Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 26 Ιουλίου 2015 11:59

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ (ΣΕΦΚ) - Αλληλεγγύη ενάντια στην εκδικητική απόλυση συναδέλφισσας από το φροντιστήριο «ΕΠΙΛΟΓΗ» στο Ηράκλειο Κρήτης

Γράφτηκε από

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ (ΣΕΦΚ)

Ανδρέα Λόντου 6, 10681 Αθήνα

τηλ. 210-3820537, 6937547624,

6973230709, 6978613862,

6979128417, 6972521005  

25/7/2015

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ «ΕΠΙΛΟΓΗ» ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Το ΔΣ του Συλλόγου των Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών εκφράζει ομόφωνα την αμέριστη συμπαράστασή του στη συναδέλφισσα, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου εκπαιδευτικών ιδιωτικής εκπαίδευσης Ηρακλείου Γαλάτεια Καζαντζάκη στην οποία ανακοινώθηκε η μη συνέχιση της εργασίας της στο φροντιστήριο «ΕΠΙΛΟΓΗ»  τη σχολική χρονιά 2015-2016 λόγω «διατάραξης του καλού και οικογενειακού κλίματος» της επιχείρησης…

Το «καλό κλίμα» διαταράχθηκε, όταν η εργαζόμενη καθώς και άλλοι συνάδελφοι, αρνήθηκαν να υπογράψουν  ψευδώς ότι έλαβαν δώρο Πάσχα για το έτος 2015, χωρίς να τους έχει καταβληθεί. Η απαίτηση αυτή της εργοδοσίας προέκυψε μετά από έλεγχο της επιθεώρησης εργασίας στην επιχείρηση. Η στάση αυτή των συναδέλφων οδήγησε τελικά στην καταβολή του δώρου Πάσχα στην ίδια καθώς και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Το γεγονός αυτό δεν το ξέχασε η εργοδοσία και υπήρξε η αιτία της εκδικητικής απόλυσής της, όπως της ανακοινώθηκε στη συνάντηση με την εργοδοσία στις 8/7/2015, αν και οι ίδιοι οι εργοδότες του φροντιστηρίου παραδέχθηκαν ενώπιον των εκπροσώπων του σωματείου πως η συνάδελφος ασκούσε επί πεντάμισι συναπτά έτη άψογα και με συνέπεια το εκπαιδευτικό της έργο.

 

Σαφώς και η εκδικητική απόλυση της συναδέλφισσας δεν συνιστά εξαίρεση στην ιδιωτική εκπαίδευση. Το «καλό και οικογενειακό κλίμα» στο χώρο των φροντιστηρίων περιλαμβάνει  αδήλωτη εργασία, υπασφάλιση, υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας με εξευτελιστικά ωρομίσθια, μη καταβολή δώρων, επιδόματος και αποζημίωσης αδείας. Σε αυτήν τη συνθήκη η διεκδίκηση ακόμα και των αυτονόητων εργασιακών δικαιωμάτων μπορεί να οδηγήσει στη «διατάραξη» του «καλού κλίματος» και την απόλυση των εργαζομένων που τολμούν να διεκδικούν!

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον δίκαιο αγώνα που δίνει η συνάδελφος με το σωματείο της για την επαναπρόσληψή της, όπως και σε κάθε έργαζόμενο που διεκδικεί τα εργασιακά του δικαιώματα. Καλούμε τα σωματεία του εκπαιδευτικού και εργατικού κινήματος να στηρίζουν τον αγώνα και απαιτούμε:

 

  • Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων της (δώρα, επιδόματα)

  • Την επαναπρόσληψή της, με τον ίδιο αριθμό ωρών απασχόλησης με το προηγούμενο έτος, τον μήνα Σεπτέμβριο

Ο αγώνας για κάθε εργαζομένο είναι κοινός αγώνας όλων των εργαζομένων.

Η επίθεση σε έναν είναι επίθεση σε όλους και όλοι μαζι απαντάμε και σπάμε τον φόβο της εργοδοτικής τρομοκρατίας.

Ο συλλογικός αγώνας και η ταξική αλληλεγγύη είναι τα όπλα μας.

Η πρόεδρος                      Η Γενική Γραμματέας

Ανδριανή Σμαρνάκη                  Χριστίνα Σταμούλη

 

www.sefk.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2015 17:17