Βίλντερς και στην αντιπροσφυγική εκστρατεία του: «Ο Βίλντερς είναι φασίστας και όχι φεμινιστής», «Πρόσφυγες καλώς ορίσατε», ήταν τα βασικά συνθήματά τους. Οπαδοί τουΒίλντερς επιτέθηκαν με χυδαίες βρισιές και χειρονομίες στις 10 γυναίκες.

Η ολλανδική αστυνομία τάχθηκε ξεκάθαρα με το μέρος του Βίλντερς, άφησε τους οπαδούς του ανεξέλεγκτους και συνέλαβε τις 10 γυναίκες με τις κατηγορίες για μη επίδειξη των στοιχείων τους και διατάραξη της κοινής ειρήνης. Οι 10 οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, όπου αντιμετώπισαν την άθλια συμπεριφορά της αστυνομίας. Οδηγήθηκαν στην απομόνωση, τους αρνήθηκαν την επικοινωνία με δικηγόρο, αντιμετώπισαν βρισιές και σπρωξίματα, ενώ σε ορισμένες αρνήθηκαν την παροχή νερού και κουβέρτας. Οι 9 από αυτές αφέθηκαν ελεύθερες μετά από 6 ώρες, ενώ τους επιβλήθηκαν χρηματικά πρόστιμα πολλών εκατοντάδων ευρώ. 

Η εν ψυχρώ σύλληψη των 10 γυναικών, η αυταρχική μεταχείρισή τους και η ανοχή στους οπαδούς του Βίλντερς ενισχύει το ρατσισμό στην ολλανδική κοινωνία με αφορμή την εισροή των προσφύγων στη χώρα. Από την πόλωση αυτού του είδους επωφελείται με διαφορετικούς τρόπους ολόκληρο το φάσμα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών δυνάμεων της Ολλανδίας, με προεξάρχουσα την κυβέρνηση Ρούτε που προωθεί έτσι ανενόχλητη την άκρως νεοφιλελεύθερη και αυταρχική ατζέντα της.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ, 24 Ιανουαρίου 2016

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2020 16:54

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.