Τρίτη, 29 Μαρτίου 2016 13:53

Κινητοποιήσεις από τους εργαζόμενους του ΟΛΘ

Γράφτηκε από

Σε συνεδρίαση που πραγματοποίησαν τα Σωματεία και οι Σύλλογοι των εργαζόμενων στην ΟΛΘ ΑΕ αποφασίστηκε η Αποχή από Υπερωριακή εργασία την Τρίτη 29/3, Τετάρτη 30/3, Πέμπτη 31/3 και Παρασκευή 1/4/2016.

Την Πέμπτη το πρωί Θα συνεδριάσουν εκ νέου οι Σύλλογοι και τα Σωματεία προκειμένου να αποφασίσουμε τη μορφή της συνέχειας των κινητοποιήσεων.

Επίσης αποφασίστηκε οι εργαζόμενοι να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του Δήμου Θεσσαλονίκης και να παραστούν στη σύσκεψη των φορέων την Τετάρτη το απόγευμα στις 16.00, προκειμένου να παρουσιάσουν «το έγκλημα διαρκείας απέναντι στη πόλη και τη περιοχή που συντελείται με την πώληση» όπως σημειώνουν στην ανακοίνωση τους.

«Όπως δηλώσαμε, κανένας πλέον δεν έχει την πολυτέλεια να το παίζει Πόντιος Πιλάτος και να “νίπτει τας χείρας του” απέναντι στην προωθούμενη πώληση, αντί πινακίου φακής και την εγκατάσταση ενός ισχυρού ιδιωτικού μονοπωλίου με πανίσχυρη δημόσια εξουσία. Aντιτάσσουμε την ΕΔΩ & ΤΩΡΑ ανάπτυξη του Δημόσιου Λιμένα. Χωρίς πολλά λόγια να περάσουμε στην πράξη» αναφέρουν οι εργαζόμενοι στην ανακοίνωση τους.

«Το δημόσιο Λιμάνι είναι μονόδρομος που οδηγεί σε τεράστια οφέλη για τη πόλη και τη χώρα.

Η Δουλειά μας είναι η ζωή μας και η αξιοπρέπεια μας ειδικά στους χαλεπούς καιρούς που διανύει η χώρα μας.

Θα τα υπερασπιστούμε και τα δύο με κάθε τρόπο και μέσο.

Το ξεπούλημα του Λιμανιού δεν μπορεί να προχωρήσει. Με σταθερές τις θέσεις μας για ανάπτυξη με Δημόσιο Χαρακτήρα των Λιμανιών και ακλόνητη πίστη στο δίκιο των αγώνων μας θα μετατρέψουμε την απογοήτευση από την επιχειρούμενη πολιτική σε θυμό και αγωνιστική δράση. Θα είμαστε εδώ, απέναντί τους, με στρατηγική και σχέδιο» τονίζουν.

«Άμεσα θα αναλάβουμε κάθε πρωτοβουλία με φορείς και Αυτοδιοίκηση, μαζί με τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις θα εξαντλήσουμε κάθε μέσο θεσμικό και νομικό για να αποτρέψουμε την πώληση.

Ο ΑΓΩΝΑΣ των εργαζομένων συνεχίζεται.....» καταλήγει η κοινή ανακοίνωση των εργαζομένων στον ΟΛΘ ΑΕ.

Alterthess, 28/3/2016

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 07 Απριλίου 2016 22:14

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.