Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2015 10:50

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ-Ο ΦΟΒΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ!

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ

(ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ, ΓΕΩΛΟΓΩΝ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ, ΤΕΧΝΙΚΩΝ, ΣΧΕΔΙΑΣΤΩΝ)

Ερμού και Φωκίωνος 11, 4ος όροφος, ΑΘΗΝΑ, http://www.somt.gr, τηλ. επικοινωνίας 6936760879, 6977806266.

Ο ΦΟΒΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ!

ΤΟ ΛΑΪΚΟ ΟΧΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΝΑ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Εδώ και λίγες μέρες όλοι μας βρισκόμαστε μπροστά σε μια πρωτοφανή επιχείρηση τρομοκρατίας, αντιμέτωποι με μια τεραστίου βεληνεκούς προπαγάνδα μπροστά στο δημοψήφισμα της Κυριακής 5/7. Πέντε χρόνια μετά την εφαρμογή του μνημονίου στην Ελλάδα, πέντε χρόνια μετά από σκληρούς και επίμονους αγώνες ενάντια στην ΕΕ, την ΕΚΤ, το ΔΝΤ, το κεφάλαιο και τους εγχώριους συμμάχους τους, το σύνολο των εργαζομένων και του κόσμου της εργασίας, στέκεται μπροστά σε ένα δημοψήφισμα που αφορά ένα νέο μνημόνιο, για το οποίο απαιτείται και η έγκρισή του!

Οι δυνάμεις του κεφαλαίου, ο Γιουνκέρ, η Μέρκελ, ο Ολάντ, ο Ομπάμα, αλλά και η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ, μας καλούν να πούμε ναι στα μέτρα που απαιτεί η τρόικα προκειμένου να συνεχίσει να στηρίζει τις τράπεζες και το κεφάλαιο. Μέτρα για να ξεπουληθεί η δημόσια περιουσία και να συνεχιστούν οι ιδιωτικοποιήσεις. Μέτρα που βαθαίνουν την λιτότητα, την ανεργία και τη φτώχεια, ξηλώνοντας περαιτέρω τα εργατικά δικαιώματα, το εργατικό εισόδημα, αυξάνοντας την φορολογία. Μέτρα που θα εντείνουν την πορεία της κοινωνικής καταστροφής που βιώνουμε εδώ και 5 χρόνια. Προκειμένου να τρομοκρατήσουν τον λαό και να αποσπάσουν την συναίνεσή του, οι διεθνείς τοκογλύφοι ενορχηστρώνουν μια τεραστίου βεληνεκούς επίθεση τρομοκράτησης.

Η αστική τάξη και οι ενώσεις της, μαζί με τις δυνάμεις του εργοδοτικού συνδικαλισμού είναι ενωμένοι στο ΝΑΙ. Τρέμουν την απελευθέρωση των λαϊκών διαθέσεων αντίστασης για την επόμενη μέρα ενός ΟΧΙ, που αντικειμενικά θα βρουν απέναντι. Τα δελτία τρομοκρατίας στις τηλεοράσεις, τα αφεντικά που έχουν από την Δευτέρα ξαμοληθεί προκειμένου να εκβιάσουν τους εργαζόμενους, στόχο έχουν να επιβάλουν στον λαό να πάει στις κάλπες με ηττοπάθεια, συμβιβασμό και υποταγή. Θέλουν να υφαρπάξουν το φοβισμένο ΝΑΙ προκειμένου απρόσκοπτα από τις 6/7 να βαθύνει η πολιτική των μνημονίων, της εκποίησης της δημόσιας περιουσίας, της διάλυσης των εργατικών δικαιωμάτων, της απρόσκοπτης κερδοφορίας του κεφαλαίου και της διαρκούς αφαίμαξης των εργαζόμενων και ανέργων.

Στις συνθήκες αυτές, το εργατικό κίνημα δεν μπορεί να στέκεται παθητικά και αδιάφορα. Στην μάχη αυτή διακυβεύονται τα δικαιώματά μας και οι ζωές μας. Η υποταγή μας και η συναίνεση μας μέσω ενός ΝΑΙ θα ενδυναμώσει την τρόικα, το κεφάλαιο και τις απαιτήσεις τους, εφόσον και ο λαός με αυτό τον τρόπο θα δώσει την έγκρισή του στην συνέχιση της βάρβαρης πολιτικής.

Να σταματήσουν τώρα οι διαπραγματεύσεις υποταγής της κυβέρνησης με την τρόικα

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θέλει να εντάξει το ΟΧΙ στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη ενός «έντιμου συμβιβασμού». Έτσι μετά την αντιλαϊκή πρόταση (των 47+8 σελίδων), που διαπραγματευόταν τόσο καιρό, μόλις τέσσερις μέρες πριν το δημοψήφισμα της, υπέβαλε κι άλλη πρόταση στους «θεσμούς» για ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ (κοντά στα 30 δις) με διετή ορίζοντα. Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση ανοίγει ακόμα περισσότερο τις ορέξεις του κεφαλαίου, της ευρωζώνης και της ΕΕ, για ένα νέο γύρο άγριας κοινωνικής λεηλασίας και εργατικής γενοκτονίας, παρά και ενάντια στη λαϊκή θέληση για κατάργηση των μνημονίων και των αντεργατικών μέτρων. Η κυβέρνηση δεν νομιμοποιείται να συζητάει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων καμιά αντιλαϊκή πρόταση.

Το ΟΧΙ ενάντια στην πρόταση της τρόικας, σημαίνει και ΟΧΙ στις αντιλαϊκές επιλογές της κυβέρνησης. Το ΟΧΙ από την πλευρά των εργαζομένων δεν μπορεί να πατά σε δύο βάρκες, αλλά αντίθετα θα πρέπει να αποτελεί ένα συνολικό ΟΧΙ μέχρι τέλους απέναντι σε κάθε μνημόνιο σε κάθε αντιλαϊκή συμφωνία, ένα ΟΧΙ υπεράσπισης από την πλευρά των λαϊκών και εργατικών συμφερόντων. Ένα ΟΧΙ σε μια κατεύθυνση αμφισβήτησης και ανατροπής του ευρωπαϊκού μονόδρομου και ρήξης με τους δανειστές και το κεφάλαιο.

Με την ίδια λογική που καλούμε το σύνολο των εργαζομένων, ανέργων υποαπασχολούμενων τεχνικών σε αντίσταση και αγώνα -στον αγώνα που δόθηκε όλα αυτά τα χρόνια ενάντια τις πολιτικές των κυβερνήσεων και της τρόικας-, σήμερα καλούμε τους τεχνικούς με την στάση και την ψήφο τους να δηλώσουν ένα ξεκάθαρο ΟΧΙ:

στα παλιά και νέα μνημόνια

στις ιδιωτικοποιήσεις

στην κατακρεούργηση των εργατικών δικαιωμάτων και των μισθών

στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας

στην διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος, στις μειώσεις μισθών και συντάξεων, στις αυξήσεις των εισφορών

στη διατήρηση του ΕΝΦΙΑ

στην ένταση της φοροληστείας μέσω της αύξησης εσόδων ΦΠΑ

στα πρωτογενή πλεονάσματα

στην πληρωμή του ληστρικού χρέους

όχι στη συνέχιση της ταπεινωτικής επιτροπείας

στην μνημονιακή πρόταση υποταγής της κυβέρνησης

στους εκβιασμούς της τρόικα, σε κάθε συμφωνία υποταγής

 

Διεκδικώντας

Άμεσο ξήλωμα και κατάργηση των μνημονιακών πολιτικών και εφαρμοστικών νόμων και επαναφορά των εργασιακών δικαιωμάτων στα προ μνημονίου επίπεδα

 

Παύση πληρωμών στους δανειστές και διαγραφή του χρέους.

 

Εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων, χωρίς αποζημίωση, με εργατικό έλεγχο.

 

Ρήξη με το κεφάλαιο, την ευρωζώνη, την ΕΕ, το ΔΝΤ

 

Το ΟΧΙ, που πρέπει να εκφραστεί μαζικά με κάθε τρόπο το επόμενο διάστημα, θα πρέπει να είναι αίτημα οριστικής ρήξης με κάθε μνημόνιο, παλιό και νέο, με την πολιτική της ΕΕ-ΔΝΤ.

 

Σ’ αυτή τη σύγκρουση, η ψήφος δεν αρκεί. Χρειάζεται ο εργαζόμενος λαός με θάρρος να κατέβει στους δρόμους, να δώσει μαζικά καθημερινούς αγώνες απέναντι στο αντιδραστικό μαύρο μπλοκ του κεφαλαίου.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2015 17:08

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.