Πέμπτη, 06 Αυγούστου 2015 14:53

"Αριστερές" απολύσεις στον Ιππόδρομο!

Γράφτηκε από

«Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι υπήρχαν προϊόντα μιας χρήσης στα ράφια των σουπερμάρκετ. Όμως σήμερα μαθαίνουμε ότι υπάρχουν εργαζόμενοι μιας χρήσης, που δουλεύουν στον Ιππόδρομο, προσλαμβάνονται το πρωί και απολύονται μετά το τέλος των ιπποδρομιών. Εργαζόμενοι, οι οποίοι δουλεύουν εδώ και πάνω από 20 χρόνια με συμβάσεις της μίας μέρας, παίρνουν 18,5 ευρώ την ημέρα και αγωνίζονται να μονιμοποιηθούν, διότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες [...] Είναι αδιανόητο εν έτει 2008 να αντιμετωπίζουμε εργαζόμενους σαν προϊόντα μιας χρήσης». Αλέξης Τσίπρας

Η Ελένη Καλαμπόκα, εργαζόμενη επί 31 χρόνια στον Ιππόδρομο (ΟΔΙΕ) με σύμβαση μιας μέρας(!), απολυμένη σήμερα, μιλάει στην ertopen, στην εκπομπή "ΣΗΜΑ ΑΛΕΡΤ" και το δημοσιογράφο Νίκο Κλέτσα για τις πρόσφατες απολύσεις από τον ΟΔΙΕ. Η εκπομπή έγινε την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015.

www.youtube.com

 

 

Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για τις απολύσεις στον Ιππόδρομο

 

Η ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος (ΟΔΙΕ) οδηγεί στην ανεργία εκατοντάδες εργαζόμενους και εργαζόμενες.

Στις 30-6-2011, μετά την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, με κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου, είχαμε τις πρώτες απολύσεις συμβασιούχων του ΟΔΙΕ. Ο λόγος; Μείωση του εργασιακού κόστους για να «σωθεί» η πάλαι ποτέ πιο κερδοφόρα ΔΕΚΟ.

Την Τετάρτη 8/7/2015, με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, πετάχτηκαν στο δρόμο χάριν της ιδιωτικοποίησης, εκατοντάδες συμβασιούχοι που δούλευαν επί δεκαετίες με το απαράδεκτο εργασιακό καθεστώς της σύμβασης μιας ημέρας: Προσλαμβάνονταν το μεσημέρι και απολύονταν το απόγευμα(!), με βάση το εργασιακό έκτρωμα του νόμου 568/1968 της χούντας.

Ανάμεσά τους και η γνωστή νεοσμυρνιώτισσα αγωνίστρια Ελένη Καλαμπόκα, μέλος της Εργατικής Λέσχης Ν. Σμύρνης.

Αγωνιζόμαστε μαζί με τους απολυμένους και τις απολυμένες, μαζί με τους άνεργους και τους απλήρωτους εργαζόμενους, για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής της κυβέρνησης, της ΕΕ, του ΔΝΤ και του κεφαλαίου.

 

Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης
Ελ. Βενιζέλου 12 & Αιγαίου, στάση τραμ Αιγαίου
τηλ: 2114013060
ergatikilesxi.wordpress.com

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 06 Αυγούστου 2018 17:56

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.