Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2015 22:15

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ -ΧΑΡΤΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΧΙ ΤΑΞΙΚΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΦΕΝΤΙΚΟ

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ -ΧΑΡΤΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΟΧΙ ΤΑΞΙΚΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΦΕΝΤΙΚΟ

 

Συνάδελφισσες και συνάδελφοι,

Στον ταξικό πόλεμο που μαίνεται και οξύνεται παίρνουμε ξεκάθαρη θέση υπερασπιζόμενοι τα συμφέροντα της τάξης μας, τα δικαιώματα, τη ζωή και την αξιοπρέπεια μας. Παλεύουμε ενάντια σε ντόπιο και ξένο κεφάλαιο. Ενάντια στην ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, ενάντια στις κυβερνήσεις και τους εκάστοτε διαχειριστές του καπιταλιστικού συστήματος. Ενάντια σε όλα τα μνημόνια από όποιους και αν σχεδιάζονται και ψηφίζονται.

 

Η επίθεση που δεχόμαστε ως τάξη διαχρονικά, αλλά με πολύ μεγαλύτερη ένταση και σφοδρότητα τα τελευταία χρόνια, με την φτωχοποίηση, την ανεργία, την υποτίμηση της εργατικής μας δύναμης, την υφαρπαγή των δικαιωμάτων και κατακτήσεων μας, τον αποκλεισμό από τα στοιχειώδη μέσα επιβίωσης, την καταστολή και ποινικοποίηση των αγώνων μας, στις μέρες μας παίρνει διαστάσεις πρωτόγνωρες.

Στο πλαίσιο της όλης διεργασίας για την επιβολή και νέων μέτρων σε βάρος μας εξαγγέλλεται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δημοψήφισμα. Ανεξάρτητα από τους πραγματικούς λόγους που οδήγησαν εκεί (άλλωστε δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση) το δημοψήφισμα αυτό παίρνει διαστάσεις κοινωνικής και ταξικής πόλωσης.

Ντόπιο και ξένο κεφάλαιο στήνουν ένα σκηνικό κατατρομοκράτησής μας. Στους χώρους δουλειάς οργιάζει η εργοδοτική ασυδοσία και τρομοκρατία, με τα αφεντικά να κάνουν λοκ άουτ και να δίνουν αναγκαστικές άδειες, να εξαπολύουν απειλές για στάσεις πληρωμών, απολύσεις, λουκέτα και να υπαγορεύουν και να επιβάλλουν την ψήφο στο ναι. Την ίδια ώρα η κατάπτυστη ΓΣΣΕ επιλέγει να πρωταγωνιστήσει σε αυτό το σκηνικό δείχνοντας απροκάλυπτα το πραγματικό φιλοεργοδοτικό της πρόσωπο. Σε αυτή τη γραμμή συντάσσεται όλος ο αστικός και νεοφιλελεύθερος συρφετός, με προεξάρχοντες τους ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ, και σε αγαστή συνεργασία με τα καθεστωτικά ΜΜΕ που οργιάζουν, προκειμένου να υπερασπιστούν τα συμφέροντα των πλουσίων και των αφεντικών. Και όλοι αυτοί τολμούν να βγαίνουν στο δρόμο «διαδηλώνοντας», στηρίζοντας τη βαρβαρότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος και την τρομοκρατία του.

 

Μέσα σε αυτές τις αντίξοες συνθήκες οι εργαζόμενοι δεν τρομοκρατούμαστε. Έχουμε συναίσθηση της δύναμής που έχουμε στα χέρια μας και ότι εμείς είμαστε οι πραγματικοί παραγωγοί του πλούτου που υπάρχει γύρω μας και τον οποίο καρπώνονται τα αφεντικά. Και βασιζόμενοι στις δικές μας πλάτες και χωρίς να αναθέτουμε τις τύχες και τους αγώνες μας στους όποιους «σωτήρες», συσπειρωνόμαστε και προτάσσοντας τα δικά μας συμφέροντα, συνεχίζουμε και δυναμώνουμε τους ταξικούς και κοινωνικούς αγώνες μας.

 

Όπως μέχρι σήμερα έχουμε πράξει,
έτσι και την Κυριακή 5 Ιουλίου 2015,
έτσι και στην συνέχεια
λέμε ένα ΟΧΙ ΤΑΞΙΚΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΦΕΝΤΙΚΟ

ΟΡΘΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΟΧΙ
ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ -ΧΑΡΤΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2015 22:57

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.